oude meuk

Onderwerp

Almere (9 nieuwsberichten)

 • Bij een ongeluk in de schouwburg van Almere zijn de hoofdrolspelers van de musical Grease, Jim Bakkum en Bettina Holwerda, gewond geraakt. Zij zaten op het podium in een auto toen deze door nog onbekende oorzaak in de orkestbak belandde. Volgens producent Albert Verlinde heeft Bettina Holwerda een gebroken pols en Jim Bakkum een hersenschudding. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. (Teletekst, 26/2/07)

 • De Zomeropera is niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. De festivaltour is afgelast. De afsluiting in Almere vanaf 24 september staat nog wel op de agenda. "Het festival is door alle perikelen een maand opgeschoven. In die maand liepen er wel betaalde krachten rond en dat heeft ons veel geld gekost. Daardoor hebben we moeten schrappen in het programma", legt een zegsvrouw uit. Ook heeft de organisatie moeite met het op zo'n korte termijn regelen van vergunningen. (ANP, 4/9/03)

 • Na een hoop gekibbel en gedoe, lijkt er nu toch wat te gebeuren in de polder. Komende week gaat de voorstelling 'Over het vliegen' op het vliegveld Lelystad met onder andere Cox Habbema in ieder geval door. Of de rest van het programma ook doorgaat, daar beslist de gemeente Almere donderdag over. Wat was er allemaal aan de hand? De bestuursvoorzitter van de Nieuwe Gronden J. Purvis en artistiek leider J. Kuiper kregen ruzie over geld. Purvis stuurde Kuiper de laan uit. De rest van het bestuur trad toen af, de subsidienten trokken zich terug. Stichting Theatermakerij nam de organisatie over van Nieuwe Gronden en nu lijkt het allemaal goed te komen. (ANP, 27/8/03)

  meer over: Cox Habbema


 • De gemeenteraad van Almere is een beetje geschrokken van de 80 miljoen euro die het nieuwe theater in de stad moet gaan kosten. Het gebouw 'De Kunstlinie' zal ook een centrum voor kunstzinnige vorming bevatten en moet in 2007 zijn deuren openen. Binnen de gemeenteraad werd erop gewezen dat in veel andere Nederlandse steden de kosten voor een nieuw theater veel lager uitvallen. "Almere krijgt het duurste theatergebouw van Noord-Europa", vond mevrouw Steunenberg van het CDA. "Hoe belangrijk de Kunstlinie ook is voor de Almeerse samenleving, een dergelijke investering past niet in een tijd dat we voor duizenden jongeren in Almere geen huisvesting hebben", viel Marcel Roders van Leefbaar Almere haar bij. Ook is de raad bang voor hoge exploitatiekosten van het gebouw.
  De wethouder van Financiën, Jan Lankreijer (Leefbaar Almere) waarschuwde echter voor uitstel van de bouw: "Door inflatie en prijsstijging worden de extra kosten al snel 250.000 euro per maand. Dat acht ik niet verantwoord." (Parool, 5/2/03)

  meer over: nieuwbouw


 • Stichting The Wonder Foundation uit Amsterdam en regisseur Bert Barten geven deze zomer een serie grootschalige openluchtuitvoeringen van het toneelstuk 'Faust' in Almere. Het is de eerste keer in Nederland dat het werk van J.W. von Goethe in zijn geheel wordt gespeeld. The Wonder Foundation is van plan om zo'n twintig voorstellingen te geven. Naar verwachting zullen 25.000 bezoekers het spektakelstuk bezoeken. De totale kosten voor de openluchtuitvoeringen bedragen 1,5 miljoen euro. De provincie Flevoland geeft een subsidie van 110.000 euro. De organisatie verzorgde afgelopen jaar samen met het Amsterdamse theatercollectief Monsterverbond al een soortgelijke uitvoering. Toen werd de 'Goddelijke Komedie' van Dante opgevoerd. (ANP, 21/2/02)


 • Voor het eerst vind er een theaterfestival plaats in Almere. Van 8 t/m 10 juli is er een programma van straattheater en familievoorstellingen. Topattractie is de voorstelling 'Mad(e) in Paradise' van de Frans/Duitse groep Gosh. Naast theater is er ook veel aandacht voor architectuur, met stadswandelingen aan de hand van thema's zoals 'Branden & rampen', 'Glitter & glamour' en voor de kinderen 'Vormen en voelen'. Zaterdag wordt om middernacht het festival met een daverend vuurwerk afgesloten. (Telegraaf, 8/7/99)


 • Het Jachtgezelschap wil het huisgezelschap worden van het nieuwe theatercomplex in Almere. Onlangs werd bekend dat midden in het uitgaansgebied aan het Weerwater een nieuwe schouwburg gebouwd zal worden bestaande uit twee theaterzalen met respectievelijk 850 en 450 stoelen. Het Jachtgezelschap, dat nu nog in Amsterdam resideert, ziet in dit nieuwe theatercomplex dé mogelijkheid om los te breken uit het "totalitaire Randstad-denken", aldus regisseur/artistiek leider Wilfried Engel. Engel was al een tijdlang op zoek naar mogelijkheden om in de provincie iets nieuws op te zetten met zijn ensemble. Het Jachtgezelschap wil zo snel mogelijk met de leiding van het nieuwe theater om de tafel om tot zaken te komen. Maar wie die leiding is, is nog niet bekend. (VNG, 10/4/99)

 • Binnen drie jaar heeft Almere een theater. 78 miljoen gaat het nieuwe theatercomplex kosten dat als een eiland in het Weerwater zal worden gebouwd. Het theater krijgt twee zalen met respectievelijk 850 en 450 stoelen. Daarnaast zal de Stichting voor Culturele en Kunstzinnige vorming onderdak vinden in het gebouw. Het wordt ontworpen door de Japanse architecte Kazuyo Sejima, in samenwerking met het bureau Greiner en Van Goor. Greiner en Van Goor zijn ook betrokken bij de renovatie van het Van Goghmuseum in Amsterdam. Voor Sejima is het haar eerste grote opdracht in Europa. (Parool, 17/3/99)

  meer over: nieuwbouw


 • Berdien Stenberg heeft geholpen de eerste kubieke meter zand te storten van een nieuw uitgaanscentrum in Almere. Het door Rem Koolhaas ontworpen complex zal vanaf 2005 onder andere een theater, een bioscoop en horecagelegenheden huisvesten. (Telegraaf, 11/9/98)

  meer over: nieuwbouw


praat mee

schrijf een mini