oude meuk

Onderwerp

benefiet (15 nieuwsberichten)

 • De benefietveiling van de hoeden van het Nationale Toneel heeft 3000 euro voor Warchild opgebracht. D66 Kamerlid Lousewies van der Laan heeft twee hoeden gekocht voor Prinsjesdag. (NRC, 8/9/03)

 • De Parade gaat dit jaar niet naar Barcelona. De organisatie kan de begroting niet rond krijgen. Vorig jaar was het festival (daar onder de naam Boulevard of Broken Dreams) wel een artistiek succes, maar de recettes vielen tegen. Om het avontuur dit jaar door te laten gaan, werd extra geld gezocht door loterijen, benefietvoorstellingen en sponsoring. (ANP, 8/9/03)

 • De door Rien Bekkers ontworpen hoeden uit de voorstelling 'Far Away' van het Nationale Toneel worden op de Haagse Uitmarkt ten bate van War Child geveild. Belangstellenden kunnen zich op 7 september om 14.00 in de Koninklijke Schouwburg melden bij Gert-Jan Dröge en Stefan de Walle. (ANP, 26/8/03)


 • Het Koningstheater in Den Bosch zit weer in de problemen. Met de gemeentelijke subsidie in 2003 en een nieuwe locatie voor 2004 in het vooruitzicht leken betere tijden aangebroken. Maar bij een nieuwe bezuinigingsronde zijn zowel het theater als de kleinkunstopleiding die het podium gebruikt getroffen. Directeur Frank Verhallen organiseert maar weer eens een benefiet. (Volkskrant, 31/3/03)

  meer over: Den Bosch


 • Om de Amsterdamse daklozen ook een kerstige voorstelling te laten beleven, wordt er voor hen op kerstavond op het Spui een speciaal straattheater opgevoerd. Een groep van vijftien jongeren speelt een eigentijdse versie van het Kerstverhaal. Voor de uitvoering zijn ruim zestig daklozen uitgenodigd. Na de uitvoering is er voor de toeschouwers een warme maaltijd, een kerstpakket, dat bestaat uit sokken, sjaals en mutsen. Het idee voor het daklozen-straat-theater komt van Kim Heerema; "Ik wilde eens iets anders doen met kerst dan met zijn allen eten, drinken, televisie kijken en spelletjes doen. Toen ik bedacht om een toneelstuk op te voeren met veel mensen, kwam het idee om het te doen voor de daklozen eigenlijk vanzelf. Die mensen hebben het al zo moeilijk." (ANP, 18/12/02)

 • Op maandag 28 oktober is er een solidariteitsvoorstelling voor het Koninklijk Ballet Vlaanderen in het Theater aan de Parade in Den Bosch. De musicalartiesten, waaronder Albert Verlinde, Marjolein Keuning, Henk Poort en Ernst Daniël Smid willen ruchtbaarheid aan hun verontwaardiging over de dreigende subsidiekorting. (ANP, 10/10/02)

 • Meer dan 25 carabetiers en artiesten hebben hun medewerking toegezegd aan de eerste Nederlandse Nacht van de Lach op 10 november. De Nacht is een drie uur durende marathon-uitzending vanuit de Passagiers Terminal Amsterdam, door de KRO, waarin ook de originele cast van Medisch Centrum West nog een keer zijn opwachting maakt. Het evenement is bedoeld om aandacht te vestigen op het werk van CliniClowns Nederland en donateurs te werven voor de stichting. (AD, 18/10/01)

  meer over: cabaret


 • Twee benefietvoorstellingen voor de overleden Mirjam Bos in Amsterdam hebben 30.000 gulden opgeleverd. Collega's van Bos uit de theater-, dans en cabaretwereld verzorgden zondag de voorstelling 'Not Building a wall, but making a brick' in Theater Bellevue in Amsterdam. Tijdens de voorstelling werd ook de eerste Mirjam Bosprijs uitgerijkt. Choreografe Krisztina de Châtel, met wie Bos vaak samenwerkte, wil de prijs onregelmatig uitreiken aan "eigenzinnige en grillige theatermakers die bijdragen aan de mentaliteit en kwaliteit van de kunstwereld." De eerste Mirjam Bosprijs werd overhandigd aan de vader van Bos, als postuum eerbetoon aan zijn dochter. (VNG, 5/3/01)

