oude meuk

Onderwerp

audities (14 nieuwsberichten)

 • De opera van Münchengladbach zoekt varkens als figuranten in 'Martha'. Deze opera van Friedrich von von Flotow uit 1847 speelt zich af op een markt. Regisseur Bernd Motti heeft enkele veerartsen ingeschakeld om varkens te werven voor de audities. Eerdere podiumervaring is niet nodig. Een varkenshouder heeft de regisseur inmiddels een big aangeboden die hij daarna zou mogen houden, maar daaraan heeft Motti geen behoefte. De première is op 11 juni. (Volkskrant, 15/5/04)

  meer over: dieren


 • Met de talentscoutavonden in de Power Zone komt Joop er niet. De cast voor de 'Lion King' is nog niet rond. Een team houdt daarom nu audities in Durban in Zuid-Afrika. (Volkskrant, 22/8/03)

 • Veertien dubbelgangers van Saddam Hussein hebben zich in Londen gemeld voor de audities voor 'Follow my Leader', een nieuwe satire van Alistair Beaton. Regisseur Posner heeft twee of drie dubbelgangers van Saddam Hussein nodig en was tevreden over de opkomst, hoewel de meesten voor de lol auditeerden. (ANP, 1/5/03)

  meer over: Londen, terreur


 • Joop van den Ende Theaterproducties is op zoek naar nieuw, gekleurd talent dat hij nodig heeft voor de 'The Lion King'. Daarom organiseert Van den Ende The Casting een dance-event in The Power Zone in Amsterdam. Er zullen DJ's, arrenbie-groepen en Latin Beats zijn, waarop geswingd kan worden. Gatelenteerden maken kans op een gratis professionele vooropleiding voor de audities voor The Lion King School. 'The Lion King' wordt gespeeld door 60 acteurs, actrices, dansers en muzikanten - de grootste cast ooit voor een Nederlandse musicalproductie. Voor deze cast zijn vijftig volwassen castleden en twee kinderen met een donkere of getinte huidskleur nodig. (ANP, 15/4/03)

 • Joop van den Ende begint een musicalschool. Wie eind januari door de audities komt, mag straks meedoen aan een 'masterclass' voor musicaltalent. Iedereen van 18 tot en met 30 jaar kan zich aanmelden voor de audities, die 25, 26 en 27 januari plaatshebben. Twintig werkelijk getalenteerden krijgen daarna les van mensen als Willem Nijholt, Petra Laseur en Theu Boermans plus een beurs om volop te kunnen deelnemen. Het worden intensieve lessen op het gebied van dans, zang, acteren, acrobatiek en logopedie.
  De beste studenten kunnen in aanmerking komen voor rollen in 'De Drie Musketiers' en 'The Sound of Music'. Die laatste musical werd in Nederland in het seizoen 1963/1964 al eens uitgevoerd, maar de zalen bleven destijds leeg door een blunder met de rolbezetting. Voor de rol van antinazi-kapitein Von Trapp was Johannes Heesters ingehuurd, die als Nederlander kritiekloos carrière had gemaakt in nazi-Duitsland. (ANP, 28/12/01)

 • De opening van het nieuwe Luxor-theater door Mini & Maxi begint steeds meer vorm te krijgen. De show, die 7,5 miljoen mag kosten, gaat 'City' heten en de heren zijn nu opzoek naar multi-culti-skaters. Er waren maar twintig gegadigden voor de audities. Marco Gerris, bekend theaterskater die de audities begeleidde, verklaart dit lage aantal: "In heel Nederland zijn er vermoedelijk niet meer dan honderd jongeren die op het niveau zitten dat voor onze show nodig is. Bovendien zijn het individualisten die niet snel op het idee komen om zich aan een 14 weken durende show te verbinden. In de voorgesprekken zijn daarom nogal wat kandidaten afgevallen. Ze moeten namelijk wel enigszins gedisciplineerd zijn en dus niet straks bij de eerste zonnestralen van het voorjaar naar het strand in Scheveningen vertrekken." (AD, 26/10/00)

 • Voor de voorstelling '9 x 9' van Les Ballet C. de la B. zoekt de Rotterdamse Schouwburg 70 vaders of moeders met een pasgeboren kind. De baby's moeten aan het volgende profiel voldoen: minimaal 6 maanden, nog niet kunnen lopen en liefst multi-cultureel. Hiermee wil choreografe Christine de Smedt "twee generaties uit de jonge cultureel diverse Rotterdamse gemeenschap" uitbeelden. (AD, 12/10/00)

