oude meuk

Onderwerp

Beatrixtheater (7 nieuwsberichten)

  • Meer nieuws over 'Mamma Mia!'. Simone Kleinsma gaat de hoofdrol van de alleenstaande moeder spelen. In Nederland zullen, net als in Duitsland, de liedjes van Abba vertaald worden, in ons geval door Coot van Doesburg. Verder krijgt het Beatrix Theater in Utrecht, waar 'Mamma Mia!' 28 september in première gaat, een speciaal balkon waardoor enkele honderden kaarten méér verkocht kunnen worden. (ANP, 7/2/03)

    meer over: musical


  • 't Barre Land, De Roovers en De Onderneming hebben gesteld dat ze alleen in het Theaterfestival optreden wanneer zij hun voorstellingen op de Transformatorzolder mogen opvoeren als onderdeel van het Fin de Saison van Maatschappij Discordia. De groepen willen een plek "van de theatermakers, waar het niet gaat over reclame en publiekscijfers". Niet Theater Bellevue, dus. Na een fikse discussie heeft Arthur Sonnen, directeur van Het Theaterfestival, ingestemd met de eis. (Volkskrant, 22/6/00)

  • De Joop-musical 'Fame' gaat door. De musical zal wegens grote belangstelling nog een aantal maal te zien zijn in het Beatrix-theater in Utrecht. Tot nu toe heeft 'Fame' 150.000 bezoekers gehad. (AD, 5/4/00)

  • Het imperium van Joop is met een musicaltheater in Utrecht uitgebreid. De pers mocht alvast rondkijken in het nieuwe Beatrixtheater, de voormalige congreszaal van de Jaarbeurs. Architect Arno Meijs, die eerder het Circustheater klaar maakte voor Joop, heeft gekozen voor zwart, grijs en dieprood als voornaamste kleuren en voor marmer en chroom als materiaal. Voor de deur komt een vier meter hoog bronzen beeld (Joop: "Ik ben een groot liefhebber van hedendaagse kunst geworden.") van een theatraal masker dat wordt gebroken door twee handen. Op 9 mei zal het theater officieel worden geopend met de première van 'Chicago'. Wordt het theater een succes, dan wil Van den Ende tegenover de beurs een nieuw musicaltheater bouwen voor 2500 bezoekers. Voor grote musicals is het Beatrixtheater namelijk te klein. Vooralsnog zal het Circustheater de grote spektakels en het romantische repertoire herbergen en zal in Utrecht kleiner en artistieker geprogrammeerd worden. Joop heeft inmiddels de rechten verworven van de Broadway-hit 'Rent' en van de Abba-musical 'Mamma Mia'. Daarnaast gaat Joop ook meer schrijfopdrachten uitdelen. Over onderwerpen maakt hij zich niet druk: "Rembrandt, Van Gogh, ach, er zijn zoveel onderwerpen die zich lenen voor een musical." Joop heeft nog steeds de wens om een theater in Amsterdam te openen, al liepen eerdere onderhandelingen met de gemeente op niets uit. Joop: "Het is niet voor niks dat er in Amsterdam nauwelijks film- of televisiestudio's zijn. Amsterdam richt zich teveel op gesubsidieerd theater. Ik vraag geen subsidie, alleen een goede locatie." (Volkskrant & Parool, 22/4/99)

  • Voor de musical 'Chicago', die op 9 mei in première gaat in het nieuwe Beatrix-theater in Utrecht zijn al 100.000 kaarten verkocht. Dat is opmerkelijk, omdat dit uitsluitend een gevolg van de publiciteitscampagne kan zijn geweest. (AD, 21/4/99)

  • Op 9 mei 1999 zal 'Chicago' in première gaan in het nieuwe Joop van den Ende-theater in het Jaarbeurscomplex in Utrecht. Het theater is gevestigd in de voormalige Beatrix-hal van de Jaarbeurs en zal daarom Beatrix Theater gaan heten. De hoofdrollen in de musical zullen worden gespeeld door Pia Douwes en Simone Kleinsma. Joop van den Ende en de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs investeerden samen tien miljoen gulden in het nieuwe theater, dat 1140 plaatsen heeft. (AD, 25/11/98)


  • In de Jaarbeurs in Utrecht komt over 5 jaar een nieuw Joop van den Ende-theater: het Beatrix theater. Dit theater heeft 1240 stoelen en zal in 1999 geopend worden door met musical 'Chicago'. (AD, 26/5/98)


praat mee

schrijf een mini