oude meuk

Onderwerp

Halina Reijn (5 nieuwsberichten)

  • De eerste nominaties voor de VSCD Toneelprijzen zijn bekend. Marisa van Eyle, Halina Reijn en Ariane Schluter zijn genomineerd voor de Theo d'Or, Stefan de Walle voor een Louis d'Or. In de loop van het seizoen zullen meer nominaties bekend gemaakt worden. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 14 juni 2004 in theater de Meervaart in Amsterdam. Dan worden ook de Prosceniumprijs en de NRC Toneelpublieksprijs uitgereikt. (VNG, 13/12/03)


  • Het Toneel Speelt had graag een reprise georganiseerd van de uiterst succesvolle voorstelling 'Cloaca', maar Toneelgroep Amsterdam gooit roet in het eten. Pierre Bokma krijgt geen vrij voor de speelperiode, eind 2004. "We zijn teleurgesteld", zegt Ronald Klamer van Het Toneel Speelt: "Alle andere spelers hadden die periode vrijgehouden." Titus Muizelaar, gezelschapsleider van TGA: "Pierre is bij ons in dienst en gaat in die periode een mooie rol in een mooi stuk spelen. Waar wij kunnen, helpen wij graag, maar in dit geval gaat het gezelschap vóór de zoveelste herneming van 'Cloaca'."
    Muizelaar vindt niet dat TGA moelijk doet over het uitlenen van acteurs: "We hebben Halina Reijn deze week vrij gegeven van 'Drie Zusters' om in de VS gesprekken te voeren over eventuele filmrollen. Die kans geven wij haar graag." (Volkskrant, 10/10/03)

  • Trust-actrice Halina Reijn, die nu speelt in 'Adel Blank', biecht in een alles onthullend interview in het Parool haar onzekerheden op: "Mijn klomp brak, toen ik hoorde wat mijn rol was. Jezus, alweer een dienstmeisje, gek word ik van die onderdanige rollen. De figuren die ik bij de Trust heb moeten spelen, zijn altijd zoekende, meestal verliefde jonge meisjes en ik moet altijd wel een keer bloot. Dat komt doordat al die rollen geschreven zijn door mannen en die willen alleen maar mysterie in vrouwen zien. Dat is heel moeilijk om te spelen, mysterie, want wat is dat nou?" (Parool, 10/4/99)

    meer over: bloot


  • In het televisieprogramma 'De Plantage' zijn de jaarlijkse VSCD-toneelprijzen uitgereikt. De Arlechino voor de beste mannelijke bijrol ging naar Lucas van der Eijnde voor zijn rol in 'Ten Oorlog', de Colombina voor de beste vrouwelijke bijrol ging naar Halina Reyn voor haar rol in 'Shopping & Fucking' van De Trust, de Louis d'Or voor de beste mannelijke hoofdrol werd gewonnen door Peter de Graef voor zijn rol in 'De Wereldverbeteraar' van de Paardenkathedraal en Marlies Heuer kreeg de Theo d'Or voor haar rol in 'Hedda Gabler' van Carrousel. Juryvoorzitter Joyce Roodnat reikte ook nog de Prosceniumprijs uit aan Tom Lanoye en Luk Perceval voor "de ervaring" van 'Ten Oorlog'. Beiden waren echter niet aanwezig. (Nederland 3, 27/9/98)

  • Genomineerd voor de Louis d'Or zijn: Jan Decleir voor zijn rol als Risjaar Modderfokker den Derde en Wim Opbrouck voor zijn rol als Richard Deuzieme in 'Ten Oorlog' van De Blauwe Maandag Companie; Jacob Derwig voor zijn rol als Hamlet en Jaap Spijkers voor zijn rol als Claudius in 'Hamlet' van de Trust, Peter de Graef in 'De Wereldverbeteraar' van de Paardenkathedraal. Voor de Theo d'Or: Marlies Heuer voor haar rol als Hedda Gabler in 'Hedda Gabler' van Carrousel, Marieke Heebink voor haar rol als Stiefdochter in 'Zes Personages op zoek' van Toneelgroep Amsterdam. Voor de Arlecchino: Vic de Wachter voor zijn rol in 'Ten Oorlog', Harry van Rijthoven voor zijn rol in 'Hamlet'. Voor de Colombina: Joke Tjalsma voor haar rol in 'Vlees & Bloed', Halina Reyn voor haar rol van Lulu in 'Shopping en Fucking', Marie-Louise Stheins voor haar rol in 'De Wereldverbeteraar'. (Telegraaf en Volkskrant, 26/5/98)


praat mee

schrijf een mini