oude meuk

Onderwerp

George Lawson (3 nieuwsberichten)

  • Hoewel de Moose-redactie sceptisch was over de scoop van het Eindhovens Dagblad, blijkt de fusie tussen Hollandia en Het Zuidelijk Toneel wel degelijk op stapel te staan. Degene die het bericht heeft gelekt blijkt niemand minder dan de hoge OC&W-ambtenaar en Amsterdamse Stadsschouwburgdirecteur nominée George Lawson, die loslippig werd op een borrel van het ministerie. Over details van de fusie is nog zeer weinig bekend, maar het ministerie is niet van plan de budgetten van beide gezelschappen bij elkaar op te tellen. Er wordt gezinspeeld op het vrijhouden van een budget voor een nieuwe groep. (VNG, 20/7/99)

  • Volgens ingewijden zal er in Amsterdam een nieuw theater komen tussen de Stadsschouwburg en de Melkweg, dat bespeeld zal worden door TGA. Dit is de voornaamste conclusie van het rapport dat topambtenaar George Lawson schrijft in opdracht van het ministerie van OC&W, dat binnen enkele weken wordt verwacht. Zowel TGA als de gemeente Amsterdam staan positief tegenover het plan, zodat de voornaamste vraag blijft wat het advies van Lawson zal zijn over het bestuur van deze zaal. Moet de Stadsschouwburg een eigen directeur houden of moeten de twee zalen en het gezelschap geleid worden door één persoon (een intendant)? Vanzelfsprekend circuleert er al een lijstje namen voor de verschillende functies en visies op hoe het nou moet met de Stadsschouwburg zijn er ook genoeg. Genoemd zijn Theu Boermans ("Het zou goed zijn als er nieuwe gezichten komen. Ikzelf? Dat is niet aan de orde."), ex-Rotterdamse Schouwburgdirecteur Carel Alons ("Wat wij probeerden in Rotterdam had eigenlijk in Amsterdam gemoeten."), George Lawson zelf en vooral Ivo van Hove, al dan niet samen met de zakelijk leider van het Holland Festival Jacques van Veen. Die zouden in ieder geval de broodnodige sfeer weer kunnen terugbrengen in de Stadsschouwburg, want sinds het vertrek van Cox Habbema, bijna drie jaar geleden, was het er niet meer zo gezellig als tijdens het laatste Holland Festival. (Volkskrant, 12/2/99)

  • George Lawson is de topambtenaar van het ministerie van OC&W die voor de gemeente Amsterdam onderzoek zal gaan doen naar een nieuw vlakke vloer-theater aan het Leidseplein. Lawson zal niet alleen kijken naar de exploitatie- en beheersmogelijkheden, maar ook naar het mogelijke beleid en de artistieke toekomst van de Stadsschouwburg, Toneelgroep Amsterdam en het nieuwe theater. Volgens wethouder Jikkie van de Giessen moet dit het laatste onderzoek worden naar een nieuwe zaal voor TGA. (Volkskrant, 16/10/98)

praat mee

schrijf een mini