oude meuk

Onderwerp

Pia Douwes (7 nieuwsberichten)

 • Pia Douwes gaat Velma Kelly in 'Chigago' op Broadway spelen. Vanaf de tweede week in april kunnen de Amerikanen in het Ambassador Theater gedurende zes weken genieten van Pia Douwes. Pia speelde de rol ook in de Nederlandse versie. (ANP, 3/3/04)

  meer over: Broadway, musical


 • Onpartijdig of niet, de Musical Awards zijn uitgereikt. Tijdens een spetterend gala, waarmee ons een voorproefje van het komende musicalseizoen werd aangeboden, vielen de volgende sterren in de prijzen: Jasperina de Jong voor beste vrouwelijke hoofdrol in 'Marlene Dietrich', Bastiaan Ragas voor beste mannelijke hoofdrol in 'Aida', beste musical 'Aida', beste vrouwelijke bijrol Frédérique Sluyterman van Loo in 'A little night music', beste mannelijke bijrol Jeroen Phaff in 'De Griezelbus', beste vrouwelijk aanstormend talent Chantal Janzen in 'Saturday Night Fever', beste mannelijk aanstormend talent Hein Gerrits 'A Chorus Line' en Pia Douwes voor beste acteur in een buitenlandse produktie (voor Elisabeth in Essen). Tim Rice kreeg de Cubus Oeuvre Award, eerder ging deze onderscheiding alleen naar Nederlandse mannen. (VNG, 22/4/02)

  meer over: musical


 • 'Elisabeth' staat zondagavond voor het laatst op het podium van het Circustheater in Scheveningen. De show was daar de afgelopen twintig maanden goed voor een miljoen bezoekers. In ruim anderhalf jaar tijd werd het stuk 581 keer opgevoerd. Na afloop van de voorstelling wordt het grote geveldoek van 'Elisabeth' vervangen door een afbeelding van 'Aïda', de volgende musical die in het Circustheater speelt. De acteurs van 'Elisabeth' dragen dan ook de kleedkamersleutels over aan hun opvolgers. Musicalliefhebbers die 'Elisabeth' nog niet hebben gezien, kunnen na zaterdag terecht in het Colosseum Theater in de Duitse stad Essen. Pia Douwes speelt daar opnieuw de titelrol. (VNG, 22/7/01)

 • Donderdag 30 november was Pia Douwes voor het laatst te zien als Sissi in de musical 'Elisabeth'. In het nieuwe jaar verruilt ze Scheveningen voor het Duitse Essen, waar ze Sissi zal vertolken in het Colosseum Theater. Maaike Widdershoven neemt de rol van Douwes over. Widderhoven was eerder te zien in 'Anatevka', 'West Side Story' en 'The Phantom of the Opera'. (ANP, 1/12/00)

  meer over: musical


 • Op 13 februari maakt Pia Douwes haar West End-debuut in een benefietvoorstelling van 'Sweeney Todd'. De eenmalige voorstelling wordt gegeven ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de musical van Stephen Sondheim. Ook wordt Sondheim's 70ste verjaardag gevierd. De voorstelling wordt mede geproduceerd door Capitol Live Entertainment, een jong Nederlands theaterproductiebedrijfje. Pia Douwes speelt op dit moment de hoofdrol in 'Elizabeth' in Het Circustheater in Scheveningen. (VNG, 25/1/00)

  meer over: benefiet, Londen, musical


 • In Den Haag heeft de eerste bijeenkomst van cast en crew van 'Elisabeth' plaatsgevonden. Joop houdt peptalk en staat even stil bij de financiële risico's. De show kost 14 miljoen gulden en houdt 200 man aan het werk. Dat betekent dat de zaal een jaar lang uitverkocht moet zijn om uit de kosten te komen. Gelukkig maar dat Joop schrijver Michael Kunze en componist Sylvester Levay heeft opgedragen de musical te herschrijven. Joop vond het eerst "te veel opera, te bombastisch" en bovendien moet er heel wat meer worden uitgelegd aan het Nederlandse publiek, dat van Sissi nauwelijks meer weet dan de tranen van Romy Schneider. Aan Pia Douwes zal het ook niet liggen. Zij werd door dezelfde rol in Oostenrijk zo beroemd, dat ze niet meer over straat kon en dat haar beeltnis tot op chocolaatjes 'vereeuwigd' werd. Overigens word de rol van Velma die Douwes speelde in 'Chicago' overgenomen door haar understudy Sophia Wezer. De nieuwe publiekstrekker voor deze musical, naast Simone Kleinsma, moet Jenny Arean worden, die vanaf dit najaar de rol van Mama Morton zal delen met Marjolein Touw. (Volkskrant & AD, 31/8/99)

 • Op 9 mei 1999 zal 'Chicago' in première gaan in het nieuwe Joop van den Ende-theater in het Jaarbeurscomplex in Utrecht. Het theater is gevestigd in de voormalige Beatrix-hal van de Jaarbeurs en zal daarom Beatrix Theater gaan heten. De hoofdrollen in de musical zullen worden gespeeld door Pia Douwes en Simone Kleinsma. Joop van den Ende en de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs investeerden samen tien miljoen gulden in het nieuwe theater, dat 1140 plaatsen heeft. (AD, 25/11/98)


praat mee

schrijf een mini