Oud Archief

Vera Liefhebber

Vera over de opvolging 10/12/98

Wie gaat Gerardjan Rijnders opvolgen? Over twee jaar vertrekt de artistiek leider van TGA en de geruchtenmachine begint al behoorlijk warm te draaien. Technisch zou Titus Muizelaar, nu de tweede man, de aangewezen opvolger zijn, maar er is niemand die die mogelijkheid nog serieus neemt; te zwak, te visieloos. Te aardig, ook.
Volgens Loek Zonneveld zit Ivo van Hove te azen op de post. De tekenen zijn daar. Naar Amsterdam verhuizen voor z'n Holland Festival, Romeo en Julia in première laten gaan in de Stadsschouwburg en samenwerken met Janine Brogt. Toch is ook dit onwaarschijnlijk. Ivo's manier van regisseren zal bij de TGA-acteurs niet in goede aarde vallen. Maar van de Moose Whisperer EL kregen we te horen dat Theu Boermans' ambities ook wel verder reiken dan nog acht jaar De Trust.
Bij dit alles komt nog eens dat de totale subsidie voor theater hoogstwaarschijnlijk lager wordt door het 'jong & nieuw' beleid van de Staatssecretaris. Ik denk dat het maar eens helemaal anders moet. De koppeling artistiek leider/regisseur is namelijk helemaal niet zo logisch. Laat een dramaturg dat maar eens doen! Daarom is mijn voorstel: maak Janine Brogt per 2001 artistiek leider van TGA.

Vera


zie ook: Kort Nieuws: Volkskrant & Parool 17/11
praat mee

schrijf een mini