oude meuk

Onderwerp

Circustheater (18 nieuwsberichten)

 • Vanwege een computerstoring is een voorstelling van 'Aïda' voor een uitverkocht Circustheater na vijf minuten afgebroken. Het bewegende licht, een belangrijk element in de show, viel uit. In eerste instantie werd nog geprobeerd om de machine weer op gang te krijgen, maar dat mislukte. Daarop werd de voorstelling definitief afgelast. Ruim 1700 bezoekers van het circustheater in Scheveningen krijgen hun geld terug of kunnen een kaartje krijgen voor een vervangende voorstelling.
  "Dit is de ergste nachtmerrie voor een producent", aldus de zegsvrouw van Van den Ende Theaterproducties. "Gelukkig gebeurt het hoogst zelden dat een voorstelling moet worden afgelast wegens technische problemen. Bij mijn weten is het alleen eerder gebeurd tijdens een voorstelling van 'Miss Saigon'." 'Aïda' is sinds de eerste opvoering eind oktober van vorig jaar een groot succes. Er werden al bijna 400.000 kaartjes verkocht. (ANP, 18/1/02)

  meer over: techniek


 • De belangstelling voor de musical 'Aïda' is volgens Joop van den Ende Theaterproducties "gigantisch. Tot donderdag waren er zo'n 210.000 kaartjes verkocht. Dat aantal is goed voor zo'n 120 uitverkochte voorstellingen in het Fortis Circustheater in Scheveningen. De musical van Elton John en Tim Rice ging zondag in première. Maandag en dinsdag werden per dag ruim 3000 kaarten verkocht. Het was zo druk dat de reserveerlijn van het theaterbedrijf capaciteitsproblemen kreeg en in alle haast meer personeel moest optrommelen. In advertenties in dagbladen werd excuses aangeboden aan het publiek voor de lange wachttijden. (ANP, 25/10/01)

 • 'Elisabeth' staat zondagavond voor het laatst op het podium van het Circustheater in Scheveningen. De show was daar de afgelopen twintig maanden goed voor een miljoen bezoekers. In ruim anderhalf jaar tijd werd het stuk 581 keer opgevoerd. Na afloop van de voorstelling wordt het grote geveldoek van 'Elisabeth' vervangen door een afbeelding van 'Aïda', de volgende musical die in het Circustheater speelt. De acteurs van 'Elisabeth' dragen dan ook de kleedkamersleutels over aan hun opvolgers. Musicalliefhebbers die 'Elisabeth' nog niet hebben gezien, kunnen na zaterdag terecht in het Colosseum Theater in de Duitse stad Essen. Pia Douwes speelt daar opnieuw de titelrol. (VNG, 22/7/01)

  meer over: musical, Pia Douwes


 • Stage Holding van Joop van den Ende mag het roemruchte Metropol Theater in Berlijn kopen van het bestuur van deze stad. De gemeenteraadscommissie voor aankopen moet volgende week nog wel haar fiat geven. Het theaterproductiebedrijf wordt eigenaar van het gebouw voor het symbolische bedrag van 1 euro. Er moet wel 60 miljoen Duitse mark in worden geïnvesteerd, aldus de lokale autoriteiten in Berlijn. Stage Holding wil dit bedrag ook uitgeven. Bovendien moet het theater 150 banen opleveren en moet er 180 dagen per jaar worden gespeeld.
  Het Metropol Theater is meer dan een eeuw oud en legendarisch om de suikerzoete operettes die er werden uitgevoerd. Het gebouw staat in het voormalige Oost-Berlijn. De koper verplicht zich het gebouw te renoveren in de stijl van de jaren twintig en dertig, maar met moderne technische voorzieningen.
  De aankoop door Van den Ende komt overeen met de procedure voor het Circustheater in Scheveningen. Dat werd ook voor een gulden van de gemeente Den Haag gekocht, die terecht hoopte dat een vernieuwd en goed lopend theater een economische impuls voor Scheveningen zou zijn. Stage Holding vindt de Duitse markt interessant. Het bedrijf kocht eerder het Buddy Theater in Hamburg (waar eind dit jaar de Disney-musical 'The Lion King' in première gaat) en sloot een contract met het Colosseum Theater in Essen. Een groter bereik maakt het voor het bedrijf ook gemakkelijker om de rechten van grote musicals in de wacht te slepen. (ANP, 20/2/01)

