oude meuk

Onderwerp

lintjes (10 nieuwsberichten)

  • Het heeft de Hare Majesteit de koningin behaagd om de volgende theatermensen een lintje te verlenen: actrice Josée Ruiter (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw), (liedjes)schrijver Herman Pieter de Boer (Offcier in de Orde van Oranje-Nassau), lichtontwerper Joop Caboort, zanger en musical-ster Danny de Munk, cabarettier en acteur Marnix Kappers (de laatsten allen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). (Redactie, 25/4/08)


  • Ramses Shaffy heeft de zilveren medaille van de stad Amsterdam gekregen. De medaille is bedoeld voor mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad. Het houdt nog niet op met de prijzenregen voor Ramses: in maart krijgt hij de Radio 2 Zendtijdprijs, een prijs van Conamus en Radio 2. (ANP, 10/12/02)


  • Liesbeth List is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. List kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van demissionair staatssecretaris van Cultuur, Cees van Leeuwen, na afloop van de laatste voorstelling van haar theatershow 'Van Shaffy tot Piaf' in Carré. Met de show vierde zij haar 35-jarig jubileum. (ANP, 5/11/02)

    meer over: Cees van Leeuwen


  • Placido Domingo is op de Britse ambassade in Washington geridderd voor zijn bijdrage aan de muziek en voor zijn liefdadigheidswerk. De operazanger kreeg de onderscheiding van de Britse minister van Buitenlandze Zaken Jack Straw, voor een publiek waar ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell deel van uitmaakte. De zanger zei "erg blij, vereerd en trots" te zijn. Omdat Domingo geen Brits staatsburger is, mag hij zich geen 'Sir' noemen, maar wel Knight Commander of the British Empire. (ANP, 15/10/02)

    meer over: Placido Domingo


  • Zanger, componist maar toch ook vooral acteur Ramses Shaffy heeft een lintje gekregen. Cees van Leeuwen spelde hem het koninklijk kleinood op bij de première van de film 'Ramses' tijdens het Nederlands Film Festival. (NRC, 26/9/02)


  • Cabaretier Paul van Vliet, die zaterdag zijn laatste reguliere voorstelling speelde, is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Burgemeester Deetman van Den Haag reikte de onderscheiding uit in de Koninklijke Schouwburg. De cabaretier treedt vanaf nu alleen nog op ten bate van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Paul van Vliet is al sinds 1992 ambassadeur van Unicef. De cabaretier heeft eerder vele onderscheidingen gekregen. Hij was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Zweedse Orde van De Poolster. Hij ontving voorts onder meer een Edison (1971), een Gouden Harp (1974) en de Oeuvreprijs voor zijn gehele werk (1992). (ANP, 29/11/01)


  • Lichtontwerper Jan Hofstra (66) heeft in Amsterdam een lintje gekregen. De vooral voor de danswereld actieve Hofstra werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hofstra was van 1964 tot 1996 verbonden aan Het Nationale Ballet. Tegenwoordig reist hij met Hans van Manen de wereld rond voor de belichting van diens balletten. Ook werkt hij nog elders als 'gastbelichter'. (ANP, 9/10/01)

    meer over: techniek


  • Joop van den Ende is vandaag Commandeur in de orde van Oranje Nassau geworden. Deze onderscheiding werd hem door Rick van der Ploeg opgespeld tijdens een besloten feest in het Circustheater in Scheveningen. De onderscheiding viel hem ten deel omdat hij al dertig jaar theaterproducties realiseert en aanstaande vrijdag 59 wordt. Van der Ploeg prees zijn verrichtingen op theater- en mediagebied en noemde hem achtereenvolgens energiek, creatief, inspirerend en charmant. (ANP, 21/2/01)

  • Toneelgroep Amsterdam is uitgebreid besprenkeld door de lintjesregen. James Leyer (voorzitter van het bestuur), Lia Merhottein (hoofd secretariaat) en Gerardjan Rijnders (artistiek leider) hebben een koninklijke onderscheiding toegekend gekregen. Buiten TGA heeft mobiel dramaturg en Theaterfestivaljuryvoorzitter Carel Alphenaar een lintje te ontvangen. (TM, 0/6/00)

  • Karel de Rooij en Peter de Jong, beter bekend als Mini & Maxi, zijn onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Het duo kreeg de onderscheiding ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan. (Theatermaker, 0/11/99)

    meer over: Mini & Maxi


praat mee

schrijf een mini