oude meuk

Onderwerp

Alida Neslo (5 nieuwsberichten)

  • Multi-disciplinair kunstenares Moniek Toebosch wordt nieuwe directeur van DasArts. Zij volgt daar Alida Neslo op, die de postdoctorale kunstopleiding vier jaar heeft geleid. (Volkskrant, 14/1/04)

    meer over: DasArts


  • Op het tiende Landelijk Festival Amateurtheater in Amsterdam is de TOP Theaterprijs uitgereikt aan 'Eeuwgenoten' van Yolande Bertsch en Daria Mohr, geproduceerd door de Schouwburg Utrecht. De jury, bestaande uit Erik Vos, Alida Neslo en Jeroen van den Berg, vond de voorstelling "uitzonderlijk door de keuze van de spelers en de thematiek". De Publieksprijs werd gewonnen door 'Tralievader' van Theatergroep de Golf. (AD & VNG, 19/6/00)

    meer over: Erik Vos


  • De Nieuw Amsterdam gaat met de voorstelling 'John en Joanna' op tournee naar Suriname. De voorstelling is gebaseerd op het dagboek van een Nederlandse huursoldaat die in Suriname verliefd wordt op een slavin. Het is de afscheidsvoorstelling van Alida Neslo als artistiek leider van DNA. De voorstelling wordt negen keer gespeeld, eerst op locatie in Fort Zeelandia, later in Theater Talia in Paramaribo. (TM, 0/4/00)

  • Na vier jaar artistieke leiding bij Theatergroep De Appel zal Aram Adriaanse per 1 januari 2000 artistiek leider worden van De Nieuw Amsterdam. Hij volgt Alida Neslo op die Ritsaert ten Cate zal opvolgen als directeur van DasArts. (NRC, 25/10/99)

  • Ritsaert ten Cate neemt volgend seizoen afscheid als directeur van de theateropleiding Dasarts. Hij wordt opgevolgd door Alida Neslo, artistiek leider van De Nieuw Amsterdam. Dasarts is een in 1995 door Ten Cate zelf opgezette tweede fase-opleiding voor afgestudeerde theaterstudenten. Wat de 65-jarige Ten Cate hierna gaat doen is nog niet bekend. (Volkskrant, 18/6/99)


praat mee

schrijf een mini