oude meuk

Onderwerp

Liesbeth Colthof (4 nieuwsberichten)

  • Liesbeth Coltof, artistiek leider van Huis aan de Amstel kwam op het idee voor '5 (geen sprookje)' nadat ze zelf in de trein bijna gemolesteerd werd door drie voetbalhooligans. Daarna hing ze met haar collega's op en rond het August Allebé-plein in Amsterdam. Ze hielden overal hun jas aan en namen een mobieltje. Het duurde even maar na een paar weken werden ze geaccepteerd door de jongeren. Coltof heeft er zelfs een bijnaam aan overgehouden; op straat word ze aangesproken met 'Theater'. (NRC, 1/4/00)

    meer over: terreur


  • De Prins Bernhard Cultuurfonds Theaterprijs is uitgereikt aan Liesbeth Colthof. De prijs is voor haar hele oeuvre en bedraagt 100.000 gulden. Colthof wordt gezien als een doordouwer die kinderen dood, religie, verraad, angst en oorlog voorschotelt: "kinderen zijn bezig met levensvragen". Ze realiseert projecten uiteenlopend van een voorstelling in leegstaande flats in de Bijlmer ('Thuis') tot de openingsvoorstelling van het Holland Festival 1999 ('King Arthur'). (Volkskrant, 28/10/99)


  • De Theaterprijs van het Prins Bernhardfonds is dit jaar gewonnen door Liesbeth Colthof. Coltof (1954) is artistiek leidster van het jeugdtheatergezelschap Huis aan de Amstel en ontvangt de prijs van 100.000 gulden voor haar gehele oeuvre. Volgens de jury is het onder andere aan de inspanningen van Coltof te danken dat het jeugdtheater uit de marge is gehaald en het peil ervan is verhoogd. Colthof werkt op dit moment aan de muziektheaterproductie 'King Arthur', die op 5 juni in het Holland Festival in première gaat. De jury voor deze prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt bestond onder andere uit Theu Boermans (die de prijs won in 1993), Ben Hurkmans en Joyce Roodnat. De prijs wordt op 18 of 28 oktober in de Nieuwe Kerk in Amsterdam uitgereikt door Prins Bernhard. (Parool & Volkskrant, 6/5/99)

  • Op het Festival in Zürich heeft Huis aan de Amstel de ZBK-Stimuleringsprijs gewonnen voor de voorstelling 'Bijna was ik goed' geregisseerd door Liesbeth Colthof. De prijs ter waarde van 20.000 gulden wordt jaarlijks door een internationale juy uitgereikt aan een vernieuwende theater- of dansgroep. (Parool, 15/9/98)

praat mee

schrijf een mini