oude meuk

Onderwerp

Hans Man in 't Veld (5 nieuwsberichten)

 • Hans Man in 't Veld stopt als directeur van Tryater. Man in 't Veld combineerde de afgelopen drie jaar artistieke leiding en algemeen directeurschap bij het Friese gezelschap. Het bestuur was echter niet tevreden over zijn zakelijke capaciteiten: "We zijn teleurgesteld in de verwachtingen die Man in 't Veld bij ons had gewekt, niet artistiek maar wel als leidinggevende", aldus voorzitter Bearn Bilker.
  Man in 't Veld maakt dit seizoen als artistiek leider af en wordt als algemeen directeur per direct opgevolgd door theatermaker Bouke Oldenhof. Man in 't Veld (61) was medeoprichter van de Toneelschuur in Haarlem en van het Werktheater en gaf eerder leiding aan de Regieopleiding in Amsterdam. (ANP, 12/10/06)

  meer over: tryater


 • Jappe Claes wordt de nieuwe artistiek leider van de regieopleiding in Amsterdam. Hij volgt daar Hans Man in 't Veld op die artistiek leider is geworden bij Tryater. Claes was eerder als acteur en regisseur verbonden aan onder andere De Theatercompagnie. (VNG, 1/4/03)

 • Hans Man in 't Veld wordt de nieuwe artistiek leider van Tryater. Hij volgt daarmee Jos Thie op, die volgend jaar zomer na tien jaar vertrekt. In 't Veld wil zich bij Tryater vooral gaan toeleggen op het opleiden en begeleiden van nieuw Fries acteertalent. Hij vertrekt volgend jaar als artistiek leider van de regie-opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. (NRC, 27/5/02)

 • De Regiedagen zijn geopend. Voordat de drie afstuderende regisseurs (Olivier Provily, Lotte van den Berg en Marcus Azzini) en hun geestelijk leidsmannen (Theu Boermans en Hans Man in 't Veld) hun roodbe├»nkte duimen op de muur zetten, werd onder leiding van derdejaars Christiaan Mooij een korte uiteenzetting gegeven over het hoe en waarom van het festival.
  Lotte van den Berg benadrukte daarbij nogmaals dat De Regiedagen niet moet worden gezien als anti-ITs-actie, maar dat het voortkomt uit de wens om zelf de omstandigheden te bepalen waaronder je voorstelling wordt gezien. "Regisseren is meer dan een voorstelling maken", betoogde ze, "je moet ook bepalen wat eromheen gebeurt."
  "Die tendens is om de al langer aanwezig", aldus Hans Man in 't Veld, artistiek leider van de regie-opleiding. Hij heeft studenten aangemoedigd om dan ook zelf de omgeving te organiseren waarin hun voorstellingen te zien zijn en noemt De Regiedagen "een van de belangrijkste initiatieven van de laatste jaren voor de Theaterschool." (VNG, 15/6/01)

  meer over: Regieopleiding


 • De studenten van Amsterdamse regie-opleiding boycotten het Internationaal Theaterschool Festival (ITs) en wijken uit naar het Fin de Saison van Discordia. Dit gebeurde nadat Hans Man in 't Veld, directeur van de regie-opleiding en lid van de redactie van het ITs, had voorgesteld om het overvolle festival te splitsen of naar een andere stad te verhuizen. Zijn plannen werden niet serieus genomen, sterker nog: "Ik ben meteen uit de redactie gegooid." Zijn studenten stapten toen - solidair met hun directeur - naar Jan Joris Lamers en vroegen of ze mochten meedoen bij Fin de Saison. Els Iping, directrice van het ITs weet niets van een boycot: "Dit verrast me. Sommige studenten hebben al voorstellingen genomineerd en zijn al gefotografeerd voor de affiches." (Volkskrant, 10/2/00)


praat mee

schrijf een mini