oude meuk

Onderwerp

Jack Wouterse (3 nieuwsberichten)

  • Kim van Kooten bewerkt haar scenario van de film 'Met grote blijdschap' tot een toneelstuk. Hummelinck Stuurman zal het stuk produceren en Porgy Franssen doet regie. In de film waren de hoofdrollen voor René Soutendijk, Jack Wouterse en Jaap Spijkers; wie in het toneelstuk zullen spelen is nog niet bekend. De film, die in 2001 een Gouden Kalf voor het beste scenario won, gaat over twee broers die elkaar vijftien jaar niet hebben gezien. Het stuk moet volgend seizoen in première gaan. (ANP, 2/10/02)

  • Ze hebben het flink verpest, de CKV-leerlingen die onbewaakt op het derde balkon van de Stadsschouwburg in Amsterdam naar 'Nachtasiel' van het Ro Theater zaten te kijken. Kauwgom knallen, praten, commentaar roepen, de hele zaal had er last van. Zo ook de acteurs. Jack Wouterse legde het applaus stil: "Ik hoop dat u een mooie avond hebt gehad. Wij hadden het erg moeilijk. Ik snap dat er pubers naar toneel moeten, maar voor ons was het een hele moeilijke avond." Met vouchers -een soort strippenkaart voor cultuur- kunnen CKV leerlingen gratis naar voorstellingen. De staatssecretaris stimuleert hiermee zelfstandig theaterbezoek. Maar dat gaat er bij Wouterse niet meer in. Ze zijn welkom, maar niet loslopend. "Met begeleiding zijn ze rustig en dan is het top". (Volkskrant, 30/11/00)

    meer over: CKV, Ro Theater, terreur


  • Acteur Jack Wouterse, die nu in 'Veldheren II' speelt, zal na deze productie voorlopig niet meer op het toneel te zien zijn. Hij heeft "het even gehad met al die bakken ellende die we op het toneel over mensen uitstorten. Volgend jaar doe ik alleen film. Op het toneel staan is echt top, maar repeteren vind ik verschrikkelijk, want dat is toch een soort droogneuken. Film is veel oppervlakkiger: je lult wat met de mensen van de catering en doet je ding." (Parool, 16/9/00)


praat mee

schrijf een mini