 • Na zo'n 4000 voorstellingen valt zondag het doek voor de musical 'Miss Saigon' in New York. Voor het laatst zal de helikopter die de jonge Vietnamese Kim met haar Amerikaanse geliefde uit Saigon evacueert, op het podium van het Broadway Theater landen. Eigenlijk zou de laatste voorstelling op oudejaarsdag zijn, maar de terugkeer van de Filipijnse Lea Salonga in de musical was zo'n groot succes dat het Broadway Theater elke avond vol zat. Daarom werd besloten de serie voorstellingen vier weken te verlengen. De reeks voorstellingen begon in 1991. Daarmee komt de musical op de zesde plaats van langstlopende voorstellingen op Broadway. Hij heeft ruim 600 miljoen gulden opgebracht.
  Ook in Nederland kende de musical een groot succes. 'Miss Saigon' werd voor het eerst opgevoerd in november 1996 in het Circustheater in Scheveningen. Daar viel het doek in juli 1999 over het spektakel. In totaal werd de musical daar 908 maal opgevoerd. (ANP, 26/1/01)

  meer over: Broadway, musical


 • Er gaan geruchten dat 'Elisabeth' in de zomer van 2001 zal stoppen. De opvolger van de Joop-musical in het Circustheater wordt waarschijnlijk 'The Lion King'. Deze musical was in 1998 de grote winnaar bij de Tony Awards (Musical Fan, 10/8/00)

  meer over: musical, Tony's


 • Even stond PePijn aan de rand van de afgrond, maar na een benefietavond in het Circustheater is het Haagse theatertje voor een jaar gered. Vele bekende Nederlanders zoals Youp van 't Hek, Kees van Kooten een PePijn-oprichter Paul van Vliet beleden hun PePijn-liefde en haalden 130.000 gulden binnen. (AD, 11/4/00)


 • De musical 'The phantom of the opera' van Andrew Lloyd Webber bracht aan kaartverkoop meer dan zes miljard gulden op en is daarmee de succesvolste show van deze eeuw: geen andere toneelvoorstelling of film (met inbegrip van 'ET', 'Star Wars' en 'Titanic') bracht zoveel op, aldus de woordvoerder van Lloyd Webber's Really Useful Company. Sinds de première in 1986 is de musical in 91 steden opgevoerd. In Nederland was de voorstelling te zien in het Circustheater in Scheveningen waar de musical drie jaar lang te bewonderen was. (Volkskrant, 13/12/99)

 • Enkele stellen hadden gehoor gegeven aan de oproep van Joop van den Ende en flaneerden gekleed als keizerin Sissi en haar man over de Scheveningse Boulevard. Op die manier maakten ze kans op vrijkaartjes voor de première van 'Elisabeth' in het Circustheater. (Volkskrant, 22/11/99)

 • In voorbereiding op 'Elisabeth' heeft het Circustheater in Scheveningen een grondige opknapbeurt ondergaan. De stoelen zijn vervangen er er is meer beenruimte voor de bezoeker. Hiervoor zijn 40 plaatsen opgeofferd. Het totaal aantal stoelen komt daarme op 1726. Ook is het theater ARBO-klaar. In de nok, waar het voorheen tijdens een voorstelling wel 35 graden werd, kunnen de volgspotters nu bij iets behaaglijker temperaturen werken. Overigens zijn er al 130.000 kaarten verkocht, waarmee de belangstelling voor 'Elisabeth' nu vergelijkbaar is met die voor 'The phantom of the opera' en 'Miss Saigon'. (AD, 8/10/99)

  meer over: ARBO, publiek, verbouwing


 • Afscheid nemen is een beetje doodgaan. Zo ondervonden cast en crew van 'Miss Saigon' maar weer eens bij hun allerlaatste voorstelling. Na 3 jaar, 908 voorstellingen met in totaal 1.559.605 bezoekers was de mega-musical zondag 4 juli voor het laatst te zien. Producent Joop van den Ende vereerde hoofdrolspeler Willem Nijholt met een bronzen beeld van de hand van Kees Verkade. "Dit is ons cadeau, zodat jij altijd in het Circustheater blijft", sprak Van den Ende tot een geroerde Nijholt. Na dit afscheid gaan de sterren hun eigen weg: Nijholt gaat Fagin spelen in 'Oliver!'; Linda Wagemakers gaat naar Berlijn om daar in 'Rent' te spelen, samen met haar aanstaande Greg, een zanger/danser in 'Miss Saigon'; Tony Neef zal de rol van Stanley Burleson in 'Chicago' gaan overnemen, nu deze gaat spelen in 'Elisabeth', het volgende avontuur in Scheveningen. (Telegraaf, 5/7/99)