 • Het nieuwe ensemble in het oosten onder leiding van Rob Ligthert is voor de productie 'King Lear' op zoek naar 75 figuranten. Ze zullen de ridders spelen van Lear. Wellicht mogen ze ook veel drinken en vrouwen verkrachten zoals de Belangrijkste Brit van het Vorige Millennium in zijn stuk schreef. (De Gelderlander, 11/9/00)

  meer over: Oostpool, Shakespeare


 • Voor optredens op het festival Cultura Nova in Heerlen is de Franse theatergroep Théâtre de la Mezzanine op zoek naar wielrenners. De coureurs zijn nodig om de draaiende speelvloer van de voorstelling 'La Transhumance des Riens' in beweging te houden. Kandidaten moeten ook nog ongeveer één meter 80 lang zijn en ongeveer 80 kilo wegen, anders passen ze niet in kostuums en op fiets.
  Regisseur Denis Chabrouillet noemt de wielrenner "het trieste voorbeeld van een atleet die zich helemaal geeft terwijl de wereld om hem heen uit elkaar valt." Uitverkorenen hoeven dan ook niet te rekenen op enige vorm van betaling voor hun diensten. Een passepartout voor het festival is alles. (AD, 26/7/00)


 • Omdat in christelijke huize 'het toneel' nog vaak als een bolwerk voor verleiding en zonde wordt beschouwd, kampt de EO nu met een tekort aan christelijke programmamakers en acteurs. Voor haar drama is de Evangelische Omroep nu aangewezen op niet-confessionele acteurs. "We vissen vooral in de algemene vijver, maar zouden graag iets meer uit de EO-specifieke vijver halen. Vooral als er bijbelse verhalen nagespeeld worden is het toch winst als zo iemand echt van binnenuit speelt", aldus directeur Ad de Boer. De omroep heeft nu geïnteresseerde kinderen aangeschreven om informatie op te vragen over deze hoek van de artistieke wereld. Op ledenavonden wordt geflyerd dat mensen en kinderen die aan het toneel willen, contact kunnen opnemen met de omroep, zodat die een schakel kan zijn. (Volkskrant & AD, 21/3/00)
  zie ook: www.eo.nl


 • In Londen worden er audities gehouden voor het stuk 'Cooking with Elvis'. Men is op zoek naar een schildpad die de rol van Stanley wil spelen, het huisdier van de familie. De schildpad zal zich moeten laten welgevallen dat hij van tafel wordt geplukt om als vijgenblad voor een naakte acteur te dienen. De producer van het stuk, Adam Kenwright, besloot een advertentie in het theaterblad Stage te plaatsen toen hij erachter kwam dat het ruim duizend pond per week kostte om een schildpad te huren. De schildpad zou dan meer verdienen dan de acteurs, en dat is een beetje mal natuurlijk.
  Overigens wordt het stuk in Nederland opgevoerd tijdens het Festival aan de Werf 2000 in mei, onder de titel 'Koken met Elvis'. Hoe de regisseurs, Paul Feld en Jeroen Kriek van Growing up in Public, de schildpad-situatie gaan oplossen is nog niet bekend. (Parool & VNG, 12/2/00)

 • De opera van Chicago zoekt voor een uitvoering van 'Tristan und Isolde' van Wagner "20 grote, enthousiaste, kale bodybuilders". Kandidaten moeten van muziek en maat kunnen houden en gaan 700 gulden per week verdienen. (AD, 22/10/99)

 • In Amsterdam zijn de audities begonnen voor de kinderrollen in 'Oliver'. Er zijn veel sterretjes nodig, want van de arbeidsinspectie mag ieder kind slechts twaalf keer optreden. Hoewel Oliver Twist de titelrol is, willen veel jongens liever Dodger zijn, het vriendje van Oliver. Dodger vinden ze stoer, Oliver is maar een watje. Zowel kinderen als ouders zijn nerveus. "Barry is vandaag jarig. Ik hoop niet dat het een teleurstelling voor hem wordt; hij is helemaal gek van toneel." (Parool, 26/4/99)


 • Tijdens een persconferentie noemde de Engelse Regisseur Ken Caswell, die de Nederlandse versie van 'Oliver!' zal gaan regisseren, het Nederlandse musicaltalent "equally good, and sometimes much much better" dan wat hij aantrof bij audities in New York. Caswell wil van 'Oliver!' een voorstelling "voor het gehele gezin" maken, maar géén kindervoorstelling: "Ik probeer de duistere kant van het stuk te benadrukken. Wat niet meevalt met al die jolige deuntjes van Bart." Lionel Bart, schrijver van 'Oliver!', zal het allemaal niet meer meemaken. Hij overleed op 4 april jongstleden. Willem Nijholt en Arjan Ederveen zullen de rol van Fargin per toerbeurt spelen. Nijholt noemde de eerste opvoering van 'Oliver!' in 1963 met Johnny Kraaijkamp als Fagin "een flop." Hij had flink geaarzeld of hij op zijn 65ste wel weer in een musical moest stappen. "Eigenlijk had ik na 'Miss Saigon' geruisloos willen verdwijnen", zuchtte de ster op de persconferentie. "Maar ik doe dit voor Joop. Hij is erg goed voor me geweest." (AD, 16/4/99)

praat mee

schrijf een mini