oude meuk

Onderwerp

Stage Entertainment (14 nieuwsberichten)

 • Bill Taylor wordt de nieuwe CEO van de Engelse vestiging van Stage Entertainment, het podiumkunstenbedrijf van Joop van den Ende. Taylor was eerder directeur van de Really Useful Group van Andrew Lloyd Webber dat onder zijn bewind een wereldomspannend bedrijf werd met 70 musicals onder zijn beheer. Taylor wordt bij Stage Entertainment verantwoordelijk voor de ontwikkeling van theater en ander amusement in Groot Brittannië en de Verenigde Staten. Van den Ende wil met deze benoeming streker aanwezig worden op Broadway en West End. (ANP, 7/2/06)


 • Na twee jaar meer nieuws over de Scorpions musical over de val van de muur. Hij gaat 'Wind of Change' heten, net als de grootste hit van de vermaarde Duitse rockformatie. Behalve deze onverbiddelijke klassieker zullen de heren nog vijftien nieuwe liedjes schrijven. Het geheel zal begin volgend seizoen in Berlijn in première gaan. (ANP, 27/8/03)

  meer over: Berlijn, musical


 • Stage Holding heeft nu voor 50 procent een belang in het Mexicaanse CIE (Corporación Interamericana de Entretenimiento). Beide bedrijven gaan de Spaanse musical markt bestormen. De nieuwe combinatie gaat in Madrid het Lope de Vega Theater, het Alcala Theater en het Coliseum Theater exploiteren, in totaal goed voor drie miljoen bezoekers per jaar. "De nieuwe combinatie is ijzersterk'', zegt Joop van den Ende. "CIE heeft kennis van de Spaanstalige markt, Stage Holding de rechten op de belangrijkste Engelstalige musicals. Spanje is naast Duitsland, Engeland en Nederland de interessantste groeimarkt voor musicals.'' (ANP, 4/7/03)

  meer over: Spanje


 • Het gaat lekker met Joop's Stage Holding: vorige week opende in Londen de musical 'Contact' en nu zijn er plannen om Spanje te veroveren. Men spreekt van "gevorderde plannen" om in Spanje "een musical van naam" op de planken te brengen. Natuurlijk wil Stage Holding ook eigen theaters in Spanje, om te beginnen in Madrid. De Spaanse markt is er rijp voor: "Je begint daar natuurlijk niet aan als je niet rekent op succes", aldus een zegsman. "Wij hebben ons huiswerk goed gedaan. Het enige dat we niet weten is hoe lang de productie zal draaien." Ook in München wil Joop uitbreiden, liefst wordt er een bestaand theater aangekocht en een nieuw theater gebouwd dat vervolgens gehuurd zal worden. (Volkskrant, 6/11/02)

  meer over: Spanje


 • Weer een theater voor Joop. Stage Holding koopt het Theater des Westens in Berlijn. De overname van het Metropoltheater in dezelfde stad gaat dan weer niet door, omdat de kosten van een renovatie te hoog blijken. Het theater wordt nu waarschijnlijk gesloopt. Het Theater des Westens, dat in 1896 zijn deuren opende, moet ook gerenoveerd worden. Het heeft 1300 stoelen en is het achtste theater van Stage Holding in Duitsland en het vijftiende wereldwijd. "Het Theater des Westens is een van de beroemdste en meest begeerde theaters in Duitsland", aldus Van den Ende. "Ik zie het als een unieke kans voor onze onderneming om producties te gaan uitbrengen in een theater met zo'n indrukwekkende reputatie". (ANP, 1/11/02)

  meer over: Berlijn, Duitsland


 • Wie wil geld steken in het Nieuwe de la Mar? Joop natuurlijk! Van den Ende's bedrijf Stage Holding wil het Amsterdamse theater en het naastgelegen bioscoopcomplex Bellevue Cinerama opknappen en met enkele theaterzalen uitbreiden. Wethouder Belliot van cultuur ziet het wel zitten. Alleen al voor de renovatie van het Nieuwe de la Mar is zo'n 21 miljoen euro nodig en de gemeente heeft wel meer cultuurgebouwen met een duur verlanglijstje (Stedelijk Museum, Carré, Stadsschouwburg).
  De eerste stap is nu een haalbaarheidsonderzoek naar een theatercomplex aan de Marnixsstraat. Belliot streeft ernaar om het college voor 1 december een voorstel te doen. (ANP, 25/9/02)

 • Joop goes nog internationaler. Aan onze collega's van 'Variety' vertrouwde hij toe dat hij nieuwsgierig is naar Oost-Europa en Rusland. "Ik heb veel belangstelling voor Moskou", aldus van den Ende. De musicals 'Aida' en 'The lion king' gaan al naar Spanje, Italië en Frankrijk. (Parool, 5/9/02)

