oude meuk

Onderwerp

circus (13 nieuwsberichten)

 • Matthew Cusick krijgt van Cirque du Soleil een schadevergoeding van zes ton. Het circus had de met HIV-geïnfecteerde medewerker ontslagen om zo te voorkomen dat andere artiesten besmet zouden worden. De schadevergoeding is resultaat van een schikking. (ANP, 23/4/04)


 • Het fameuze duo Bassie en Adriaan is gestopt, maar Bassie gaat door. In de show 'The Beauty and The Clown' neemt Bassie goochelles bij Sylvia Schuyer. Dit jaar zijn er 150 shows gepland. De ruzie tussen het varieté duo is overigens bijgelegd; Adriaan zal eregast zijn bij de première. (ANP, 27/1/04)


 • De afscheidsvoorstellingen van Bassie en Adriaan in januari gaan niet door. Adriaan, de acrobaat van het komische duo, wordt de komende tijd in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam behandeld aan speekselklierkanker. Eerder leek het gezwel in zijn mond door de operatie voor 99 procent verdwenen, maar na grondig onderzoek bleek toch nog een deel aanwezig. De acrobaat schrijft hierover op zijn website: "Wij zongen vroeger liedjes met de tekst: na regen komt zonneschijn. Maar helaas kan het ook gebeuren dat er na zonneschijn weer een paar regendruppels vallen en dat is deze week gebeurd." Het duo blijft positief en kijkt of ze de voorstellingen een paar maanden vooruit kunnen schuiven, want "wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen". (ANP, 2/10/03)

 • Het Groot Russisch Staatscircus mag rond de kerstdagen toch optreden op het Haagse Malieveld, burgemeester Deetman heeft besloten alsnog een vergunning te verstrekken. Het Russisch Staatscircus spande een kort geding aan, maar voordat het zover was, besloot de gemeente toch een vergunning te verlenen. "Daarbij moet gezegd worden dat de organisatoren kosten nog moeite gespaard hebben om aan onze eisen tegemoet te komen", aldus een gemeentewoordvoerder. (ANP, 10/12/02)

  meer over: Den Haag


 • Het Groot Russisch Staatscircus mag niet optreden op het Malieveld in Den Haag. Er zijn al 15.000 kaarten verkocht, maar volgens burgemeester Deetman voldoet de tent niet aan de veiligheidseisen. A. Rebisz van het Staatscircus is verbaasd: eerder trad het circus zonder problemen op in meer dan honderd Duitse en Nederlandse steden. (NRC, 5/12/02)

 • Bassie en Adriaan stoppen! De clown en acrobaat willen op het hoogtepunt van hun carrière stoppen. Na een afscheidstournee zal het duo de twee op 4 januari 2004 voor het laatst samen optreden. De broers Bas (67) en Aad van Toor (60) zitten in totaal 46 jaar in het vak, waarvan 27 jaar als Bassie en Adriaan. Bas van Toor "Ik zal meer tijd kunnen besteden aan mijn andere hobby, optreden als mondharmonica-solist. Misschien blijf ik optreden als Bassie, maar dan solo. Een clown stopt niet, die gaat gewoon het hoekie om." Adriaan denkt erover een boek te schrijven, of een jeugdserie te maken. Bassie en Adriaan hebben tien televisieseries (150 afleveringen), dertig videobanden, twintig cd's, 2,5 miljoen video's, 1,5 miljoen geluidsdragers, cd-roms, boeken en tijdschriften, ruim 6000 voorstellingen (nooit één afgezegd) die werden bezocht door circa 6 miljoen Nederlanders, 1 website (500.000 hits) en de uitspraken "Allememachies" en "Dat ga ik even aan de binnenkant van mijn ogen bekijken" op hun geweten. (ANP, 29/10/02)

  meer over: televisie


 • Cirque du Soleil treedt dit jaar op bij de Oscar-uitreikingen in het Amerikaanse Los Angeles. Cirque du Soleil zal dertig artiesten afvaardigden naar het spektakel op 24 maart. (ANP, 24/2/02)


