oude meuk

Onderwerp

Olga Zuiderhoek (6 nieuwsberichten)

  • In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt Pieter Kramer niet de nieuwe artistiek leider van het Ro theater. Guy Cassiers blijft nog tot 2006 aan en het Ro theater is nog bezig met het zoeken naar een opvolger. Wel gaat Pieter Kramer, regisseur van de monsterhit 'Ja zuster, nee zuster', een aantal grote zaal regies doen. Zo noemen wij een 'Pygmalion' met Loes Luca en Olga Zuiderhoek. Dat het misverstand rond de opvolging zo lang heeft bestaan, komt omdat het gezelschap op vakantie was. (Volkskrant, 15/8/03)

  • Voor Peter Faber en Paul Haenen ging een jongensdroom in vervulling toen ze ter promotie van hun voorstelling 'Bocht en Bumpers' een tram mochten besturen. De voorstelling, geschreven door Haenen en met hoofdrollen voor Faber en Olga Zuiderhoek, zal zes weken te zien zijn in het Nieuwe de la Mar-theater. Met dit ritje hopen ze de zalen vol te krijgen. (Volkskrant, 4/5/00)


  • Actrice Olga Zuiderhoek heeft elke dag een paar uur voor zichzelf nodig, anders draait ze "over de kop". De kersverse winnares van de Rijk de Gooijer Theaterprijs 2000 - "haha iedereen in de 'Bocht en Bumpers'-productie is uitgeroepen tot winnaar" - bestempelt zichzelf verder als nuchtere Hollandse, pragmatisch. En ze kan druk zijn. "Loes Luca en ik bekvechten altijd over wie het minst druk is." (Volkskrant, 30/4/00)

    meer over: Loes Luca


  • In een allesonthullend interview toont actrice Olga Zuiderhoek zich zeer tevreden over haar samenwerking met Peter Faber in de voorstelling 'Bocht en Bumpers' van Paul Haenen: "We hebben het nu zo'n keer of dertig gespeeld en elke keer is het weer een beetje anders. Onder het buigen beginnen we de voorstelling al te bespreken. Dan sis ik tussen mijn tanden door: "Ging wel goed, alleen scène twee was een beetje te zwaar." En dan sist hij terug, al buigend voor het publiek: "Ja, maar over scène drie moeten we het straks nog even hebben!"" (Parool, 22/4/00)


  • De Stichting Musical Awards is volgens Marijtje Pronk, woordvoerster van de stichting, Geheel Onafhankelijk. Ze kan zich wel voorstellen dat de gedachte aan belangenverstrengeling de kop opsteekt. "Maar Van den Ende wil de zaak echt niet belazeren. Dat zou toch tamelijk onzinnig zijn - iedereen kan zo'n constructie toch doorzien?" Iedereen kon echter ook de grote advertenties lezen waarin Van den Ende zijn genomineerden onder de aandacht bracht: "Joop van den Ende Theaterproducties feliciteert haar genomineerden voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2000!!!!!!" Theaterbureau Hummelinck Stuurman kon niet achterblijven. Prompt riep men de Rijk de Gooijer Theater Awards in het leven. Genomineerd voor 'Beste vervanger' is Peter Faber, die Rijk de Gooijer verving in 'Bocht en Bumpers', geproduceerd door Hummelinck Stuurman Theaterproducties. Genomineerd voor 'Beste vrouwelijke hoofdrol' en 'Aanstormend talent' zijn respectievelijk Olga Zuiderhoek en Joop Schenk, beiden voor hun rol in - alweer - 'Bocht en Bumpers'. Het is nog onduidelijk of er ook geld aan de prijs verbonden is. Juryvoorzitter Hans Dorrestijn, die overigens ook het enige jurylid is: "Dat moet de jury nog besluiten. Misschien sturen we Olga Zuiderhoek en Peter Faber naar een zomerhuisje." (Parool, 18/4/00)

  • Olga Zuiderhoek en Rijk de Gooijer zijn voor het eerst sinds 'De thuiskomst' van Pinter weer samen op het toneel te zien. Ze spelen volgend seizoen in 'Bocht & Bumpers', een nieuw stuk van Paul Haenen. Titus Tiel Groenestege regisseert de voorstelling die op 3 maart in Haarlem in première gaat. (AD, 1/7/99)

    meer over: Rijk de Gooyer


praat mee

schrijf een mini