oude meuk

Onderwerp

Albert Verlinde (5 nieuwsberichten)

 • Bij een ongeluk in de schouwburg van Almere zijn de hoofdrolspelers van de musical Grease, Jim Bakkum en Bettina Holwerda, gewond geraakt. Zij zaten op het podium in een auto toen deze door nog onbekende oorzaak in de orkestbak belandde. Volgens producent Albert Verlinde heeft Bettina Holwerda een gebroken pols en Jim Bakkum een hersenschudding. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. (Teletekst, 26/2/07)

 • Jan de Hartog op toneel. Toneelstuk 'Het Hemelbed' van de vorig jaar overleden schrijver nu musical met Liesbeth List en Jos Brink. Geproduceerd door V&V Entertainment (Albert Verlinde). Enorm saai verhaal: echtpaar gevolgd vanaf bruiloft door hun huwelijksleven. Eerder enorm populair in de VS. Verfilmd en musical van gemaakt, door David 'Hello Dolly' Merrick. Première in november. (Volkskrant, 4/1/03)

  meer over: Jos Brink


 • Chantal Janzen en René van Kooten gaan de hoofdrollen spelen in 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?' van V&V Entertainment. (Volkskrant, 19/12/02)

  meer over: musical


 • Joop Doderer blijft met 79 jaar nog steeds behouden voor het Tooneel. Samen met Caroline Kaart, met 69 lentes ook niet meer de jongste, Rick Nicolet en Huib Rooymans speelt hij volgend seizoen in 'Blijvend Applaus' een vertaling van 'Quartet' van de brit Ronald Harwood, een Albert Verlinde produktie. (AD, 16/2/01)


 • Dit najaar gaat een Nederlandse versie van de Amerikaanse off-Broadway muscial 'The little shop of horrors' in première. De voorstelling is gebaseerd op de low-budget griezelfilm van Roger Corman uit 1960. De rol van de vleesetende plant wordt gespeeld door Bill van Dijk, verder doen Joke de Kruijf en Clous van Mechelen mee. Ruut Weissman regisseert. De voorstelling wordt geproduceerd door V&V, het productiebedrijf van televisiepresentator Albert Verlinde, dat dit seizoen debuteerde met 'Piaf, de musical'. In 1984 werd ook al een poging gedaan de musical op de planken te zetten met Joke Bruijs, maar dat mislukte vanwege een gebrek aan belangstelling van de theaterdirecteuren. (AD & NRC, 29/2/00)

  meer over: musical


praat mee

schrijf een mini