oude meuk

Onderwerp

Theater Diligentia (11 nieuwsberichten)

 • Karel de Rooij (Mini, van Maxi) gaat met theater mensen helpen bij het inburgeren. Het project van de Rotary, de Mondriaan Onderwijsgroep en theater Diligentia in Den Haag bestaat uit een theaterabonnement voor Haagse inburgeraars. Het abonnement geeft toegang tot beeldende en muzikale voorstellingen, zoals van De Wereldband, Mini & Maxi, het Nederlands Dans Theater, Montezuma's Revenge en de Ashton Brothers. Er is gekozen voor voorstellingen met weinig taal, die dus toegankelijk moeten zijn voor mensen met onvoldoende kennis van de Nederlandse taal. Naast een kennismaking met andere Hagenaars hoopt De Rooij ook dat dit project de drempel voor theaterbezoek verlaagd. Bij succes wil hij het abonnement ook aanbieden in andere steden waar inburgeringcursussen gegeven worden (ANP, 10/2/06)


 • Koningin Beatrix zal zondag 12 september alsnog Theater Diligentia officieel heropenen. De koningin zou de heropening eigenlijk al in maart verrichten, maar dat werd toen afgelast in verband met het overlijden van koningin Juliana. (ANP, 7/5/04)

  meer over: royalty


 • Theater Diligentia in Den Haag heeft de feestelijke heropening op zondag afgelast in verband met het overlijden van Prinses Juliana. Koningin Beatrix zou de opening van het gerenoveerde theater verrichten. Directrice Anja Overhoff: "We leven zo mee met de familie, we gaan geen feestje houden als majesteit verdriet heeft en wij ook." Een nieuwe datum is nog niet gepland. (ANP, 20/3/04)

  meer over: royalty, verbouwing


 • Koningin Beatrix zal op 21 maart in Den Haag het gerenoveerde Theater Diligentia openen. De openingsvoorstelling is een programma met cabaret, muziek en Paul van Vliet. De kosten van de renovering waren 9 miljoen euro. (ANP, 18/2/04)

  meer over: royalty, verbouwing


 • De oude stoelen van het Diligentia gaan emigreren. De 499 stoelen, die vanwege de renovatie over zijn, zijn door burgemeester Deetman aan twee Surinaamse culturele instellingen (Theater Thalia en Cultureel Centrum Suriname) overgedragen. Of het hier een gift betrof of dat er toch wat doekoe tegenover stond vertelt het verhaal niet. (Parool, 20/7/02)

  meer over: Suriname


 • Theater Diligentia komt in handen van de gemeente Den Haag. De gemeente trekt 20 miljoen gulden uit voor de renovatie van het theater. Dat is nodig omdat Diligentia niet voldoet aan de arbo- en aan eisen voor brandveiligheid. De verbouwing begint 1 juli 2002 en duurt tot januari 2004. (AD, 2/11/01)

  meer over: verbouwing


 • Theater PePijn heeft een onderkomen gevonden als de kleine zaal van De Diligentia. De Haagse Stichting Kunstkring Diligentia heeft het cabarettheatertje aangekocht voor het symbolische bedrag van één gulden. (AD, 15/2/01)

  meer over: Pepijn


 • De gemeente Den Haag overweegt Theater Diligentia over te nemen van huidige eigenaar Maatschappij Diligentia. Als de gemeente besluit geld uit te trekken voor de renovatie van het pand zou wethouder Louise Engering van cultuur het theater willen kopen. De renovatie zal tussen de 5,3 en 19,5 miljoen gulden kosten. Het pand van Diligentia is slecht onderhouden en voldoet niet aan de ARBO-eisen. De wethouder is alleen geïnteresseerd in investeren in een eigen pand. De gemeente is in onderhandeling met Diligentia en heeft een ingenieursbureau opdracht gegeven de verbouwingsvarianten voor het theater te onderzoeken. (Volkskrant, 7/2/01)

  meer over: ARBO, verbouwing


 • Anja Overhoff, sinds februari directeur van theater Diligentia in Den Haag, houdt goede moed voor de verbouwing van haar zaal. Het theater denkt 16 miljoen gulden te kunnen lospeuteren van de Haagse gemeenteraad. De rest van de benodigde 20 miljoen hoopt het door sponsoring bij elkaar te krijgen. Wanneer alles loopt als verwacht, zal het theater in 2002 een jaar lang de deuren sluiten. (NRC, 19/6/00)

 • Theater Diligentia in Den Haag wil verbouwen. De toneeltoren moet voor 10 tot 15 miljoen gulden worden vergroot en gemoderniseerd. Op dit moment is het toneel te klein, waardoor voorstellingen van bijvoorbeeld Youp van 't Hek en Bert Visscher niet meer geprogrammeerd kunnen worden. (AD, 11/2/00)

  meer over: verbouwing


 • A. Overhoff volgt per 1 februari H. Boerendonk op als directeur van theater Diligentia in Den Haag. Overhoff was eerder voorzitter van Axis, een centrum voor vrouwen en kunst. (NRC, 6/1/00)

  meer over: Den Haag


praat mee

schrijf een mini