Oud Archief

Omballing

742 miljoen en niks voor ons

Geheel voorbereid op de Grote-Geldstroom, namen vier van de zes Moosers vanochtend de trein naar de Hofstad. Onder het genoegelijk peuzelen van zalmbroodjes werd al gesproken over in de toekomst aan te schaffen OV-jaarkaarten en werd de laatste hand gelegd aan ontslagbrieven. Hoewel onze eigen subsidie de meeste aandacht had, werden daarnaast met lichte huivering gevallen als De Appel, Discordia, De Regentes en natuurlijk De Theatermaker besproken. Het kon nog eens spannend worden.

In de stralende zon bereikten we het bordes van de Raad van Cultuur. Precies op hetzelfde moment als de Cultuurnota's zelf. Een pallet vol Adviezen scheerde langs ons. Zo dichtbij en dan toch nog moeten wachten; het was zenuwslopend. Gelukkig waren we niet alleen. Taxi's stroomden af en aan met cultuurmanagers, artistieke makelaars kwamen op de fiets en Bus 4 bracht ook nog enige entrepeneurs. Hoewel de Raad pas om half twaalf haar poorten zou openen, was de uitzinnige meute niet meer te bedwingen. Al om tien voor half werd over gegaan tot het uitdelen van het 5,3 kilo wegende Advies. Snel renden we met ons exemplaar de trappen af, met bevende vingers scheurden we de envelop open, waar stonden we, ah daar... Helaas!

Gewogen en te licht bevonden! We zijn "te pril" en "niet van bijzonder hoge kwaliteit", maar ons initiatief wordt gewaardeerd. Dat is toch prachtig! We streken neer in het gras, razend benieuwd naar de rest van de inhoud. De champagne werd geopend, er werd geklonken met winnaars en verliezers. Terwijl de bubbels naar ons hoofd stegen, kwamen de voeten op de grond. OV-jaarkaarten en ontslagnemen? Niks geen tijd voor: naar Nieuwspoort en schrijven.

zie ook: Kort Nieuws: VNG, 15/5
en ook: Kort Nieuws: VNG, 15/5


De indrukwekkende gevel van de RvC
De indrukwekkende gevel van het gebouw van de RvC
De pallet
De pallet
De voorzitter neemt het pakket in ontvangst
De voorzitter neemt het pakket in ontvangst

Omballingen index

praat mee

schrijf een mini