oude meuk

Onderwerp

DasArts (5 nieuwsberichten)

  • Multi-disciplinair kunstenares Moniek Toebosch wordt nieuwe directeur van DasArts. Zij volgt daar Alida Neslo op, die de postdoctorale kunstopleiding vier jaar heeft geleid. (Volkskrant, 14/1/04)

    meer over: Alida Neslo


  • Het Westergasfabriekterrein loopt leeg. Zowel Orkater als DasArts vertrekken binnen een paar maanden, Orkater naar een industrieterrein in het Westelijk Havengebied, DasArts naar de Nooteboomschool in het Oosterpark. Beide instellingen zouden graag blijven, maar projectontwikkelaar MAB biedt hen daarvoor te weinig mogelijkheden. Zo zou Orkater moeten verhuizen naar een casco ruimte die voor 325.000 euro zou moeten worden aangekleed en zou het gezelschap twee keer zoveel huur moeten gaan betalen. MAB kocht twee jaar geleden de gebouwen op het terrein onder voorwaarde dat ze een culturele bestemming moesten houden.
    Het is nog niet bekend wat Toneelgroep Amsterdam gaat doen met haar Transformatorhuis, maar het is algemeen bekend dat Ivo geen liefhebber is van de plek. En zonder Discordia's Fin de Saison lijkt het erop dat de theaterliefhebber nooit meer hoeft af te reizen naar Westerpark. (Parool, 18/9/02)

  • Het Westergasfabriekterrein in Amsterdam, de culturele thuishaven van onder meer DasArts, Studio Wenck en Orkater, blijkt weinig meer te zijn dan een gifbelt. Tijdens de aanleg van een nieuw cultuurpark zijn er nu voor de derde keer gevaarlijke gifstoffen in de grond gevonden. Het cultuurpark werd in 1997 ontworpen door de Amerikaanse landschapsarchitecte Kathryn Gustafson. Het wordt aangelegd rondom bestaande monumentale gebouwen, waar net als nu culturele activiteiten zullen plaatsvinden. Voorlopig gebeurt er echter niets en huppen er op het terrein slechts konijnen rond. (Volkskrant, 24/4/01)

  • Na vier jaar artistieke leiding bij Theatergroep De Appel zal Aram Adriaanse per 1 januari 2000 artistiek leider worden van De Nieuw Amsterdam. Hij volgt Alida Neslo op die Ritsaert ten Cate zal opvolgen als directeur van DasArts. (NRC, 25/10/99)

  • Ritsaert ten Cate neemt volgend seizoen afscheid als directeur van de theateropleiding Dasarts. Hij wordt opgevolgd door Alida Neslo, artistiek leider van De Nieuw Amsterdam. Dasarts is een in 1995 door Ten Cate zelf opgezette tweede fase-opleiding voor afgestudeerde theaterstudenten. Wat de 65-jarige Ten Cate hierna gaat doen is nog niet bekend. (Volkskrant, 18/6/99)


praat mee

schrijf een mini