moosers

Minirecensies van Simber

Een mislukte voorstelling. Dat is op zich niet erg. Wel erg is het om te zien dat Jacques Commandeur en Annelies van der Bie er ook geen enkele moeite meer voor doen. Beledigend voor het publiek en voor Gusta Geleijnse en Inge Paulussen die er het beste van proberen te maken. Extra tomaat voor Peter Bischoff die zich ervoor leent om de hele voorstelling achter bovenin een koude liftkoker op een hele smalle laddersport te zitten. Had ik al gezegd dat dat overbodig was? Get serious, boy! Neem een voorbeeld aan de jongen voor wie je inviel, die zich ziek meldde.

SvdB gezien 19/05/2000

Kleine voorstelling over grote dingen. En over rondjes draaien.

SvdB gezien 15/09/2000

De HH critici hebben het geloven we niet helemaal begrepen. Daarom onze mini-interpretatie: bekijk het landgoed eens als TGA en professor Serebrjakov (Hugo Koolschijn) als GJ Rijnders en je ziet een door Titus Muizelaar briljant geregisseerd statement over de toekomst van TGA, het zinloze leven van Pierre Bokma en over zijn eigen positie als Kroonprins. En Hans Kesting is ook weer leuk.

SvdB & FB gezien 11/02/1999

Hoewel de hoofdrolspelers het niet onaardig doen is het een rommelig stuk. En van de regie wordt je ook niet veel wijzer…

SvdB gezien 23/01/2000

Ik vond het heel erg goed en spannend ook, deze monoloog van Thomas Oerlemans. Onthoud de naam. Of beter: ga zelf even kijken.

SvdB gezien 11/05/2000

Mooie monoloog over O.J. Simpson, geweldig gespeeld door Frank Sheppard. Ook heb ik nog maar weinig gezien dat het gebruik van televisies op het toneel zoveel bijdroeg aan de voorstelling. Toch een tomaat, voor de vormgeving die uitblonk door veel overbodige lichtwisselingen. Dat heeft zo’n jongen toch niet nodig…

SvdB gezien 13/09/1998

Er zijn nog steeds mensen die denken dat Shakespeare nergens zo goed wordt gespeeld als in Engeland. Nou, niet door deze smurfen! Ook al zijn ze nog in opleiding, dat wil nog niet zeggen dat ze zomaar met dit soort spel, licht, decor, muziek en grime weg kunnen komen. Oprotten!

SvdB gezien 04/11/1998

De blik die ons wordt gegund in het hoofd van meneer Tingeling is eigenlijk een blik in het hoofd van decorontwerper Gerrit Timmers. 3 geweien voor het interessante hoofd!

SvdB gezien 09/10/1999

Ja, nou, mmm. Ik weet het niet zo goed hoor… Geluidsdecor af en toe erg mooi (vooral als het geen muziek wil zijn); tekst lijkt af en toe Rijnders-parodie, vooral als Pierre Bokma zijn Heldentenor aanzet; decor is prachtig; als geheel thoroughly onbegrijpelijk… Zoals ik al zei: ik weet het niet zo goed.

SvdB gezien 14/06/2000

Leuk gedans, hoor, en ook nog wat verfrissende dingetjes over beeld en origineel en virtuele lichamen en zo. Maar het gaat niet echt ergens naartoe en dat maakt het nogal saai.

SvdB gezien 25/06/1999 op Holland Festival
<< < 234 > >>
Syndicate content