oude meuk

Festival

Het Theaterfestival 2003

Presenteert "de stand van zaken": de belangrijkste voorstellingen uit Nederland en Vlaanderen van het voorbije seizoen.

Welk theaterfestival? Hét Theaterfestival! De belangwekkendste voorstellingen van het afgelopen seizoen en wat randprogrammering. Altijd goed voor een hoop discussie, zowel over het festival als over de selectie. Het Theaterfestival is nog steeds niet zo prestigieus en belangrijk als wij denken dat het zou kunnen en moeten zijn. Het is ook ieder jaar maar weer afwachten of alle geselecteerde voorstellingen ook daadwerkelijk in het festival vertoond kunnen worden.

4/9/03 t/m 14/9/03

www.theaterfestival.nl

Programma

De volgende voorstellingen spelen op Het Theaterfestival 2003

Hoofdprogramma:

Randprogramma:


Overige edities

Laatste Minirecensie

ApplausApplausApplausApplausBoe!
Ze worden niet veel meer gespeeld, de stukken van Oscar Wilde. Ze zijn dan ook nogal gedateerd. Maar als 't Barre Land, samen met Waas Gramser en Kris Van Trier van de Onderneming, er eens hun goesting mee doen is Oscar Wilde terug die spitante dollefratsenverkoper. De twee meest bekende stukken worden hier dooreengeweven zodat er nog meer verwarring ontstaat. Naar het einde toe wordt het helemaal te dol. De aankleding is eigentijds en dient toch de tekst.
't Barre Land vormt een hecht, op elkaar ingespeeld, blok. De beide leden van De Onderneming passen zich wonderwel in de speelstijl. Theater moet ook onspanning zijn en dat wordt hier op een enorm hoog niveau geboden. (Iwein, gezien 31/08/03)

in totaal 13 Minirecensies over dit festival  >>

Laatste artikelen

Curator onder vuur

Het nieuwe selectie-systeem van het Theaterfestival, één curator in plaats van een jury, ligt onder vuur. Vlaamse theatermakers hebben een petitie opgestart om het nieuwe systeem ter discussie te stellen.

Lees de petitie • 10/9/03 23:28

Keersmaeker's State of the Union te beluisteren

Anne Teresa De Keersmaeker opende in Antwerpen de Vlaamse editie van Het Theaterfestival. Moose was erbij, maar u wellicht niet. Hier dan toch nog de mogelijkheid naar de State te luisteren. Maar heb geduld, de toespraak duurt 41 minuten en 38 MB downloaden bijna net zo lang.

De State of the Union van Keersemaeker • 29/8/03 12:03

Meer artikelen

Festivalscore

Programmering :Score: 40
Horeca :Score: 30
Waar voor je geld :Score: 50
Toegankelijkheid :Score: 50
Organisatie :Score: 50
Festivalsfeer :Score: 40

Gebaseerd op de score van 1 bezoeker(s).
Lees de publieksreacties.

Hoe deed Het Theaterfestival het op de festivalladder 2003?

praat mee

schrijf een mini