oude meuk

Onderwerp

Uitmarkt (8 nieuwsberichten)

 • Michiel Buchel, nu directeur van het Uitburo gaat per 15 september aan de slag bij het wetenschapsmuseum Nemo. Thérèse van der Schie, nu marketing bij Quest International, wordt directeur Uitburo. (Volkskrant, 30/8/03)


 • Lowlands verhuist een week, naar het laatste weekeinde van augustus. Volgens Mojo omdat het festival dan niet meer hoeft te concurreren met rijkere organisaties zoals van Leeds en Pukkelpop voor wat betreft de popbandjes. Lowlands valt dan ook niet meer samen met de Uitmarkt in Amsterdam, hetgeen de theaterprogrammering waarschijnlijk ten goede zal komen. (ANP, 17/10/02)

  meer over: Lowlands


 • Revolutie: de Uitmarkt is niet meer gratis! Op zaterdag 24 augustus is het rond het Leidseplein Nederlandsch tooneel wat de klok slaat. Onder de naam 'De Opening' zullen diverse toneelgezelschappen tegen betaling werk van vaderlandse schrijvers uitvoeren. Maar de vis wordt niet zo heel duur betaald, voor twee euro kom je erin. (VNG, 14/6/02)


 • Het Amsterdams Uit Buro (AUB) heeft dit jaar ongeveer twintig 'uitmarkten' in het land opgedragen een andere naam te zoeken. De naam Uitmarkt is 24 jaar geleden door het AUB gedeponeerd en mag daarom niet voor andere evenementen worden gebruikt. Dat heeft directeur Michiel Buchel donderdag gezegd. Volgens hem zijn er jaarlijks vele culturele evenementen die kiezen voor de naam 'Uitmarkt'. "Dat wekt verwarring onder zowel artiesten als bezoekers. We willen zorgvuldig met de term omgaan." Het merendeel van de organisaties van de niet-Amsterdamse uitmarkten is bereid een andere naam te kiezen. Volgens Buchel is het gebruik slechts enkele malen uitgelopen op een rechtszaak. "In de afgelopen jaren is het dankzij internet steeds makkelijker om illegaal gebruik van de naam te achterhalen." Donderdag bleek dat de uitmarkt in Kampen na drie jaar een andere naam moet zoeken. (ANP, 5/9/01)


 • De Uitmarkt heeft geen last gehad van Sail: er kwamen net als vorig jaar 500.000 bezoekers naar de opening van het culturele seizoen in Amsterdam. Er was dit jaar veel aandacht voor jeugdtheater en wereldmuziek. Minder ruimte was er voor protesten tegen de adviezen van de Raad voor Cultuur. Alleen Orkater mocht op een podium zijn zegje doen. De Appel probeerde een Sail-crossover door in een bootje de Kloveniersburgwal op en neer te varen. De Hoofdstad Operette deed het omgekeerde en voer op het IJ met een bootje met daarop de protestleus "brengt Van der Ploeg de Hoofdstad Operette om zeep?". Maar waar het publiek pas echt warm voor liep was een aangepaste versie van de voorstelling 'Jeff Koons' van De Trust met schilder Peter Klashorst en pornoster Kim Holland in de hoofdrollen. Niet iedereen werd opgewonden van de Uitmarkt: "Het is een gigantische klus. Er ligt meer rotzooi op straat dan tijdens het EK-voetbal", zegt Frans Horsfaul van de Reiniging Binnenstad, de schade inventariserend. (Volkskrant, AD & VNG, 28/8/00)

 • De Amsterdamse Uitmarkt opent komend weekend het nieuwe seizoen met optredens van ongeveer drieduizend artiesten. Het zal erg druk worden in de hoofdstad; tegelijkertijd grijpt het maritieme evenement 'Sail' plaats, dat alleen al zo'n honderdduizend bezoekers verwacht. Pieter Teepe, organisator van de Uitmarkt is niet bang dat de 'Sailers' de Uitmarkt overspoelen: "Wie een aantal voorstellingen van de Uitmarkt heeft gezien, kan het waarschijnlijk ook niet meer opbrengen om naar Sail te gaan." (NRC, 18/8/00)
  zie ook: www.uitmarkt.nl
  en ook: www.sail.nl


 • De Uitmarkt in Amsterdam was wederom druk en tam, op een klein relletje na: organisator Pieter Teepe had niet duidelijk gemaakt dat de Hugo Claus-verering, op vrijdag in de Stadsschouwburg, niet openbaar was, maar slechts voor veertig genodigden. Vele Claus-adepten stonden voor niets in de rij en reageerden hun frustraties af via hun GSM. (AD, 30/8/99)

  meer over: Hugo Claus


 • Je zou het bijna vergeten in al het CJP-op-het-Theaterfestival-geweld, maar de Stichting CJP reikt al sinds jaar en dag de CJP Podiumprijs uit. Dit jaar is de prijs gewonnen door De Trust, voor 'De kersentuin'. Dat zullen ze leuk vinden in Amsterdam, want toen De Trust vorig jaar de Grote Theaterfestivalprijs won verklaarde Theu Boermans liever de CJP Trofee in ontvangst genomen te hebben. De prijs wordt uitgereikt door Gijs Scholten van Asschat op de Uitmarkt in Amsterdam. (CJP-Magazine, 24/8/99)

  meer over: CJP, Theu Boermans


praat mee

schrijf een mini