  meer over: dans


 • Begin maart worden twee benefietvoorstellingen georganiseerd ter ere van de door een val in een ravijn omgekomen danser en choreografe Mirjam Bos. De benefietoptredens worden georganiseerd door naaste collega's, zoals haar technicus Ton Soepenberg , Hendrien Adams van Mug met de Gouden Tand en Han Poucke van Danswerkplaats Amsterdam. Met de optredens willen de organisatoren geld bijeen brengen om de kosten van de repatriëring, berging en begrafenis van het lichaam van Mirjam Bos gedeeltelijk te dekken. De choregrafe ging onverzekerd op vakantie. Vrienden, familie en collega's stonden borg voor de benodigde 50.000 gulden. De organisatoren hopen 32.000 gulden binnen te halen met de benefietoptredens. (Volkskrant, 8/2/01)

  meer over: dans


 • Maandag 8 mei zal er in de Kleine Komedie een benefietvoorstelling worden gehouden voor het tijdschrift Sketch. Het noodleidende vakblad voor theateramusement dreigt na vier jaar ten onder te gaan. "Inhoudelijk en redactioneel gaat het goed met Sketch", stelt voorzitter Jacques Klöters deze maand in een inlegblad in TM, maar financieel balanceert het blad boven de afgrond. Een aantal methoden om aan meer geld te komen passeren in het inlegblad de revue. Zo wil men onder andere de mogelijkheid van publiceren op internet onderzoeken. Alle beetjes helpen en iedereen wordt uitgenodigd voor de voorstelling waaraan onder andere Peter Heerschop, Bram Vermeulen en Theo Nijland aan meewerken. (TM & VNG, 0/5/00)

  meer over: internet, recensenten


 • Even stond PePijn aan de rand van de afgrond, maar na een benefietavond in het Circustheater is het Haagse theatertje voor een jaar gered. Vele bekende Nederlanders zoals Youp van 't Hek, Kees van Kooten een PePijn-oprichter Paul van Vliet beleden hun PePijn-liefde en haalden 130.000 gulden binnen. (AD, 11/4/00)


 • Medio Februari nam danseres Valerie Valentine afscheid van het Nationale Ballet met een benefietgala in Carré ten bate van zieke kinderen. Een maand later zou zij de rol van Sharon Tate spelen in de pop-opera 'The Manson Family'. Zo ver is het nooit gekomen. Op het gala lagen overal de folders van 'The Manson Family', waarop Valentine met bloed aan haar handen was afgebeeld. Valentine wist echter niets van deze publiciteitsactie en verweet Thom Stuart, artistiek leider van de Dutch Don't Dance Division, dat hij het gala had misbruikt om reclame te maken voor zijn eigen winkeltje. Valentine heeft daarop haar rol teruggegeven. Er gaan geruchten dat Valentine nu een rol krijgt in de musical 'Fosse' van Joop van den Ende. (Parool, 23/3/00)

 • Op 13 februari maakt Pia Douwes haar West End-debuut in een benefietvoorstelling van 'Sweeney Todd'. De eenmalige voorstelling wordt gegeven ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de musical van Stephen Sondheim. Ook wordt Sondheim's 70ste verjaardag gevierd. De voorstelling wordt mede geproduceerd door Capitol Live Entertainment, een jong Nederlands theaterproductiebedrijfje. Pia Douwes speelt op dit moment de hoofdrol in 'Elizabeth' in Het Circustheater in Scheveningen. (VNG, 25/1/00)

 • 'Ja zuster, nee zuster' is de theaterhit van het seizoen. Dat het druk zou worden hadden ze bij het RO Theater wel verwacht, maar dat binnen drie dagen na de première alle kaarten voor alle voorstellingen al waren uitverkocht had niemand verwacht. Het publiek mort en het gezelschap onderzoekt de mogelijkheid een week extra te spelen in een theater waar veel mensen in kunnen. Op 10 februari is een benefietvoorstelling in de Rotterdamse Schouwburg ingelast. Kaartjes kosten f100,- en de opbrengst gaat naar Jeugdtheater Hofplein dat afgelopen zomer is afgebrand. (Volkskrant, 13/1/00)

 • In het Nieuwe de la Mar in Amsterdam is een benefietavond gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. De Turkse acteur Altan Erkeli speelde drie monologen uit zijn voorstelling 'Inadina Yasamak'. Meral Taygun, actrice en artistiek leider van de Amsterdamse Toneelschool, las werk voor van de schrijver Nazim Hikmet. De avond werd afgesloten door cabaratière Jetty Mathurin. (Parool, 20/9/99)

  meer over: Turkije


praat mee

schrijf een mini