oude meuk

Onderwerp

Jeroen Willems (8 nieuwsberichten)

 • Toneelgroep Oostpool heeft een monoloog van Gerrit Komrij die hij had geschreven voor de voorstelling 'Brel 2' afgekeurd. De monoloog had slechts een vage thematische overeenkomst met de voorstelling en had niets met Brel te maken. In plaats van de tekst wordt nu een monoloog gemaakt op basis van interviewfragmenten met Jacques Brel. De voorstelling is een vervolg op 'Brel, de zoete oorlog', waarmee Oostpool twee jaar geleden veel succes oogste en waarvoor hoofdrolspeler Jeroen Willems een Louis d'Or kreeg. Brel 2 zal overigens ook in Duitsland te zien zijn. (NRC & ANP, 27/1/06)

  meer over: Oostpool


 • In de Meervaart in Amsterdam zijn de VSCD Toneelprijzen uitgereikt. In een eclectische show, georganiseerd door Jörgen Tjon-a-Fong, werd de Louis d'Or uitgereikt aan Jeroen Willems. De Theo d'Or ging naar Ariane Schluter die niet aanwezig was, zij stond nog op het toneel in 'Demonen'. De Arlecchino ging naar Pierre Bokma, de Colombina naar Gilda de Bal. 'Tantalus' van De Appel won de NRC Toneelpublieksprijs
  De Prosceniumprijs ging naar de makers van de Proust-cyclus van het Ro Theater. Ook van het Ro was niemand aanwezig. De hele crew is in Wenen, waar enkele voorstellingen worden gespeeld op de Wiener Festwochen. de VSCD Mimeprijs werd gewonnen door 'Food Coma' van Mugmetdegoudentand en Kadewe. (Redactie, 14/6/04)

 • Jeroen Willems zal een kleine rol spelen in Hollywoodfilm 'Ocean's Twelve', het vervolg op 'Ocean's Eleven', met o.a. George Clooney, Brad Pitt en Julia Roberts. De set voor de film is inmiddels neergestreken in Amsterdam, waar een belangrijk deel van de film zich afspeelt, onder andere in coffeeshop De Dampkring. Willems zal een Nederlandse politieagent spelen tegenover Catherine Zeta-Jones. (Redactie, 26/4/04)


 • In HAL 4 in de Utrechtse Jaarbeurs is vanaf 22 mei een wonderlijk samenspel te zien van toneel, circus en muziek. 'Circus Shakespeare' is een coproductie van het Zuidelijk Toneel Hollandia en de Staddschouwburg Utrecht en gaat in première tijdens het Festival aan de Werf. De directe aanleiding is de zestigste verjaardag van de Staddschouwburg. Circusacts zijn geïntegreerd in het toneelstuk 'Timon van Athene', één van de minder bekende teksten van Shakespeare, waarbij alle circusartiesten gekoppeld zijn aan een personage. Het resultaat is een gelaagd stuk, met hedendaagse en Shakespeariaanse connotaties, een belangrijke rol voor muziek (Paul Koek) en voor de belichting (Uri Rapaport). Een orkestbak is speciaal voor deze productie uit de vloer van HAL 4 gehakt. De regisseurs Paul Koek en Jeroen Willems noemen hun werk een beetje utopisch: "je neemt een stuk dat in de prullenbak is gevonden en dat ga je op geheel eigen wijze afmaken." Toch klinkt er ook een serieuze noot: "De utopie, of het failliet daarvan, dat is toch waar het stuk om draait". (Volkskrant, 16/5/01)

  meer over: circus, Shakespeare


 • De Maastrichtse toneelacademie bestaat 50 jaar. Op het feestje kregen oudstudenten die in de praktijk een proeve van hun kunnen hebben gegeven toch nog hun papiertje. Behalve Monique van de Ven, die de school in 1972 verliet voor de opnames van 'Turks Fruit', kregen ook artistiek leider Ger Thijs, regisseur Greet Visser en regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen een diploma. Van de Ven: "Ik heb er 28 jaar over gedaan, de eeuwige student. Eindelijk mag ik me actrice noemen. Nu nog een carrière."
  Ter gelegenheid van het jubileum had Johans Simons met andere oudstudenten 'Elckerlyk' geregiseerd. Jeroen Willems speelde met een watten baard om God en ook Carola Arons, Maike Meijer, Angelique de Bruijne, stonden niet gehinderd door enige voorbereiding, lekker rood op rood te spelen. Natuurlijk werd er ook een jubileumboek gepresenteerd. Max Paume laat in 'Toneel! Toneel! Altijd Toneel!' betrokkenen waarom Maastricht de beste academie is. (Volkskrant, AD & Parool, 19/9/00)

 • Hollandia heeft met de voorstelling 'Zwei Stimmen' van regisseur Johan Simons en acteur Jeroen Willems een van de drie hoofprijzen gewonnen op het vierde Festival Politik im freien Theater in Stuttgart. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 D-mark verbonden. 'Zwei Stimmen' is de Duitse versie van 'Twee stemmen', de Hollandia-voorstelling uit 1997 die de Grote Theaterfestivalprijs van dat jaar won. De voorstelling is in verschillende talen in het buitenland te zien, zoals onlangs nog in New York, onder de titel 'Voices'. (Volkskrant, 6/12/99)


 • Jeroen Willems speelt en regisseert 'Vroeger' bij Hollandia. Het is voor het eerst dat hij deze dubbele functie heeft. Willems over Pinter: "Tak tak tak, met van die korte zinnen slaan ze elkaar om de oren. Ze manipuleren als gekken met de feiten uit het verleden. Net de Bijlmer-enquête." (Volkskrant, 26/3/99)

  meer over: Hollandia


 • Jeroen Willems heeft de Velinx-Publieksprijs gewonnen voor zijn rol in 'Twee Stemmen'. Deze door de Kredietbank gesponsorde prijs voor acteerprestaties bedraagt 101.000 belgische franks. (AD, 29/5/98)


praat mee

schrijf een mini