oude meuk

Onderwerp

Andrew Lloyd Webber (11 nieuwsberichten)

 • Bill Taylor wordt de nieuwe CEO van de Engelse vestiging van Stage Entertainment, het podiumkunstenbedrijf van Joop van den Ende. Taylor was eerder directeur van de Really Useful Group van Andrew Lloyd Webber dat onder zijn bewind een wereldomspannend bedrijf werd met 70 musicals onder zijn beheer. Taylor wordt bij Stage Entertainment verantwoordelijk voor de ontwikkeling van theater en ander amusement in Groot Brittannië en de Verenigde Staten. Van den Ende wil met deze benoeming streker aanwezig worden op Broadway en West End. (ANP, 7/2/06)


 • 'Cats' is gestopt. Na precies 21 jaar speelde de musical van Andrew Lloyd Webber voor het laatst in Londen in aanwezigheid van 150 acteurs en actrices in de loop der tijd in de voorstelling hebben meegespeeld. (ANP, 12/5/02)
  zie ook: 'Cats' stopt

  meer over: 'Cats', Londen


 • Aan alles komt een eind, zelfs aan een musical van Andrew Lloyd Webber. 'Cats' stopt in Londen op 11 mei, de 21e verjaardag van de show. Hij is dan bijna 9000 keer in Londen opgevoerd. "We willen dat 'Cats' stopt terwijl zijn vacht nog glanst", zo verklaarde producent Cameron Mackintosh. 'Cats', gebaseerd op de kattengedichten van T.S. Eliot, was de eerste grote Britse show op Broadway en baande daarmee de weg voor een Britse invasie, met kassuccessen als 'Miss Saigon' en 'Les Miserables'.
  Het einde van 'Cats' is onderdeel van een reeks van stopzettingen in de musicalwereld aan beide kanten van de oceaan. Het gaat daarbij vooral om de langstlopende producties; die moeten het vooral hebben van de buitenlandse toeristen, die na 11 september minder komen. In New York is 'The Fantasticks' gestopt. Die show heeft, met 17.162 opvoeringen in bijna 42 jaar, het wereldrecord van langst lopende musical. In Londen werd eerder deze week aangekondigd dat 'Starlight Express', ook van Andrew Lloyd Webber, zaterdagavond voor het laatst te zien is, na achttien jaar en 7406 voorstellingen. De "musical op rolschaatsen" was, na 'Cats', de op één na langstlopende musical in Londen. Meer dan acht miljoen mensen zagen het spektakel, sommigen kochten zelfs 180 maal een toegangskaartje, aldus de BBC. (ANP, 15/1/02)

 • Stephanie Lawrence is op vijftigjarige leeftijd overleden. De Britse musicalster werd bekend door haar hoofdrollen in 'Cats', 'Evita' en 'Starlight Express', allemaal van Andrew Lloyd Webber. (Volkskrant, 6/11/00)
  zie ook: 'Cats' stopt

  meer over: 'Cats', musical, overleden


 • Na achttien jaar is het echt mooi geweest en stopt de musical 'Cats' in New York. Geen productie hield het er ooit langer vol dan deze van Andrew Lloyd Webber. Meer dan 10 miljoen mensen zagen de voorstelling, die bijna 1 miljard gulden opbracht. (Volkskrant, 11/9/00)

 • De Londense theaterketen Stoll Moss Theatres is gekocht door Andrew Lloyd Webber . Met de overname is 85 miljoen pond (± 250 miljoen gulden) gemoeid. De overname is gefinancierd door de investeringsmaatschappij NatWest Equity Partners. Stoll Moss is met 10 theaters de grootste keten van West End met schouwburgen als Palladium, Theatre Royal en Drury Lane. Lloyd Webber's maatschappij, The Really Useful Group, bezat al drie theaters in Londen. Deze worden aan de nieuwe organisatie toegevoegd, die daarmee de helft van alle zitplaatsen in Londen bezit. Op de BBC televisie verklaarde Lloyd Webber dat hij de 'moneymen' buiten de theaterwereld wil houden. In de nieuw verworven theaters zullen niet nog meer van zijn eigen musicals gaan spelen (er draaien er al drie van zijn hand op West End): "Ik hoop dat we zo avontuurlijk mogelijk kunnen programmeren. Ik zal me er niet teveel mee bemoeien, mijn werk bestaat uit componeren." Ontwikkelingen zoals kaartverkoop via internet vormen een bedreiging voor het theater wanneer de bankiers en de accountants het voor het zeggen krijgen, aldus Lord Lloyd Webber. (VNG & NRC, 9/1/00)

  meer over: Londen


 • De musical 'The phantom of the opera' van Andrew Lloyd Webber bracht aan kaartverkoop meer dan zes miljard gulden op en is daarmee de succesvolste show van deze eeuw: geen andere toneelvoorstelling of film (met inbegrip van 'ET', 'Star Wars' en 'Titanic') bracht zoveel op, aldus de woordvoerder van Lloyd Webber's Really Useful Company. Sinds de première in 1986 is de musical in 91 steden opgevoerd. In Nederland was de voorstelling te zien in het Circustheater in Scheveningen waar de musical drie jaar lang te bewonderen was. (Volkskrant, 13/12/99)

 • Het jaar 2000 is een heilig jaar en natuurlijk vonden Tim Rice en Andrew Lloyd Webber dat een mooie aanleiding om 'Jesus Christ Superstar' weer op Broadway te brengen. Ze hopen de show rond Pasen in première te laten gaan. (Telegraaf, 25/9/99)

  meer over: Broadway


 • Andrew Lloyd Webber is bezig aan een politieke musical. Het gaat over de voetbalclub Star of Sea uit Belfast, waar in de jaren '60 katholieke en protestante jongeren speelden. De 'Troubles' maakten daar een einde aan. De musical gaat 'The beautiful game' heten en beschrijft het leven van jongeren tussen voetbal en religie. (AD, 13/9/99)

  meer over: voetbal


 • De producent van de mega-musical 'Les Misérables' heeft een proces aangespannen tegen het Belgische gezelschap De Zwarte Komedie. Dit gezelschap maakt al zo'n 20 jaar parodistische voorstellingen, met als laatste hoogtepunt 'Les Désirables'. Vooral de poster gaf aanstoot. De Antwerpse rechter mag nu uitmaken of het hier gaat om "vulgair, commercieel gebruik van andermans eigendom" of "overweldigende bescherming van merkhouders". (Volkskrant, 3/7/98)


 • De bekende thriller-schrijver F. Forsyth gaat samen met Andrew Lloyd Webber een vervolg schrijven op de hit-musical "The phantom of the opera". (AD, 28/4/98)

  meer over: musical


praat mee

schrijf een mini