oude meuk

Onderwerp

Toon Hermans (7 nieuwsberichten)

 • De nominaties voor 'De grootste Nederlander' zijn bekend gemaakt. In de categorie theater zijn Pierre Bokma, Ko van Dijk, Mary Dresselhuys, André van Duin, Toon Hermans, Freek de Jonge, John Kraaykamp sr., Hans van Manen, Alexandra Radius, Wim Sonneveld en Hans Teeuwen genomineerd. En Vondel natuurlijk. Stemmen kan tot oktober, de einduitslag is op 15 november bekend. (Redactie, 26/4/04)

 • Voor alle fans nu nog meer Toon. Jacques Klöters en Lisa Wade hebben bij het samenstellen van een verzamel cd-box van het werk van Toon Hermans natuurlijk nieuw materiaal gevonden. De box wordt 24 november in Carré gepresenteerd. (ANP, 11/11/03)

  meer over: archieven


 • Youp van 't Hek krijgt na de verbouwing een bronzen buste in Carré "voor zijn tomeloze inzet en prestaties met zijn cabaretprogramma's." Eerder werden Toon Hermans, Herman van Veen, Freek de Jonge en actrice Bep Nooy geëerd met een beeld. (ANP, 20/10/03)

 • Jos Brink zal een beeld van Toon Hermans in zijn geboorteplaats Sittard onthullen. Het beeld is gemaakt door Loek Bos. In de keuze van het ontwerp had zowel de familie van Hermans als de bevolking van Sittard een stem. Het beeld komt te staan bij de schouwburg. Het beeld stelt Hermans op ongeveer ware grootte voor. Hij leunt glimlachend op een microfoonstandaard en heeft de microfoon in de hand. (ANP, 8/1/03)

  meer over: Jos Brink


 • Paul de Leeuw werkt samen met Jacques Klöters en Ruut Weissmann aan een eerbetoon aan Toon Hermans. De show 'Kerstkransje' zal in december een kleine tournee maken. (AD, 7/10/00)


 • Op 22 april is op 83-jarige leeftijd Toon Hermans overleden. Samen met Wim Sonneveld en Wim Kan was hij in de jaren '50 en '60 een van de Grote Drie van het Nederlandse amusement. (TM, 0/6/00)

  meer over: overleden


 • Toon Hermans werkt aan een nieuwe theatershow. Hij zei dit bij de uitreiking van de Edison voor een Eeuw Kleinkunst aan de makers van de cabaretbox 'Ik zou je het liefste in een doosje willen doen'. "Ik voel me goed. Ik heb het hartstikke druk. Waarom zou ik stoppen?", aldus de bijna 83-jarige cabaretier. (NRC, 18/11/99)

  meer over: cabaret


praat mee

schrijf een mini