oude meuk

Onderwerp

Hummelinck Stuurman (6 nieuwsberichten)

 • Theater de Veste in Delft heeft de remière van de voorstelling 'A Clockwork Orange' van D'Electrique vanavond afgelast. De Veste vindt dat producent Hummelinck Stuurman niet genoeg garanties kan geven dat de 3000 liter water die tijdens de voorstelling op het podium regent, de vloer en de apparatuur van het theater niet beschadigt. 'A Clockwork Orange' werd gemaakt als locatievoorstelling op het Over het IJ festival in 2005 en gaat nu in een aangepaste (maar toch nog behoorlijk natte) versie touren langs verschillende schouwburgen. (ANP, 9/5/07)

 • In de Amsterdamse Stadsschouwburg zijn de jaarlijkse VSCD Toneelprijzen uitgereikt: De Prosceniumprijs voor Blokdijk was opvallend; niet eerder kreeg een dramaturg een dergelijke onderscheiding. Kees Prins presenteerde de avond op ingetogen wijze. Acteur Hans Kesting, die de Colombina in ontvangst nam namens de wegens filmopnames verhinderde Lineke Rijxman, roemde de smaakvolle setting van het prijzengala: "Dat hebben we wel eens anders gezien". (Redactie, 10/9/06)

 • Onder de naam De Theatercentrale gaan zes belangrijke theaterproducenten en -impressario's een verregaande samenwerking aan. De deelnemende producenten zijn Harry Kies, Impresariaat Wallis (voorheen Gislebert Thierens), Grünfeld, 't Bos, Hummelinck Stuurman en Olbe. De Theatercentrale wil marktleider worden in het aanbod tussen het gesubsidieerde toneel en Joop's mega-musicals. Ze hopen zo ook in aanmerking te komen voor subsidie van het FPPM en invloed te krijgen op de programmering van de schouwburgen. (Volkskrant, 1/11/03)

 • Kim van Kooten bewerkt haar scenario van de film 'Met grote blijdschap' tot een toneelstuk. Hummelinck Stuurman zal het stuk produceren en Porgy Franssen doet regie. In de film waren de hoofdrollen voor René Soutendijk, Jack Wouterse en Jaap Spijkers; wie in het toneelstuk zullen spelen is nog niet bekend. De film, die in 2001 een Gouden Kalf voor het beste scenario won, gaat over twee broers die elkaar vijftien jaar niet hebben gezien. Het stuk moet volgend seizoen in première gaan. (ANP, 2/10/02)

 • De Stichting Musical Awards is volgens Marijtje Pronk, woordvoerster van de stichting, Geheel Onafhankelijk. Ze kan zich wel voorstellen dat de gedachte aan belangenverstrengeling de kop opsteekt. "Maar Van den Ende wil de zaak echt niet belazeren. Dat zou toch tamelijk onzinnig zijn - iedereen kan zo'n constructie toch doorzien?" Iedereen kon echter ook de grote advertenties lezen waarin Van den Ende zijn genomineerden onder de aandacht bracht: "Joop van den Ende Theaterproducties feliciteert haar genomineerden voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2000!!!!!!" Theaterbureau Hummelinck Stuurman kon niet achterblijven. Prompt riep men de Rijk de Gooijer Theater Awards in het leven. Genomineerd voor 'Beste vervanger' is Peter Faber, die Rijk de Gooijer verving in 'Bocht en Bumpers', geproduceerd door Hummelinck Stuurman Theaterproducties. Genomineerd voor 'Beste vrouwelijke hoofdrol' en 'Aanstormend talent' zijn respectievelijk Olga Zuiderhoek en Joop Schenk, beiden voor hun rol in - alweer - 'Bocht en Bumpers'. Het is nog onduidelijk of er ook geld aan de prijs verbonden is. Juryvoorzitter Hans Dorrestijn, die overigens ook het enige jurylid is: "Dat moet de jury nog besluiten. Misschien sturen we Olga Zuiderhoek en Peter Faber naar een zomerhuisje." (Parool, 18/4/00)

 • Vijf nieuwe nominaties voor de Toneel Publieksprijs:
 • Hamlet (Het Nationale Toneel) [minirecensie]
 • Bermuda Driehoek (Art & Pro (Parool)/Han Römer en Titus Tiel Groenestege (Volkskrant))
 • De hel (Helmert Woudenberg (Volkskrant)/Grünfeld Theaterprodukties (Parool))
 • De Dresser (Hummelinck Stuurman Theaterbureau)
 • De Kersentuin (De Trust) [minirecensie]
 • In totaal zijn er nu 13 voorstellingen genomineerd. In mei worden alle geselecteerde voorstellingen nogmaals beoordeeld door een jury van tienduizend mensen. (Volkskrant & Parool, 9/3/99)

praat mee

schrijf een mini