oude meuk

Onderwerp

verfilmingen (3 nieuwsberichten)

  • Na 'Familie' wordt nu ook Maria Goos jongste stuk 'Cloaca' verfilmd. In 2004 zal de film, net als het stuk geregisseerd worden door Willem van de Sande Bakhuyzen, als AVRO Telefilm worden uitgezonden. De toneelcast (Pierre Bokma, Gijs Scholten van Asschat, Jaap Spijkers en Peter Blok) heeft haar medewerking al toegezegd. (NRC, 29/10/02)

  • Na het succes van 'Shakespeare in Love' staan ons nog veel meer films te wachten met als basis het werk van de belangrijkste brit van het millennium. U kunt uitkijken naar 'Titus Andronicus', 'De getemde feeks', 'Othello', 'Hamlet', 'Love's Labours Lost' en 'A Midsummers Night's dream'. De films laten de klassiekers spelen in andere, meer actuele settings zoals high-schools en New York. Grote namen zoals Anthony Hopkins, Michelle Pfeiffer en Kenneth Brannagh zullen in deze films spelen. (AD, 24/3/99)

    meer over: Shakespeare


  • "Een trage, pijnlijke bevalling" noemt Tom Stoppard het schrijven van een toneelstuk. Hij zegt dit naar aanleiding van zijn filmscript voor 'Shakespeare in love', een film over de belangrijkste Brit van het millenium. Overigens is 'Shakespeare in love' samen met 'Saving Private Ryan' een van de grote kanshebbers bij de Oscaruitreiking in maart. (AD, 4/1/99)

    meer over: Shakespeare


praat mee

schrijf een mini