oude meuk

Onderwerp

televisie op toneel (10 nieuwsberichten)

 • 'Jerry Springer; The Opera heeft vier Olivier Awards gewonnen, waaronder die voor beste musical. De Laurence Olivier Awards zijn de meest prestigieuze Britse theaterprijzen. Een speciale prijs was er voor Dame Judi Dench, die een Olivier kreeg voor haar gehele oeuvre. (ANP, 23/2/04)

  meer over: Londen


 • De talkshow van Jerry Springer is het uitgangspunt voor een nieuwe opera die dit weekend op West-End in première gaat. "Er zit tragedie in. Er zit geweld in. Mensen schreeuwen tegen elkaar en je kunt niet verstaan wat ze zeggen. Dat is perfect voor opera.", aldus de schrijver Richard Thomas. Deze opera was eerder te zien in kleine theaters in Engeland en moet via West-End de sprong naar Broadway maken. (ANP, 10/11/03)

  meer over: Groot Britannië


 • West End-producenten overwegen een musical te maken naar de speelfilms van Monty Python. Volgens het showbizzvakblad The Stage overwegen zij 'Life of Brian' of 'Monty Python and The Holy Grail' voor het theater te bewerken. Roger Saunders van Python Pictures bevestigt dat verschillende West End-producenten belangstelling hebben getoond. Monty Python is bekend bij het publiek, wat volgens hen een garantie voor succes is. "Het idee is nog in een heel pril stadium, maar het zou geweldig zijn," aldus Saunders. (ANP, 10/10/02)

  meer over: Londen, musical


 • 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?' wordt een reis-musical. Koen van Dijk heeft de afleveringen bewerkt voor Producent V&V Entertainment. Ad van Dijk zal regiseren. Voor de dertigers onder ons: Loeki Knol speelt, net als in de televisieserie, de vertelster Lidwina Walg, de rest van de bezetting is nog niet bekend. (ANP, 20/9/02)

  meer over: musical


 • Het kan altijd erger. 'Zeg 'ns Aaa', de vroegere VARA-comedy wordt een theatershow. Herfst 2003 zal de volledige orginele cast de bühne bestijgen, met uitzondering van John Leddy (die Koos Dobbelsteen speelde). Chiem van Houweninge, die samen met Alexander Pola de serie schreef, zal de theaterversie schrijven. Over de inhoud is nog niets bekend. (ANP, 11/4/02)


 • Joop Braakhekke repeteert zich suf aan zijn kookrevue. Dat hij alles zelf doet, dansen, zingen en koken is mede een kwestie van geldgebrek. "Ik was graag naar de academie gegaam en had gezegd "goh, zijn hier niet twaalf leuke jongens die als kok het corps de ballet willen vormen?" Het recept is goed maar er is geen tijd om er een leuke saus bij te maken, zullen we maar zeggen." (AD, 16/12/00)


 • Joop Braakhekke, 's lands beroemdste kookgek, gaat nu eindelijk ook de bühne beklimmen. Vanaf 20 december treedt hij op in de culinaire theaterrevue 'Kookgek gist, borrelt, kookt en... reist'. Het wordt volgens impresariaat Jacques Senf & Partners een mix van zang, dans en gekook met onder andere liedjes over knoflook, ritmische pasjes en close-ups van de pannen van Braakhekke op een groot scherm. De tv-kok wordt daarbij geassisteerd door de musicalartiesten Lils Mackintosh ('Hair', 'Ik, Jan Cremer') en Désiree Moerdijk ('Evita', 'Phantom of the Opera'). Regisseur Dougie Squires: "Het is de bedoeling dat de mensen niet alleen veel lol hebben en kunnen genieten van de show, maar dat ze er ook nog iets van opsteken zodat ze het thuis kunnen toepassen." (ANP, 21/11/00)


 • De problemen van Joop Braakhekke met de AVRO nemen steeds grotere vormen aan. mogelijkerwijs is Joop volgend seizoen alleen nog maar in het theater te zien. Zijn kookshow 'Tijd voor taart' wordt "feestelijk, echt entertainment zoals je dat in deze tijd helaas niet meer op televisie ziet", aldus de kookgek. (Telegraaf, 20/3/00)


 • Hetty Blok presenteerde donderdag 4 november al zingend 'het koffertje' van 'Ja zuster, nee zuster'. In het koffertje bevonden zich de cd's en tekstboeken met alle 58 liedjes en verhalen uit deze populaire kinderserie, plus het dansschema van de Twips. De presentatie werd meteen een eerbetoon aan Harry Bannink, die de hele zomer aan de voorbereidingen ervan gewerkt had. In december gaat bij het Ro Theater de toneelbewerking van 'Ja zuster, nee zuster' in première. (Volkskrant, 5/11/99)

  meer over: Ro Theater


 • Monty Python komt bij elkaar in het theater: in 1999 een aantal shows in London en New York. John Cleese hierover: "Ik verwacht een klinkende mislukking". (AD, 10/3/98)


praat mee

schrijf een mini