oude meuk

Onderwerp

Moose-redactie (6 nieuwsberichten)

 • Moose redacteur Simon van den Berg is er in geslaagd te Googlewhacken: als je in de zoekmachine Google zoekt op 'danser' en 'zieleweg', is een link naar de Moose Minirecensies het enige zoekresultaat. Op dit moment. Dus.
  Vindt u ook Googlewhacks op Moose? Zet ze in het Gastenboek (VNG, 2/10/02)


 • In het kader van de kunstenbrede protestactie tegen de Cultuurnota heeft Moose besloten haar lang van te voren geplande redactie-uitje naar Valkenburg niet te verplaatsen. Geheel tegen onze gewoonte in zullen wij dit weekend niet van uur tot uur verslaan. U kunt dit beschouwen als een staking. Maandag zijn wij weer op volle sterkte aanwezig om de rokende puinhopen van het cultuurlandschap te overzien. (VNG, 11/11/00)

  meer over: stakingen


 • Een jaar geleden las Alan Ehrlich op Moose dat het TIN in het bezit was gekomen van bijzondere manuscripten van zijn oom en nu later is daar de 'Max Ehrlich Association, in Memory of the Westerbork Theater Group, 1943-1944'. De stichting houdt zich bezig met het documenteren van materiaal de theatergroep, publicaties, lezingen en tentoonstellingen rond het onderwerp. (VNG, 8/9/00)

  meer over: archieven


 • Stichting Overstekend Wild, de uitgever van Moose, heeft volkomen terecht een negatief advies gekregen van de Raad voor Cultuur en wordt vanaf 1 januari 2001 niet gesubsidieerd door het Ministerie van OC&W. (VNG, 15/5/00)

 • Het [ON]ze Keuze-festival heeft haar programmering bekend gemaakt. Van 9 t/m 12 september zullen in de [NES]theaters onder het motto 'Voor de Verandering' de volgende voorstellingen te zien zijn:
 • 'Rap Trap' van Artisjok 020
 • 'Bambie 6' van Bambie
 • 'Indianenverhalen' van Shireen Stroker/Culture Coalition/De Engelenbak
 • 'De reis' van Aan tafel/Independance
 • 'Mission Impossible' van Dood Paard [minirecensies]
 • 'Zikr' van Sabri Saad el Hamus/Festival a/d Werf
 • Daarnaast legt het festival de nadruk op theater dat zich meer als ritueel gedraagt, met lezingen en demonstraties, hip hop, een Winti-ritueel en internetkunst. Enkele voorstellingen zullen vooruit lopen op de (tijdelijke) verhuizing van het [NES] productiehuis naar de Bijlmer vanaf 1 januari 2000. Vanaf die datum wordt de fundering van Frascati vernieuwd en is het gebouw negen maanden onbewoonbaar. Overigens zal [ON]ze Keuze op de voet worden gevolgd door het u wellicht bekende 'digitale theatertijdschrift' MOOSE, dat tijdens het festival een dagkrant op internet zal maken. (VNG, 23/6/99)
  zie ook: www.nestheaters.nl
  en ook: IN: Bijlmer
  en ook: www.moose.nl


 • Moose redacteur Miel de Zwart krijgt een cadeautje van het Holland Festival: op 17, 18, 20 en 23 juni zal er tegenover zijn huis op een videoscherm van vijf bij zes meter de integrale 'Ring des Nibelungen' worden geprojecteerd. De beelden worden via een live-verbinding vanuit het Muziektheater naar het Oosterpark in Amsterdam doorgeseind. De Oosterpark-Ring zal elke avond door zo'n 3000 bezoekers gratis te zien zijn. Niels Peter van Doorn van De Nederlandse Opera is er blij mee: "We wilden graag meewerken aan een laagdrempelige, Glyndebourne-achtige picknicksfeer. We zijn benieuwd of het werkt, 's avonds in het park zes uur lang naar Wagner op een scherm kijken. Het is geen popmuziek tenslotte." (Parool, 3/5/99)

praat mee

schrijf een mini