oude meuk

Onderwerp

Prins Bernhard Cultuurfonds (11 nieuwsberichten)

 • Rob de Graaf heeft voor zijn tekst voor de voorstelling 'Neaderdal' de Charlotte Köhlerprijs gewonnen. Dit voorjaar kreeg aanstormend decorontwerper Dries Verhoeven ook een Charlotte Köhlerpijs, maar dat is een andere prijs. Het Prins Bernhard Fonds, beheerder van de ene prijs, was nogal verbaasd dat er nog een andere Charlotte Köhlerprijs was. De Moose redactie stelt een fusie of naamsverandering voor. (VNG, 23/10/03)


 • Gerardjan Rijnders krijgt de theater-oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De jury roemt Rijnders' interpretaties van Shakespeare-stukken, de bloei van Toneelgroep Amsterdam onder zijn leiding en de grote waardering die zijn stukken ook bij amateurgezelschappen hebben weten te verwerven. Het Rotterdamse Wijktheater krijgt de cultuur-educatieprijs. De prijzen worden op 30 oktober uitgereikt in De Nieuwe Kerk te Amsterdam. (ANP, 7/7/03)

 • Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft vijf theateropdrachten gegeven, Feico Sobel, Aafje Buringh, Sarah Ringhoed, Diah Ayu Ariyati en Annette Speelt ontvangen ieder 18500 euro om een voorstelling te maken. (NRC, 10/2/03)

  meer over: Annette Speelt


 • Pierre Audi (44) krijgt de Theaterprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor zijn durf en inventiviteit als regisseur en artistiek leider van De Nederlandse Opera. Prins Bernhard reikt op 30 oktober in De Nieuwe Kerk in Amsterdam alle Prins Bernhard Cultuurfonds Prijzen 2001 uit. De prijzen bestaan allemaal uit een bedrag van een ton. (ANP, 22/10/01)

 • Herman Jan Meerdink neemt na 21 jaar afscheid als directeur van het Prins Bernhard Fonds. "Er is geen fanfare in Nederland of wij hebben er wel een instrument of uniform van betaald." Meerdink vindt het erg belangrijk dat "de kunsten uit de klauwen van de overheid blijft. Politiek moet zich niet bezig houden met een kunstenplan van vier jaar. Dat kunnen kunstenaars prima zelf. Politiek is er voor de lange termijn en moet nadenken over archievering en nieuwe media." (AD, 16/2/01)


 • Dr. Adriana Esmeijer (35) is benoemd tot directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij volgt op 1 mei 2001 mr. Jan Herman Meerdink op, die vervroegd uittreedt. Esmeijer is nu werkzaam bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar zij verantwoordelijk is voor de corporate communicatie en marketing. (VNG, 31/1/01)


 • Suzan Boogaerdt, Erik Whien, Karin Cales en Alfredo Fernandez zijn de gelukkige winnaars van de stimuleringsprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ze krijgen elk 40.000 gulden om een voorstelling te maken. (AD, 27/11/00)


 • Het Prins Bernhardfonds heeft in 1999 31 miljoen gulden uitgekeerd. Dat is een record. Het meeste geld ging naar projecten in de categorieën Muziek (7 miljoen) en Beeldende Kunst (6 miljoen). (AD, 26/6/00)

  meer over: subsidies


 • De Muziekprijs van het Prins Bernhard Fonds is gewonnen door geluidsrestaurateur Harry Coster. De 53-jarige Coster begon in de jaren '70 met het samenstellen en uitgeven van platen met historisch geluidsmateriaal. Coster maakte in opdracht van het TIN een aantal platen met historische opnames van cabaretiers en zangers. (AD, 23/6/00)


 • Oud-minister Elco Brinkman is de nieuwe voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hij volgt Schelto Patijn op. Brinkman is sinds 1996 bestuurslid van het fonds dat met 31 miljoen gulden per jaar cultuur- en natuurbehoud in Nederland ondersteunt. (Parool, 23/12/99)


 • De Theaterprijs van het Prins Bernhardfonds is dit jaar gewonnen door Liesbeth Colthof. Coltof (1954) is artistiek leidster van het jeugdtheatergezelschap Huis aan de Amstel en ontvangt de prijs van 100.000 gulden voor haar gehele oeuvre. Volgens de jury is het onder andere aan de inspanningen van Coltof te danken dat het jeugdtheater uit de marge is gehaald en het peil ervan is verhoogd. Colthof werkt op dit moment aan de muziektheaterproductie 'King Arthur', die op 5 juni in het Holland Festival in première gaat. De jury voor deze prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt bestond onder andere uit Theu Boermans (die de prijs won in 1993), Ben Hurkmans en Joyce Roodnat. De prijs wordt op 18 of 28 oktober in de Nieuwe Kerk in Amsterdam uitgereikt door Prins Bernhard. (Parool & Volkskrant, 6/5/99)

praat mee

schrijf een mini