oude meuk

Onderwerp

Haarlem (8 nieuwsberichten)

 • Het Toneel Speelt heeft Jaap Spijkers en Ira Judkovskaja aangetrokken als nieuwe regisseurs voor de voorstellingen 'Alexander' en 'De geschiedenis van de familie Avenier'. Deze twee grote zaalproducties zouden oorspronkelijk worden geregisseerd door Willem van de Sande Bakhuyzen, die in september overleed. 'Alexander' is het nieuwe stuk van Willem Jan Otten, dat in september in première gaat. Judkovskaja maakt met deze voorstelling haar debuut in de grote zaal. Eerder maakte ze voorstellingen bij het Noord Nederlands Toneel en bij Tryater. Onlangs regisseerde za 'Slangevel' bij Orkater.
  Acteur Jaap Spijkers gaat 'De geschiedenis van de familie Avenier' regisseren, het nieuwe project van Maria Goos. Het bestaat uit vier delen en gaat over wat er met Nederland is gebeurd na de Tweede Wereldoorlog. De eerste twee delen gaan in januari 2007 in première. Overigens is Het Toneel Speelt in gesprek met de Stadsschouwburg Haarlem om daar in de toekomst huisgezelschap te worden. Nu is het gezelschap nog het tweede gezelschap van de Amsterdamse Stadsschouwburg. (Volkskrant, 18/1/06)

 • Oud IJsbrekerdirecteur Jaap Lampe is de nieuwe directeur de Stadsschouwburg en het Concertgebouw in Haarlem. Lampe volgt in Haarlem ad interim directeur Dick van der Meer op. (ANP, 11/2/04)


 • De Stadsschouwburg en het Concertgebouw Haarlem moeten op zoek naar een nieuwe nieuwe directeur, nu Albert Krielen zich op het laatste moment heeft teruggetrokken als kandidaat. Krielen wilde een dag per week blijven werken voor concertzaal De Vereeniging en de Stadsschouwburg in Nijmegen, maar het bestuur in Haarlem ging daar niet mee akkoord. De huidige directeur, Dick van der Meer vertrekt per 1 december. (NRC, 22/11/03)

  meer over: Nijmegen


 • De bouw van de nieuwe Toneelschuur in Haarlem valt duurder uit dan verwacht. Geen 18 maar 26 miljoen gaat het nieuwe theater kosten. Directeur van de Toneelschuur Frans Lommerse maakt zich niet druk, hij gaat ervan uit dat de gemeente betaalt. VVD-raadslid Kruseman windt zich wél op: "Budgetdiscipline, daar gaat het om". De oorzaak - verhoging van de bouwkosten - vindt hij al helemaal raar: "Ja, hallo, daar moet je in de offerte rekening mee houden." De bouw is al gestart en zal hoogst waarschijnlijk doorgang vinden. (Volkskrant, 5/10/00)

 • Neil Wallace, vorig jaar aangesteld als directeur van de Stichting Stadsschouwburg en Concertgebouw in Haarlem, is opgelucht: de schouwburg en het concertgebouw zullen tussen 2001 en 2004 worden gerenoveerd. De twee gebouwen zijn door jarenlange verwaarlozing in slechte staat geraakt. De verbouwing moet zo'n 65 miljoen gulden kosten. Dit geld wordt grotendeels betaald uit de opbrengst van de verkoop van de Haarlemse kabel. Een ander deel wordt betaald met het geld dat was gereserveerd voor de bouw van een nieuwe schouwburg. Door protest van de Haarlemse bevolking werd de bouw van dit geplande theater echter afgeblazen. (NRC & Volkskrant, 3/5/00)

  meer over: verbouwing


 • Hoewel er nog steeds een financieel gat van 1,6 miljoen gulden moet worden gevuld, is het definitieve ontwerp van de Toneelschuur eindelijk door het Haarlemse college van b. en w. goedgekeurd. De nieuwe Toneelschuur, die in totaal 22 miljoen gulden kost, wordt een gebouw met twee theaterzalen en twee filmzalen. Het is ontworpen door tekenaar en huisvriend Joost Swarte, die hiervoor samenwerkte met architectenbureau Mecanoo. (Parool, 2/7/99)
  zie ook: UIT: Haarlem

  meer over: Toneelschuur


 • De gemeente Haarlem heeft besloten dat er geen theater komt op het te bebouwen Enschedé-terrein, nadat ongeveer 3000 bewoners een bezwaarschrift hadden ingediend tegen de hoogte van het nieuwe gebouw. Het theater zou 24,5 meter hoog worden. Zonder theater wordt het complex, waarin onder andere een rechtbank, horeca, winkels, woningen en een parkeergarage worden opgenomen, niet hoger dan 18 meter. De gemeente wil nu de huidige schouwburg laten opknappen. (Parool, 9/9/98)

  meer over: nieuwbouw, verbouwing


 • Het Haarlems Toneel annuleert het aankomende seizoen. Het ministerie van OC&W is niet bereid de 3 ton subsidie van het oude Haarlems Toneel door te sluizen naar het nieuwe gezelschap. Na de mislukte doorstart en herstart van het gezelschap lijkt nu definitief het doek gevallen. (Theatermaker, 21/4/98)


praat mee

schrijf een mini