oude meuk

Onderwerp

Wooster Group (5 nieuwsberichten)

 • Hij was al een tijd vermist en depressief bovendien, maar nu is zijn lichaam uiteindelijk gevonden: Spalding Gray, acteur, theatermaker en een van de oprichters van de Wooster Group (samen met Willem Dafoe en Liz LeCompte) is dood. Gray werd vooral bekend door zijn rol in 'The Killing Fields' en de theatermonoloog en later film 'Swimming to Cambodia', over zijn ervaringen bij het maken van die film. Gray is 62 jaar geworden. (Volkskrant, 10/3/04)

  meer over: overleden


 • Het Holland Festival heeft dit jaar zo'n 45.000 bezoekers getrokken. Dat is een record, en bovendien bijna het maximum haalbare aantal. Van de 79 voorstellingen en uitvoeringen waren en 26 uitverkocht. Met name Pina Bausch, Anne Teresa de Keersmaeker en The Wooster Group waren populair.
  Volgend jaar stelt festivalleider Ivo van Hove zijn laatste festival samen. Enkele programma-onderdelen zijn al bekend: Peter Sellars maakt een opera over het vluchtelingenvraagstuk; filmactrice Isabelle Huppert speelt een stuk van Sarah Kane; de slotvoorstelling wordt 'Wolf', de laatste productie van Alain Platel. Van Hove noemt het een voorstelling waar "alles waar ik artistiek voor sta in samenkomt". 'Wolf' ging afgelopen mei in première op het KunstenFestivalDesArts in Brussel. Het Holland Festival vindt plaats van 2 t/m 26 juni 2004 (ANP & VNG, 25/6/03)

 • TGA moet opnieuw een voorstelling schrappen. Na 'Zonder Titel', het nieuwe stuk van Wim T. Schippers, blijkt nu ook de voorstelling 'North Atlantic II' niet door te kunnen gaan. 'North Atlantic II' was een samenwerkingsproject van TGA en de Newyorkse Wooster Group dat zou worden uitgevoerd tijdens het Holland Festival. Het was de bedoeling dat er afwisselend in New York en Amsterdam zou worden gerepeteerd, maar de Wooster Group had zich verkeken op de artistieke en logistieke consequenties. Er zijn al twee nieuwe producties gepland. In april gaat eerst 'Angst en ellende in het rijk van Kok' in première, het laatste gezamenlijke stuk van Ton Vorstenbosch en de in augustus overleden Guus Vleugel. Later diezelfde maand regisseert Gijs de Lange 'Een ideale vrouw' een stuk van W. Somerset Maugham uit 1927 in het Transformatorhuis in Amsterdam. (Volkskrant, AD en NRC, 2/2/99, 2/2/99)


 • Het Holland Festival heeft in totaal zo'n 48.000 bezoekers getrokken. De zaalbezetting was gemiddeld 79 procent. De Wooster Group was uitverkocht, 't Barre Land moest extra voorstellingen inlassen. De tap-voorstelling van Savion Glover speelde voor halfvolle zalen. Het aantal bezoekers was veel lager dan vorig jaar. Dit komt vooral door de gehalveerde festivalperiode en het afgenomen aantal voorstellingen. Directeur Ivo van Hove zegt dat de doelstelling van het festival, verjonging en verbreding van het publiek, geslaagd is. Het NIPO moet deze conclusie nog bevestigen. Volgend jaar biedt het programma veel muziektheater. Toneelgroep Amsterdam doet een coproduktie met de Wooster Group, Reinbert de Leeuw en Peter Sellars maken de voorstelling 'Biblical Pieces' in Carré. (AD, 29/6/98)

 • Het 51e Holland Festival is geopend met de geluidsperformance 'Gevels' van Harry de Wit op het Leidseplein. Terwijl een danseres over een dunne balk tegen de gevel van de Stadsschouwburg opliep waren achtereenvolgens de geluiden te horen van een heleboel vogels, koperblazers, slagwerkers en stemmen en dertig pizza-koeriers met loeiende sirenes op hun brommers. "Waaruit Harry's verdiensten precies bestaan is onduidelijk, maar feit is wel dat hij altijd met zijn neus vooraan staat als er subsidies zijn te verdelen. Misschien is dat wel zijn belangrijkste verdienste", aldus Martin Bril. Later op de avond konden mensen kijken naar een opera, een voorstelling van de New Yorkse Woostergroup en een popconcert in Paradiso. (Parool, 11/6/98)

  meer over: Holland Festival


praat mee

schrijf een mini