 • Clown Popov is terug in de piste. De al bij leven legendarische Rus (70) is te bewonderen in het Groot Russisch Staatscircus, dat z'n tenten tot maandag in Groningen heeft opgeslagen. (AD, 11/10/01)

  meer over: Groningen


 • In HAL 4 in de Utrechtse Jaarbeurs is vanaf 22 mei een wonderlijk samenspel te zien van toneel, circus en muziek. 'Circus Shakespeare' is een coproductie van het Zuidelijk Toneel Hollandia en de Staddschouwburg Utrecht en gaat in première tijdens het Festival aan de Werf. De directe aanleiding is de zestigste verjaardag van de Staddschouwburg. Circusacts zijn geïntegreerd in het toneelstuk 'Timon van Athene', één van de minder bekende teksten van Shakespeare, waarbij alle circusartiesten gekoppeld zijn aan een personage. Het resultaat is een gelaagd stuk, met hedendaagse en Shakespeariaanse connotaties, een belangrijke rol voor muziek (Paul Koek) en voor de belichting (Uri Rapaport). Een orkestbak is speciaal voor deze productie uit de vloer van HAL 4 gehakt. De regisseurs Paul Koek en Jeroen Willems noemen hun werk een beetje utopisch: "je neemt een stuk dat in de prullenbak is gevonden en dat ga je op geheel eigen wijze afmaken." Toch klinkt er ook een serieuze noot: "De utopie, of het failliet daarvan, dat is toch waar het stuk om draait". (Volkskrant, 16/5/01)

 • In Amsterdam is na een kort ziekbed artieste Nanette Currie overleden. Currie werd bekend met circusachtige theatershows, met zang, dans, theater en cabaret, die ze met groot succes uitvoerde op de Parade. Daarnaast had ze haar eigen Currie Kerstshow. Nanette Currie is 46 jaar geworden. (AT5, 29/1/01)

  meer over: overleden, De Parade


 • Cirque du Soleil, in 1984 in Montreal begonnen als een clubje straatartiesten, gaat een ontspannings- en cultuuroord opzetten in Londen. Het moet een pretpark worden met drama, architectuur, kunst en optredens van het Circus. Locatie wordt Battersea Power Station, het hoogste bakstenen gebouw van Europa, dat zal worden omgebouwd tot een complex met 2000 zitplaatsen. De kosten bedragen 1,8 miljard gulden, die worden opgehoest door investeerder Parkview International. Het circus wil het hier niet bij laten. In de komende tien jaar moeten er 4 tot 6 van dit soort centra overal ter wereld komen. (ANP, 11/12/00)

  meer over: Londen, nieuwbouw


 • Cirque du Soleil is weer in het land. De tent is opgezet bij Ahoy in Rotterdam voor de voorstelling 'Quidam', die vanaf 12 juli te zien is. De belangstelling voor kaarten is zo groot dat nu al elf extra voorstellingen zijn geprogrammeerd. Het circus is tot 10 augustus te zien. (AD, 1/7/00)


 • In 'De Lady Macbeth uit het district Mtensk' van de Appel staan de drie acterende leden van de familie Linssen op het toneel: vader Carol, dochter Judith en moeder Christine Ewert. Carol: "Wat we gemeen hebben is dat we geïnteresseerd zijn in het surreële, in de droom. Voor ons is dat een werkelijkheid." Christine: "We zijn nu eenmaal een expressieve familie. Door te spelen wordt het lichter in deze kille wereld en ontstijg je aan de zwaartekracht. Het is het principe van Icarus. In kunst verken je grenzen." Judith: "Tegen een kleuterjuf vertelde ik dat mijn vader bij het circus zat en gewichtheffer was." Carol, verbaasd: "Maar dat ben ik toch? Tors je als mens niet van alles mee?" (Telegraaf, 31/12/98)

  meer over: De Appel


praat mee

schrijf een mini