oude meuk

Onderwerp

Hans Kemna (5 nieuwsberichten)

 • De selectie van het volgende Theaterfestival zal worden gemaakt door twee curatoren. De jury wordt definitief opgeheven. Er komt één Vlaamse curator voor jeugdtheater en een Nederlandse voor het volwassen aanbod; na een jaar zou dit kunnen worden omgedraaid. Wie de Nederlandse curator zal worden is nog onbekend. Hoogstwaarschijnlijk is het een vrouw, onbetrouwbare bronnen vrezen dat het Cox Habbema wordt.
  Overigens zal de traditionele State of the Union, de jaarlijkse openingstoespraak van het festival, dit jaar uitgesproken worden door Medy van der Laan, de kersverse staatssecretaris van cultuur. De erejury bestaat uit Winnie Sorgdrager, Jacques van Veen en Hans Kemna (VNG, 15/8/03)

 • Iedereen was er! Nou ja, bijna iedereen. Enkele tientallen Amsterdamse 'smaakmakers' waren uitgenodigd om op De Parade vereeuwigd te worden door schilder Rob Scholte. Een hedendaags schuttersportret moest het worden, een schilderij van de huidige 'culturele elite'. Aan een lange gevulde tafel zaten dus, naast vele andere klinkende namen, castingkoning Hans Kemna, Osdorp Posse zanger Def P., zakelijk leider Holland Festival Jacques van der Veen en pin-up Monique Sluyter te wachten op de komst van de meester. Maar Rob Scholte kwam niet. Hij liet weten bang te zijn voor een aanslag. Het schuttersportret zal nu worden gemaakt aan de hand van de foto's die op de avond van de cultuurdragers zijn gemaakt. Volgend jaar wordt het schilderij door de organisatie van De Parade aan de gemeente Amsterdam overhandigd, als cadeautje voor tien jaar gastheerschap. (Parool, 2/8/00)

  meer over: De Parade, terreur


 • Ook Monique van de Ven, de beste Nederlandse actrice van de vorige eeuw, was aanwezig bij het afscheid (en tevens zestigste verjaardag) van casting-director Hans Kemna, de machtigste man van de Nederlandse toneel- en filmwereld. Voor een zaal met driehonderd genodigde acteurs zong Van de Ven als Marlilyn Monroe 'Happy Birthday, Mr President', terwijl Jeroen Krabbé herinneringen ophaalde over de tijd dat Kemna zelf 'actrice' was en Loes Luca in de gedaante van zuster Klivia probeerde om Kemna tot hetero te bekeren. Hoogtepunt van de avond was een filmpje waarin een tiental acteurs zich uitleefde op Kemna-imitaties: "Schat, het was een goed stuk, maar die regisseur moet dood." Pseudo-Kemna's liepen rond met mobiele telefoon, roepend: "Ik heb geen netwerk!" De imitaties werden afgewisseld met close-ups van een anus. (Parool, 6/3/00)


 • Hans Kemna legt het ons allemaal nog één keer uit: "De Toneelschool Amsterdam is de laatste tijd erg goed, daar komen de persoonlijkheden vandaan. Als je mij vraagt, naar welke toneelschool moet mijn kind, dan zeg ik: Amsterdam. Daar wordt tenminste 'geneukt', als je begrijpt wat ik bedoel. In Arnhem wordt ook geneukt, tenminste dat hoop ik, maar in Amsterdam wordt er, hoe moet ik het zeggen, 'swingender' geneukt." (Parool, 14/1/00)

  meer over: sex, Toneelschool


 • Na 25 jaar neemt Hans Kemna afscheid als casting director. Job Gosschalk neemt zijn bedrijf over, maar de naam blijft hetzelfde: Hans Kemna Casting BV. Kemna blijft echter wel adviezen geven aan Gerardjan Rijnders en Koos Terpstra. (NRC, 7/1/00)


praat mee

schrijf een mini