oude meuk

Onderwerp

Kees Vuyk (5 nieuwsberichten)

 • Henk Scholten wordt per 15 januari de nieuwe directeur van het Theater Instituut Nederland. Hij volgt daar Kees Vuyk op, die universitair hoofddocent is geworden aan de Universiteit Utrecht. Scholten (53) is nu nog directeur van de Stadsschouwburg Utrecht en is daarnaast lid van de Raad voor Cultuur. Eerder, van 1993 tot 1998, was hij directeur van het Fonds voor de Podiumkunsten. Scholten is "vereerd" met zijn benoeming: "Ik heb op verschillende plekken in het theater gewerkt, maar zie het Theater Instituut toch als het hart van de sector. In mijn nieuwe functie hoop ik bij te dragen aan de verdere versterking van de positie van het Nederlandse theater in binnen- en buitenland."
  Wie Scholten in Utrecht gaat opvolgen is nog niet bekend. Tot 15 januari is communicatie-adviseur Wim van Luyken interim-directeur van het instituut. (Redactie, 19/10/06)


 • Eind september aanstaande beëindigt Kees Vuyk zijn functie als directeur van Theater Instituut Nederland. Op 1 oktober 2006 treedt hij in dienst van de Universiteit Utrecht. Hij wordt als universitair hoofddocent verantwoordelijk voor de masteropleiding Kunstbeleid en -Management. Kees Vuyk: "De gedachte dat ik nog eens iets anders wilde gaan doen, hield me al langer bezig. Onlangs besefte ik dat ik niet te lang moest aarzelen, omdat anders mijn leeftijd een te grote belemmering zou kunnen worden. Mijn voorkeur ging uit naar een baan waarin ik bezig zou kunnen zijn met onderzoek en advies en misschien onderwijs. Een universitaire baan past goed in dat profiel en ik ben dan ook blij met het resultaat". Het is nog niet bekend wie Kees Vuyk zal opvolgen. (Redactie, 14/7/06)


 • Uit protest tegen de naderende oorlog wordt de voorstelling 'Liefdeslounge' op de avond van het aflopen van het ultimatum gratis gespeeld. "Onze voorstelling gaat alleen maar over de liefde", zegt regisseur Marcus Azzini. "Op televisie gaat het alleen maar over de oorlog. Daar wilden wij iets tegenover stellen." Na de voorstelling blijft het gezelschap met de nog aanwezige toeschouwers wachten tot het moment dat het ultimatum van de Verenigde Staten aan Irak afloopt. Wat er dan wordt gedaan, kon Azzini nog niet zeggen. Mogelijk komen de eerste avond na het uitbreken van de oorlog voorstellingen te vervallen bij theaters en schouwburgen in Nederland. "Ik weet dat men er in sommige theaterzalen en repetitiezalen over nadenkt" , zegt Kees Vuyk, directeur van het Theater Instituut. Ook na de terreuraanslagen op 11 september 2001 werden enkele voorstellingen en premières afgelast. (ANP, 19/3/03)

  meer over: 11 september


 • Kort nieuws over Het Theaterfestival. De erejury bestaat dit jaar uit grote belangrijke directeuren; Kees Vuyk van het Theater Instituut Nederland, Martin van Ginkel van het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing en Henk Jan Gortzak van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. De State of the Union wordt uitgesproken door Hannah Belliot, wethouder cultuur van Amsterdam. Daarnaast spreekt Michaël Zeeman, voormalig kunstpaus. Nog meer namen: de jury van de Taalunie Toneelschrijfprijs bestaat uit Herwig De Weerdt, Yvonne van den Hurk en Willibrord Keessen. De prijs wordt uitgereikt op 7 september in De Brakke Grond. (VNG, 15/8/02)

 • Kees Vuyk (1953) wordt per 1 januari de nieuwe directeur van Theater Instituut Nederland in Amsterdam. Hij wordt de opvolger van Dragan Klaic, die opstapte nadat de rijkssubsidie werd gekort en hij zich niet kon vinden in de daaruit volgende reorganisatie. Het TIN wordt nu geleidt door interim directeur Ocker van Munster.
  Vuyk is nu nog directeur van de faculteit beeldende kunst en vormgeving van de Hogeschool Constantijn Huygens in Kampen. Hij is doctor in de wijsbegeerte en schreef diverse cultuurfilosofische boeken, artikelen en essays. Specifiek over theater gaat de bundel 'De esthetisering van het wereldbeeld', een verzameling beschouwingen die Vuyk voor diverse vakbladen schreef. (ANP & VNG, 4/10/01)

praat mee

schrijf een mini