oude meuk

Onderwerp

Jeffrey Meulman (5 nieuwsberichten)

 • De eerste editie van het nieuwe festival TF-1 werd gisteravond succesvol afgesloten. In totaal zijn er 11.000 kaartjes verkocht. "De doelstelling van de organisatie is behaald en zelfs licht overtroffen", aldus festivaldirecteur Jeffrey Meulman. Grote publiekstrekkers waren de voorstellingen 'Welcome in my backyard' van Wunderbaum, 'Brel 2' van Toneelgroep Oostpool en 'Opening Night' van Toneelgroep Amsterdam en NTGent. Minder belangstelling was er voor de Toneel Publieksprijs genomineerde voorstellingen die in het festival te zien waren. Eén uitvoering van 'Mephisto' van Hummelinck Stuurman moest zelfs worden afgelast wegens gebrek aan belangstelling. Opvallend was de het programma-onderdeel TF-3, met discussies en presentaties goed bezocht werd. Het volgende TF-1 vindt plaats van 25 augustus t/m 9 september 2007. (Redactie, 14/9/06)


 • De opvolger van Het Theaterfestival gaat TF-1 heten. Festivalleider wordt Jeffrey Meulman en de eerste editie vindt plaats van 26 augustus t/m 10 september 2006 in Amsterdam. Het festival sluit af met het Gala van het Nederlands Theater, waar de VSCD toneelprijzen worden uitgereikt.
  TF-1 krijgt vier "themakanalen": TF-1 is de Nederlands Vlaamse theaterselectie, tien voorstellingen (grote en kleine zaal) gekozen door een jury onder leiding van Monique van de Ven. Bovendien worden binnen TF-1 drie finalisten voor Toneel Publieksprijs gespeeld. TF-2 wordt het Amsterdam Fringe Festival, waarin theatervernieuwing en jonge makers centraal staan. TF-3 is het randprogramma met veel verdieping. TF-4 toont de keuze van de Vlaamse jury in de Brakke Grond.
  TF-1 is een gezamenlijk initiatief van de Stadsschouwburg Amsterdam, de VNT, Het TIN, Bureau Promotie Podiumkunsten en het Holland Festival. Op 17 mei maakt Monique van de Ven de juryselectie bekend. (Redactie, 20/4/06)


 • Yvonne Franquinet wordt de nieuwe artistiek directeur van Huis a/d Werf en Festival a/d Werf. Zij volgt daar Jeffrey Meulman op, die per 1 september vertrekt om zijn adviesbureau voort te zetten. Franquinet is nu theaterprogrammeur bij Plaza Futura in Eindhoven. Daarnaast werkt ze als dramaturg en productieleider voor diverse gezelschappen en festivals. (VNG, 11/8/03)

 • Huis a/d Werf biedt meer dan theater alleen! Dat deed het Utrechtse theater al door regelmatig concerten te programmeren, nu worden er ook sportwedstrijden gehouden. Het Huis wil 'meer cultuuruitingen laten zien dan kunst alleen'. Dus organiseert de kersverse Nederlandse Olieworstel Bond de eerste Utrechtse indoorkampioenschappen (Turks) Olieworstelen op het podium dat speciaal voor de gelegenheid met grasmatten belegd werd. Directeur Meulman:"dit is het tweede deel van een trilogie. In april halen we een Midden-Amerikaanse kerkdienst binnen, compleet met Gospelkoor. Aan theatraliteit geen gebrek." (Volkskrant, 13/3/00)

  meer over: Huis a/d Werf


 • Jeffry Meulman wordt de nieuwe artistiek directeur van het Festival aan de Werf en de daaraan gekoppelde produktiekern Huis aan de Werf. Per januari '99 volgt hij daar Petra Blok op. Meulman programmeert nu het Kruithuis en de Stadsschouwburg in Groningen en leidt het festival Noorderzon. kiest voor het Utrechtse vanwege het "trendsettende, producerende en gedurfde karakter" van het festival. (Volkskrant, 24/11/98)

  meer over: Huis a/d Werf


praat mee

schrijf een mini