oude meuk

Onderwerp

Loes Luca (9 nieuwsberichten)

 • In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt Pieter Kramer niet de nieuwe artistiek leider van het Ro theater. Guy Cassiers blijft nog tot 2006 aan en het Ro theater is nog bezig met het zoeken naar een opvolger. Wel gaat Pieter Kramer, regisseur van de monsterhit 'Ja zuster, nee zuster', een aantal grote zaal regies doen. Zo noemen wij een 'Pygmalion' met Loes Luca en Olga Zuiderhoek. Dat het misverstand rond de opvolging zo lang heeft bestaan, komt omdat het gezelschap op vakantie was. (Volkskrant, 15/8/03)

 • De Parade heeft dit jaar weer meer publiek getrokken, de teller staat nu op een kwart miljoen bezoekers, dat is 20.000 man meer dan vorig jaar. Op de laatste avond kreeg Huis a/d Werf een prijs voor de productie 'Mondo Leone' van Leon Giesen. Sanne Vogel kreeg de aanmoedingsprijs voor aanstormend Paradetalent. Loes Luca werd bekroond voor haar gehele Parade-oeuvre. (ANP, 19/8/02)

 • De Nederlandse versie van 'The vagina monologues' zijn vanaf vanaf eind augustus ook in Nederlandse theaters te horen. De Nederlandse vrouwen die meedoen zijn onder anderen Nelli Cooman, Jasperina de Jong, Nelleke van der Krogt, Loes Luca, Marga van Praag, Noraly Beyer en Corry Brokken. Volgens impresariaat Winterbos doen dertig bekende vrouwen mee. Iedere avond is het een verrassing welke drie er op de planken zullen staan om te verwoorden wat andere vrouwen over hun vagina te zeggen hadden. De Amerikaanse schrijfster Eve Ensler sprak met oude, jonge, gehuwde, vrijgezelle, heteroseksuele, lesbische, katholieke, protestantse, joodse, islamitische, blanke en zwarte vrouwen.
  Ze zag het als een missie, want "de intieme plekken van een vrouw zijn net de Bermuda-driehoek, je hoort er later nooit meer wat van". Toch viel het uiteindelijk wel mee vrouwen aan de praat te krijgen: "In het begin waren de vrouwen wat afhoudend, een beetje verlegen, maar vanaf het moment dat ze met praten begonnen, waren ze niet meer te stoppen." (ANP, 8/8/01)


 • Loes Luca heeft sinds vrijdagavond haar eigen foyer. Tijdens de heropening van het Hofpleintheater in Rotterdam werd in het gebouw het Loes Luca-plein onthuld. Als dank voor haar inzet bij het weer in orde maken van het vorig jaar door brand verwoeste theatergebouw, geeft het jeugdtheater de actrice "haar eigen plekje". Anderhalf jaar geleden hield een hevige brand huis in het theater. Van het gebouw bleef maar weinig over. Het gezelschap vond met hulp van de gemeente tijdelijk onderdak in een partycentrum elders in de stad.
  Volwassen acteurs en muzikanten zoals Loes Luca en Harry Jekkers hielpen het jeugdtheatergezelschap met de recette van een aantal van hun optredens. Daarmee konden nieuwe kostuums en decors worden gemaakt. Loes Luca heeft het Hofpleintheater volgens een medewerker de afgelopen maanden wel erg hard geholpen en daarom heeft zij nu haar eigen foyer. In de ruimte hangen allerlei attributen die naar haar verwijzen. De komende maanden worden in het theater verschillende stukken opgevoerd waaronder 'Peter Pan', 'Hans en Grietje' en 'Don Quichot'. (ANP, 25/11/00)

 • Loes Luca is behalve Parade-paardje tegenwoordig ook Reus. In het kader van de Culturele Hoofdstad zet Rotterdam vanaf oktober elke maand een culturele reus in de schijnwerpers. Reuzen worden een week lang in theater Calypso onderworpen aan interviews, kringgesprekken, mogen hun helden voorstellen en een amusementsavond samenstellen. (AD, 12/10/00)

 • 'Ja zuster, nee zuster' is een ongekend succes. Het enthousiasme van de zaal is voor theater ongebruikelijk; de cast beschrijft de sfeer met "alsof je in een vol stadion scoort" of "alsof je anderhalf uur lang het 'Wilhelmus' staat te zingen". Het succes kwam niet zonder slag of stoot. Paul Kooy, die Buurman Boordevol speelt, vertelt: "De repetities waren een hel. Behalve Loes heeft iedereen een keer gezegd: ik stap op." Het script is eindeloos herschreven, net zo lang tot het weer verdacht veel leek op de eerste versie. "We moesten het opeten en verteren waardoor we het idee hadden dat we het allemaal zelf uitgevonden hadden." (Volkskrant, 31/8/00)


 • Prins Willem Alexander zal tijdens de opening van het gerenoveerde Zuiderpark in Den Haag De Parade aandoen. Gedurende een kwartier zal hij langs verschillende acts worden geleid. Loes Luca zal aan het einde van de excursie een lied aan de prins opdragen. Tot 9 juli staat De Parade in het Zuiderpark, daarna worden Utrecht en Amsterdam aangedaan. (Telegraaf, 27/6/00)

  meer over: De Parade, royalty


 • Op de dagen dat er gevoetbald wordt in Rotterdam, mag er op De Parade geen drank verkocht worden."Zelfs niet in onze tent, wel heel vervelend als je pretenteert een nachtclub-achtige, oh-la-la show te hebben. Ik hou zelf helemaal niet van voetballen, nu nog minder", aldus mevrouw Parade Loes Luca zelf. Gelukkig schijnt de legendarische "doorzak", de borrel voor de medewerkers als het publiek vertrokken is, des te steviger te zijn. (NRC, 24/6/00)

  meer over: De Parade, voetbal


 • Actrice Olga Zuiderhoek heeft elke dag een paar uur voor zichzelf nodig, anders draait ze "over de kop". De kersverse winnares van de Rijk de Gooijer Theaterprijs 2000 - "haha iedereen in de 'Bocht en Bumpers'-productie is uitgeroepen tot winnaar" - bestempelt zichzelf verder als nuchtere Hollandse, pragmatisch. En ze kan druk zijn. "Loes Luca en ik bekvechten altijd over wie het minst druk is." (Volkskrant, 30/4/00)

  meer over: Olga Zuiderhoek


praat mee

schrijf een mini