 • Alweer Tony's voor Joop! Vijf Tony Awards zijn er in de wacht gesleept door twee musicals van Stage Holding, het bedrijf van Joop van den Ende in New York. 'Into the Woods' kreeg twee Tony's: voor de best musical revival en voor het beste lichtontwerp. 'Urinetown' kreeg drie Tony's: voor de beste regie, voor beste boek en beste orginele muziek. Vorig jaar was Van den Ende ook succesvol met de musical '42nd Street'. Eerder deze week werd bekend dat Joop van den Ende Theaterproducties een eigen theater op Broadway krijgt. Het Amerikaanse zusterbedrijf Dodgers Theatricals heeft een bioscoopcomplex gekocht waarin vijf theaterzalen worden gebouwd. (Parool, 3/6/02)

  meer over: Broadway, Tony's


 • "First we take Manhattan, then we take Berlin", zong Leonard Cohen, maar daar denkt Joop dan weer heel anders over; na het Metropol Theater in Berlijn krijgt hij nu zijn eigen theater in de Big Apple. Dodger Theatricals, de Amerikaanse dochter van Van den Ende's Stage Holding heeft een oude bioscoop gekocht tussen de 50e en 51e straat bij Broadway en gaat deze ombouwen tot een theatercomplex met vijf theaterzalen voor 300 á 600 bezoekers per zaal. (NRC, 1/6/02)

  meer over: Berlijn, Broadway


 • Joop lijkt hard op weg om de grootste musical-producent van Duitsland te worden. Zijn grootste concurrent, Stella, is in financiële moeilijkheden geraakt en heeft surséance aangevraagd. Van den Ende's bedrijf Stage Holding heeft de exploitatie van het Operettenhaus in Hamburg overgenomen. Stage Holding bezit nu vier theaters in Duitsland, met als vlaggeschip het Metropol in Berlijn, dat op dit moment gerenoveerd wordt. Daar moet een Van den Ende-musical gaan draaien over de val van de muur, met muziek van The Scorpions. (ANP, 2/5/02)

 • Stage Holding, het live-entertainmentbedrijf van Joop van den Ende, neemt een belang van 50 procent in het Operettenhaus Hamburg. Het bedrijf is al volledig eigenaar van drie andere theaters in Duitsland in Essen, Berlijn, en Hamburg. Bij de acquisitie, die per juli volgend jaar van kracht wordt, werkt de Duitse tak van Stage Holding samen met Stella Entertainment. Deze firma is nu nog volledig eigenaar van het theater. (AD, 8/11/01)

  meer over: Duitsland


 • Stage Holding van Joop van den Ende mag het roemruchte Metropol Theater in Berlijn kopen van het bestuur van deze stad. De gemeenteraadscommissie voor aankopen moet volgende week nog wel haar fiat geven. Het theaterproductiebedrijf wordt eigenaar van het gebouw voor het symbolische bedrag van 1 euro. Er moet wel 60 miljoen Duitse mark in worden geïnvesteerd, aldus de lokale autoriteiten in Berlijn. Stage Holding wil dit bedrag ook uitgeven. Bovendien moet het theater 150 banen opleveren en moet er 180 dagen per jaar worden gespeeld.
  Het Metropol Theater is meer dan een eeuw oud en legendarisch om de suikerzoete operettes die er werden uitgevoerd. Het gebouw staat in het voormalige Oost-Berlijn. De koper verplicht zich het gebouw te renoveren in de stijl van de jaren twintig en dertig, maar met moderne technische voorzieningen.
  De aankoop door Van den Ende komt overeen met de procedure voor het Circustheater in Scheveningen. Dat werd ook voor een gulden van de gemeente Den Haag gekocht, die terecht hoopte dat een vernieuwd en goed lopend theater een economische impuls voor Scheveningen zou zijn. Stage Holding vindt de Duitse markt interessant. Het bedrijf kocht eerder het Buddy Theater in Hamburg (waar eind dit jaar de Disney-musical 'The Lion King' in première gaat) en sloot een contract met het Colosseum Theater in Essen. Een groter bereik maakt het voor het bedrijf ook gemakkelijker om de rechten van grote musicals in de wacht te slepen. (ANP, 20/2/01)

 • De Blitzkrieg van Joop in de Duitse theaterwereld is nog niet gestuit. Het Berlijnse Metropol Theater moet de derde verovering worden, na theaters in Essen en Hamburg. Stage Holding, het theaterbedrijf van Van den Ende zou er een investering van 80 miljoen gulden voor over hebben. Het Metropol Theater, in het voormalige Oost-Berlijn, heeft een lange operette-traditie, maar staat sinds 1997 leeg. De huidige eigenaar, de gemeente Berlijn, wil van het gebouw af. (NRC & AD, 9/6/00)

  meer over: Berlijn, operette


 • De koerswijzinging van ShowBizCity krijgt gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen. 29 man kantoorpersoneel moet afvloeien en voor de 50 mensen op de afdeling Entertainment is het nog niet duidelijk wie een verlenging van zijn seizoenscontract krijgt. Stage Holding BV, de werkgever van het personeel in ShowBizCity, heeft wel een akkoord gesloten met de Nederlandse Toonkunstenaarsbond, waarin zij zich verplicht zoveel mogelijk werknemers te herplaatsen binnen de holding. Ook zijn er al principe-afspraken gemaakt voor een financiële regeling voor onherplaatsbaar kantoorpersoneel. (AD, 4/6/99)

  meer over: ShowBizCity


praat mee

schrijf een mini