oude meuk

Onderwerp

'Cats' (5 nieuwsberichten)

 • 'Cats' is gestopt. Na precies 21 jaar speelde de musical van Andrew Lloyd Webber voor het laatst in Londen in aanwezigheid van 150 acteurs en actrices in de loop der tijd in de voorstelling hebben meegespeeld. (ANP, 12/5/02)
  zie ook: 'Cats' stopt


 • Aan alles komt een eind, zelfs aan een musical van Andrew Lloyd Webber. 'Cats' stopt in Londen op 11 mei, de 21e verjaardag van de show. Hij is dan bijna 9000 keer in Londen opgevoerd. "We willen dat 'Cats' stopt terwijl zijn vacht nog glanst", zo verklaarde producent Cameron Mackintosh. 'Cats', gebaseerd op de kattengedichten van T.S. Eliot, was de eerste grote Britse show op Broadway en baande daarmee de weg voor een Britse invasie, met kassuccessen als 'Miss Saigon' en 'Les Miserables'.
  Het einde van 'Cats' is onderdeel van een reeks van stopzettingen in de musicalwereld aan beide kanten van de oceaan. Het gaat daarbij vooral om de langstlopende producties; die moeten het vooral hebben van de buitenlandse toeristen, die na 11 september minder komen. In New York is 'The Fantasticks' gestopt. Die show heeft, met 17.162 opvoeringen in bijna 42 jaar, het wereldrecord van langst lopende musical. In Londen werd eerder deze week aangekondigd dat 'Starlight Express', ook van Andrew Lloyd Webber, zaterdagavond voor het laatst te zien is, na achttien jaar en 7406 voorstellingen. De "musical op rolschaatsen" was, na 'Cats', de op één na langstlopende musical in Londen. Meer dan acht miljoen mensen zagen het spektakel, sommigen kochten zelfs 180 maal een toegangskaartje, aldus de BBC. (ANP, 15/1/02)

 • Op 56-jarige leeftijd is de voormalig adjunct-directeur van het Amsterdamse theater Carré Hubert Atjak overleden. Atjak werd 56 jaar. De adjunct-directeur stond bekend als enthousiast programmeur van Carré. Hij was jarenlang de rechterhand van directeur Bob van der Linden. Atjak was bij Carré onder meer promotor achter de komst van de musical 'Cats' naar Nederland, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het theater. Ook was hij de drijvende kracht achter het optreden van cabaretier Youp van 't Hek in Carré. Atjak werkte van 1974 tot 2000 in het theater. Hij overleed aan longkanker. (ANP, 29/8/01)

 • Stephanie Lawrence is op vijftigjarige leeftijd overleden. De Britse musicalster werd bekend door haar hoofdrollen in 'Cats', 'Evita' en 'Starlight Express', allemaal van Andrew Lloyd Webber. (Volkskrant, 6/11/00)
  zie ook: 'Cats' stopt


 • Na achttien jaar is het echt mooi geweest en stopt de musical 'Cats' in New York. Geen productie hield het er ooit langer vol dan deze van Andrew Lloyd Webber. Meer dan 10 miljoen mensen zagen de voorstelling, die bijna 1 miljard gulden opbracht. (Volkskrant, 11/9/00)

praat mee

schrijf een mini