 • De choreograaf Toer van Schayk gaat meewerken aan de nieuwe Joop-musical 'Elisabeth', die op 21 november in het Circustheater in Scheveningen in première gaat. Van Scayk is al jaren verbonden aan het Nationale Ballet als choregraaf, ontwerper en danser. De hoofdrol van koningin Sissi zal worden gespeeld door Pia Douwes. Daarnaast is Stanley Burleson gecontracteerd. Beide sterren zijn nu nog te zien in 'Chicago'. Wie hun rollen in die musical zal overnemen is nog niet bekend. (Volkskrant, 14/6/99)

 • Zelfs de reprise van 'Wilhelmina' is verlengd. De voorstelling is nu nog een week langer te zien in het Circustheater in Scheveningen. Op 8 augustus is echt de allerlaatste voorstelling. Vanaf 12 augustus is Anne-Wil Blankers weer in een volgende produktie te zien. (AD, 21/4/99)


 • Er komen deze zomer van 21 juli tot en met 1 augustus nog tien extra voorstellingen van 'Wilhelmina, je maintiendrai' in het Circustheater in Den Haag. De voorstelling was nog niet eerder in Den Haag te zien omdat er geen geschikte zaal vrij was. Cas Enklaar zal dan weer de tegenspeler van Anne-Wil Blankers zijn, nadat zijn rol deze maand was overgenomen door Jeroen Krabbé (Volkskrant & AD, 6/3/99)

  meer over: Cas Enklaar


 • 'Elisabeth' wordt de opvolger van 'Miss Saigon' in het Circustheater in Scheveningen. 'Miss Saigon' zal in ieder geval nog te zien zijn tot eind maart, maar waarschijnlijk wordt de musical nog wel langer doorgespeeld, om aan de grote belangstelling te voldoen. Dat zou betekenen dat Willem Nijholt nog een aantal keer De Regelaar kan spelen. Die rol werd in oktober overgenomen door Bill van Dijk, omdat Nijholt zich wilde wijden aan een regie en aan de voorstelling 'En nu wij' met Gerrie van der Kleij. Overigens is Joop van den Ende in onderhandeling met Arjan Ederveen over een rol in de musical 'Oliver' die in het seizoen 1999/2000 'Anatevka' gaat opvolgen als reismusical. (Volkskrant, 30/1/99)

 • Endemol Entertainment stoot al haar theateractiviteiten af. Er onstaat een nieuw bedrijf onder leiding van Joop van den Ende, die overigens wel grootaandeelhouder en bestuurslid van Endemol blijft, dat Joop van den Ende Theaterproducties, het VSB Circustheater, Showbizcity, de Reserveerlijn, Holiday on Ice en de Amerikaanse theateractiviteiten overneemt. Endemol zal zich nog slechts richten op televisie om zo betere beursresultaten te halen. "Bij live entertaiment heb je te maken met relatief hoge risico's en relatief lage marges in vergelijking met televisie", aldus Van den Ende, die verder zegt geen moeite te hebben met eventuele slechte bedrijfsresultaten, en blij is met de nieuwe "artistieke ruimte". In het seizoen '96/'97 waren de live-activiteiten goed voor een kwart van de totale omzet van Endemol van 808 miljoen gulden. (Telegraaf, 14/10/98)

 • In Scheveningen beleefde mega-musical 'Miss Saigon' een nieuwe start; Bill van Dijk heeft de rol van de Regelaar over genomen van Willem Nijholt. De musical zal nog slechts spelen tot december. Over de opvolger in het Circustheater kan Joop van den Ende nog niets zeggen. In de wandelgangen vallen de namen van 'Titanic', 'Sunset Boulevard' en 'Elizabeth', de musical naar het Sissi-verhaal. Als het 'Titanic' wordt hoeven niemand zich af te vragen wie de Nederlandse Leonardo DiCaprio wordt; de Tony-winnende musical en de Oscar-winnende film hebben niets met elkaar te maken, behalve het einde: het schip zinkt... (Telegraaf, 5/10/98)

 • Vanaf midden 1999 zal 'Miss Saigon' waarschijnlijk stoppen. Als opvolger in het Circustheater in Scheveningen wordt gesproken over 'Sunset Boulevard' en 'Titanic'. Laatstgenoemde musical heeft overigens niets met de film te maken. Het is een Endemol-productie van Broadway, die in juni 5 Tony Awards in de wacht sleepte. (Volkskrant, 11/9/98)

praat mee

schrijf een mini