oude meuk

Onderwerp

Annette Speelt (3 nieuwsberichten)

  • Annette Speelt stopt eind volgend jaar. De groep van Thijs Römer en Michel Sluysmans heeft besloten geen nieuwe subsidieaanvraag in te leveren voor het nieuwe kunstenplan.
    Sluysmans: "Begrijp me goed: nu vind ik Annette Speelt nog ontzettend leuk. Het punt is dat ik dat gevoel graag zo wil houden. We hebben alle dingen gedaan die op ons verlanglijstje stonden. Een nieuw lijstje konden we eigenlijk niet bedenken. We voelden allebei tegelijk aan dat het tijd was om het uit te maken. Het is de seven year itch.’ Daarbij komt dat Römer zich wil richten op zijn filmcarrière en Sluymans ook wil acteren bij andere theatergroepen.
    Op dit moment speelt de groep Trojaanse Vrouwen op locatie in Scheveningen, het regiedebuut van Römer en Sluysmans. Begin volgend jaar spelen ze nog Malpensa, een nieuwe tekst van Ilja Leonard Pfeijffer en ten slotte nog een muziekvoorstelling. (Volkskrant, 6/12/07)

    meer over: Den Haag


  • Ook in Den Haag moet er bezuinigd worden op het kunstbudget: 1,3 miljoen euro op een totaal van ruim 50 miljoen. De Haagse commissie Zonderop, die de wethouder adviseert over cultuursubsidies adviseert om geld weg te halen bij De Appel en Het Nationale Toneel, omdat deze instellingen slecht zijn in samenwerken. Er moet een apart potje van 400.000 euro komen voor samenwerkingen tussen kleinere groepen, grote groepen en podia. De commissie noemt met name Annette Speelt, Alba Theaterhuis en Drang als mogelijke samenwerkingspartners. Ook de Raad voor Cultuur constateert dat Den Haag een theaterproductiehuis mist en reserveert 200.000 euro voor met name Alba en Annette Speelt. (Volkskrant & Redactie, 21/4/04)


  • Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft vijf theateropdrachten gegeven, Feico Sobel, Aafje Buringh, Sarah Ringhoed, Diah Ayu Ariyati en Annette Speelt ontvangen ieder 18500 euro om een voorstelling te maken. (NRC, 10/2/03)

praat mee

schrijf een mini