oude meuk

Onderwerp

Marlies Heuer (4 nieuwsberichten)

  • Niet alleen Marlies Heuer gaat weg bij Carrousel; per december is Wouter Overgaauw gestopt met de zakelijke leiding van het gezelschap. Overgaauw is zakelijk leider van TM geworden, een functie die hij op zijn beurt weer overnam van Roelf Huizinga, die nu de fusie tussen de Trust en Art & Pro uitwerkt. (TM, 2/1/00)


  • Hoeveel structurele subsidie zal Carrousel ontvangen na het vertrek van Marlies Heuer? Vier jaar geleden oordeelde de Raad voor Cultuur dat de voorstellingen van de twee artistiek leiders, Marlies Heuer en Matin van Veldhuizen, "onderling sterk in kwaliteit verschillen", dat die van Marlies Heuer "bijdragen aan de diversiteit van het theateraanbod" en die van Matin van Veldhuizen "veel minder innerlijke noodzaak laten zien." Heuer noemt dit vier jaar later een "niet zo'n heel prettig advies", maar zij gelooft in de plannen van Van Velthuizen: "In het Atelier Delphine zullen jonge vrouwelijke regisseurs de gelegenheid krijgen om voorstellingen te maken. Carrousel krijgt nog meer een vrouwelijke signatuur. Natuurlijk zou een aparte plek voor vrouwelijke regisseurs niet nodig moeten zijn. Daar staat tegenover dat de echt goede regisseurs vrouwen schaars zijn: Beppie Melissen bij Carver, Mirjam Koen bij het Onafhankelijk Toneel, Liesbeth Colthof bij Huis aan de Amstel." (NRC, 19/12/99)

  • In het televisieprogramma 'De Plantage' zijn de jaarlijkse VSCD-toneelprijzen uitgereikt. De Arlechino voor de beste mannelijke bijrol ging naar Lucas van der Eijnde voor zijn rol in 'Ten Oorlog', de Colombina voor de beste vrouwelijke bijrol ging naar Halina Reyn voor haar rol in 'Shopping & Fucking' van De Trust, de Louis d'Or voor de beste mannelijke hoofdrol werd gewonnen door Peter de Graef voor zijn rol in 'De Wereldverbeteraar' van de Paardenkathedraal en Marlies Heuer kreeg de Theo d'Or voor haar rol in 'Hedda Gabler' van Carrousel. Juryvoorzitter Joyce Roodnat reikte ook nog de Prosceniumprijs uit aan Tom Lanoye en Luk Perceval voor "de ervaring" van 'Ten Oorlog'. Beiden waren echter niet aanwezig. (Nederland 3, 27/9/98)

  • Genomineerd voor de Louis d'Or zijn: Jan Decleir voor zijn rol als Risjaar Modderfokker den Derde en Wim Opbrouck voor zijn rol als Richard Deuzieme in 'Ten Oorlog' van De Blauwe Maandag Companie; Jacob Derwig voor zijn rol als Hamlet en Jaap Spijkers voor zijn rol als Claudius in 'Hamlet' van de Trust, Peter de Graef in 'De Wereldverbeteraar' van de Paardenkathedraal. Voor de Theo d'Or: Marlies Heuer voor haar rol als Hedda Gabler in 'Hedda Gabler' van Carrousel, Marieke Heebink voor haar rol als Stiefdochter in 'Zes Personages op zoek' van Toneelgroep Amsterdam. Voor de Arlecchino: Vic de Wachter voor zijn rol in 'Ten Oorlog', Harry van Rijthoven voor zijn rol in 'Hamlet'. Voor de Colombina: Joke Tjalsma voor haar rol in 'Vlees & Bloed', Halina Reyn voor haar rol van Lulu in 'Shopping en Fucking', Marie-Louise Stheins voor haar rol in 'De Wereldverbeteraar'. (Telegraaf en Volkskrant, 26/5/98)


praat mee

schrijf een mini