oude meuk

Onderwerp

Youp van 't Hek (8 nieuwsberichten)

 • Juni is nog ver weg, maar de eerste invloed van het EK-voetbal op het theater laat zich al gelden. Youp van 't Hek heeft de programmering van zijn voorstelling 'Prachtige Paprika's' aangepast aan de loting van het Nederlands elftal. Zo speelt hij niet tijdens Nederland-Duitsland en speelt hij pas na Nederland-Tjechië om half twaalf 's avonds. (ANP, 28/1/04)

  meer over: voetbal


 • Youp van 't Hek krijgt na de verbouwing een bronzen buste in Carré "voor zijn tomeloze inzet en prestaties met zijn cabaretprogramma's." Eerder werden Toon Hermans, Herman van Veen, Freek de Jonge en actrice Bep Nooy geëerd met een beeld. (ANP, 20/10/03)

 • Op 56-jarige leeftijd is de voormalig adjunct-directeur van het Amsterdamse theater Carré Hubert Atjak overleden. Atjak werd 56 jaar. De adjunct-directeur stond bekend als enthousiast programmeur van Carré. Hij was jarenlang de rechterhand van directeur Bob van der Linden. Atjak was bij Carré onder meer promotor achter de komst van de musical 'Cats' naar Nederland, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het theater. Ook was hij de drijvende kracht achter het optreden van cabaretier Youp van 't Hek in Carré. Atjak werkte van 1974 tot 2000 in het theater. Hij overleed aan longkanker. (ANP, 29/8/01)

  meer over: Carré, 'Cats', overleden


 • Het Koningstheater in Den Bosch, dat gevestigd is in het voormalig kazerne-complex van het Koning Willem I College, wordt met sluiting bedreigd. Het College van b&w eist met ingang van juli 2002 de ruimte weer op voor cultuur-educatieve doeleinden van de school zelf. Directeur van het theater Frank Verhallen heeft een steuncomité opgericht, samen met onder anderen Paul van Vliet en Youp van 't Hek. Argument om het theater te sluiten is dat het te zelfstandig opereert. Het theater moest een plek geven aan presentaties, dramalessen en lessen voor de opleiding theatertechniek. Daarnaast moest het een platform worden voor kleinkunstenaars. Eigenlijk is alleen dat laatste gebeurd. De directeurs van het Koningstheater en van het Koning Willem I College achten de kans klein dat er een compromis wordt bereikt. (Trouw, 30/5/01)

 • Het Nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid in Rotterdam gaat bijna open; het boek is er al... Youp van 't Hek overhandigde de eerste twee exemplaren dinsdag in de foyer van het theater aan het duo Mini&Maxi. Het gebouw wordt zaterdag officieel geopend in het bijzijn van koningin Beatrix. De makers van het boek, fotograaf Rob 't Hart en schrijver Frans Happel, hebben er naar eigen zeggen dan ook voor "gevochten" om het werk af te hebben voordat de nieuwe cultuurtempel aan de voet van de Erasmusbrug op de Kop van Zuid de deuren voor het publiek opent. In het boek wordt de bouw van het theater in beeld gebracht vanaf de eerste paal tot en met de eerste volle zaal tijdens een try-out van Mini&Maxi.
  Mini&Maxi wijden het theater de komende maanden in met hun show 'City' die speciaal voor Rotterdam is samengesteld en tachtig keer zal worden opgevoerd. Mini (Karel de Rooij) en Maxi (Peter de Jong) zijn na enkele proefvoorstellingen al vol lof over de schepping van architect Peter Wilson: "Het is een lekkere zaal om in te spelen", aldus de Rooij. Peter de Jong is bijzonder ingenomen met de kleedkamers: "Normaal zit je in de kelder, zowat onder de grond. Hier hebben we grote ramen en een mooi uitzicht. Maar toen ik de architect daar een compliment over maakte, bleek het eigenlijk niet de bedoeling. Hij kon vanwege het grondwater geen kelder maken. Anders waren we daar alsnog beland."
  Het Nieuwe Luxor is het eerste theater dat Peter Wilson ontwierp. "Een theater is een van de moeilijkste gebouwen om te ontwerpen. Je hebt te maken met een lastige logistiek", zegt hij. Voor diegenen die ook eens een ontwerppoging willen wagen, is er het boek over het Nieuwe Luxor. Want volgens schrijver Frans Happel komt de inhoud overeen met "iets van een Teleac-cursus theaterbouwen".
  De opening is op zaterdag 28 april, met de premièrevoorstelling van 'City', en op 5 mei is er een open dag voor het publiek. (ANP, 24/4/01)

 • Even stond PePijn aan de rand van de afgrond, maar na een benefietavond in het Circustheater is het Haagse theatertje voor een jaar gered. Vele bekende Nederlanders zoals Youp van 't Hek, Kees van Kooten een PePijn-oprichter Paul van Vliet beleden hun PePijn-liefde en haalden 130.000 gulden binnen. (AD, 11/4/00)


 • Youp van 't Hek heeft de strijd tegen zwarthandelaren nog lang niet verloren. Nu hij zijn voorstelling in de Stadsschouwburg heeft afgeblazen, omdat toegangskaarten tegen belachelijke prijzen werden doorverkocht, is met het Nieuwe de la Mar theater in Amsterdam hij overeengekomen dat hij zijn oudjaarsconferance daar zal opvoeren. De theatergroep Purper is zo collegiaal om haar voorstelling van 30 december hiervoor af te zeggen. (Volkskrant, 14/12/99)

 • Youp van 't Hek heeft besloten zijn oudejaarsconference af te lasten. Golden Tulip Amsterdam en M&M Euro Events boden voor 595 gulden, exclusief btw, een business-arrangement aan voor Van 't Heks conference, compleet met champagne, diner, open bar en hostess-begeleiding naar de schouwburg. Van 't Hek verklaarde geen toeschouwers te willen hebben "die zo dom zijn 595 gulden voor een driegangendiner te betalen". (NRC & Parool, 12/10/99)
  zie ook: www.menm.nl


praat mee

schrijf een mini