oude meuk

Dossier verkiezingen

Een nieuwe meneer (m/v) in Zoetermeer

vacature Iedereen heeft het er over, Nederland staat op zijn kop, de kiezer zweeft en vlindert en heeft zijn buik vol van Paars. Nu had de kunstensector al twee jaar haar buik vol van Rick, dus we kunnen onszelf rustig avant-garde noemen. Maar inmiddels is Moose een beetje aan hem gehecht geraakt. Hij zorgde voor nieuws, had altijd een spannende vriendin en kwam op Gouden Tomaat-uitreikingen. Dat zien wij graag in mensen.

Maar Rick gaat ons hoogstwaarschijnlijk verlaten om eens echt intellectuele dingen doen. Hopelijk neemt hij een fijne hoogleraarspost in een ver anglo-saxisch land, zoals India of Australië, zodat we hem niet toch nog aan de lopende band tegenkomen in de Blincker, bij de Theatercompagnie of bij andere culturele intellingen die binnen een straal van 200 meter van zijn huis liggen. Dat zou het afscheid maar uitstellen en onduidelijk maken. Gelukkig heeft René Eljon een mooi theatraal requiem voor hem geschreven om het allemaal te verwerken.

Rest ons de vraag: wat nu? Vergeet zetelverdelingen en coalitievorming. Who cares! Wij willen maar één ding weten: wie wordt de nieuwe staatssecretaris van Cultuur?! De Moose-redactie heeft echter de ballen verstand van beleid en heeft dus haar oor te luister gelegd in het veld. Moose brengt in kaart wat de wandelgangen slechts fluisteren en stelt een aantal kandidaten aan u voor:

zie ook: 'Staatsecretaris sonate'

praat mee

schrijf een mini