oude meuk

Onderwerp

Gasthuis (4 nieuwsberichten)

  • De VandenEnde Foundation gaat Het Gasthuis de komende jaren ondersteunen met 110.000 euro per jaar. De Amsterdamse werkplaats krijgt al geld in het kader van de Cultuurnota en van de gemeente Amsterdam. De bijdrage van VandenEnde is vooral bedoeld voor het ontwikkelen van de organisatie. (VNG, 3/10/02)

  • Meer info over Het Theaterfestival: de erejury zal dit jaar bestaan uit Barbara van Lindt (scheidend artistiek leider van het Gasthuis), Melle Daamen (de nieuwe directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam) en Gerrit Korthals Altes (oud zakelijk leider van Toneelgroep Amsterdam). Zij zullen op 16 september de Grote Theaterfestivalprijs uitreiken in Theater Bellevue in Amsterdam. Op dezelfde plaats wordt het festival op 6 september geopend met de 'State of the Union', dit jaar uitgesproken door Job Cohen. In de festivalselectie is dit jaar ook jeugdtheater opgenomen en daar wordt meteen een eigen lezing aan vastgeknoopt: op 14 september houdt Sylvia Andringa (lid artistieke leiding van Het Laagland) de eerste Jeugdtheaterlezing. (VNG, 22/8/01)

  • Mark Timmer wordt de nieuwe artistiek leider van Gasthuis, werkplaats & theater in Amsterdam. Per 1 januari 2002 volgt hij Barbara van Lindt op. Zij wordt artistiek leider van De Beweeging in Antwerpen. Timmer is op dit moment hoofd theater van Plaza Futura in Eindhoven. (VNG, 2/7/01)


  • De acht belangrijkste vlakke vloer-theaters in Amsterdam hebben een samenwerkingsverband gesloten onder de naam 'De Coalitie'. Er is overleg over de programmering en er wordt gewerkt aan een gezamenlijk educatie- en marketingbeleid. De deelnemende theaters zijn De Balie, Bellevue, Cosmic, Danswerkplaats Amsterdam, Gasthuis, NEStheaters, De Republiek en Het Veemtheater. De Felix Meritis is uitgenodigd, maar wil niet meedoen. (Theatermaker, 1/5/98)


praat mee

schrijf een mini