oude meuk

Onderwerp

André van Duin (4 nieuwsberichten)

  • De nominaties voor 'De grootste Nederlander' zijn bekend gemaakt. In de categorie theater zijn Pierre Bokma, Ko van Dijk, Mary Dresselhuys, André van Duin, Toon Hermans, Freek de Jonge, John Kraaykamp sr., Hans van Manen, Alexandra Radius, Wim Sonneveld en Hans Teeuwen genomineerd. En Vondel natuurlijk. Stemmen kan tot oktober, de einduitslag is op 15 november bekend. (Redactie, 26/4/04)

  • André van Duin komt terug! Volgend jaar gaat hij een nieuwe theaterrevue maken, die vanaf september 2004 op tournee moet. Het is acht jaar geleden dat Van Duin voor het laatst in het theater te zien was. (NRC, 6/2/03)


  • Ruim tachtig mensen uit de theaterwereld hebben donderdag met een fax aan de Tweede Kamer geprotesteerd tegen de korting van 30 procent op de subsidie van het Theater Instituut Nederland. Zelfs André van Duin heeft nu stelling genomen tegen de Cultuurnota van staatssecretaris Van der Ploeg. De kunstenaars vrezen dat de bezuiniging de rol van het theater zal verzwakken. Omdat theater een vluchtige kunst is, is het van belang dat zo'n instituut de gebeurtenissen op de planken voor iedereen inzichtelijk maakt en voor het nageslacht bewaart. "Anders wordt een deel van het culturele geheugen gewist." Onder de ondertekenaars van de fax aan het parlement zijn behalve André van Duin onder anderen Jos Brink, Rudi van Dantzig, Mary Dresselhuys, Jasperina de Jong, Ton Lutz, Annet Nieuwenhuijzen en Willem Nijholt. (ANP, 12/10/00)

  • In zijn woonplaats Blaricum is op 67-jarige leeftijd René van Vooren overleden. Van Vooren (zijn echte naam was Sleeswijk) werd vooral bekend als een van De Mounties, het komische duo dat hij vormde met Piet Bambergen. Op het podium en op de televisie was Van Vooren de aangever, maar achter de schermen was hij de baas. In 1985 werd hij creatief adviseur bij Joop van den Ende televisie, waar hij meewerkte aan de shows van André van Duin en aan 'Moppentoppers'. (AD en Parool, 24/11/98)

    meer over: overleden, televisie


praat mee

schrijf een mini