oude meuk

Onderwerp

Annet Malherbe (3 nieuwsberichten)

  • In de voorstelling 'Hoe Mozart Casanova sloeg' speelt de jonge cabaretier Alex Klaasen tussen Peter Blok, Annet Malherbe en Jaap Spijkers. "De eerste dag dacht ik dat ik doodging. Die anderen moeten wel gedacht hebben: waarom hebben we die jongen in huis gehaald? Toen ik thuis kwam, leek het me maar beter om te stoppen met theater", aldus Klaasen. Later ging het natuurlijk beter, maar hij vindt het nog steeds een hele eer. "Toen ze me vorig jaar vroegen, hoefde ik niet eens auditie te doen. Dat vond ik een hele eer. Op school wilde iedereen bij Orkater of Carver spelen. Als je daar toch eens zou mogen spelen, had je het wel erg goed voor elkaar." (Parool, 25/3/04)

  • Pierre Bokma speelt in een nieuwe voorstelling van Alex van Warmerdam. Alex heeft wat tijd over, omdat de financiering van zijn nieuwe film 'Grimm' nog niet rond is. Het is de eerste keer sinds elf jaar dat Bokma in een voorstelling buiten Toneelgroep Amsterdam staat. De voorstelling heet 'Welkom in het bos' en Liz Snoijink en Annet Malherbe spelen de overige rollen. (NRC, 27/4/02)

  • Onder de titel 'Rickie, geef me nog een likkie' heeft Orkater een carnavalskraker opgenomen. Met het lied hopen ze meer subsidie los te peuteren bij Rick van der Ploeg. Peter Blok en Annet Malherbe zijn voor de gelegenheid in de huid gekropen van het duo Cor Kater en zijn Corrie. Orkater is in onderhandeling met verschillende platenmaatschappijen voor het uitbrengen van het lied op CD. Alle Tweede Kamerleden zijn sowieso voorzien van een exemplaar voordat zij op 13 november de Cultuurnota van Van der Ploeg bespreken. Er is ook een clip gemaakt die aan verschillende muziekzenders is aangeboden.
    Orkater had een subsidieaanvraag van 3 miljoen ingediend, maar kreeg niets. Van der Ploeg heeft de toneelgroep toch 1 miljoen toegezegd, die vervolgens verhoogd werd tot 1,9 miljoen. Orkater is niet tevreden en vreest bovendien voor de commercialisering van de kunstenwereld. "We zijn nu even commercieel met deze nummer één. Als dit de kunst is die jij wilt, dan zijn we heel ver heen", aldus Cor en Corrie. (ANP, 31/10/00)

praat mee

schrijf een mini