oude meuk

Onderwerp

Betty Schuurman (2 nieuwsberichten)

  • Johan Simons, die volgend jaar ZT Hollandia verruilt voor Gent, heeft zijn plannen met het gezelschap bekend gemaakt. De naam wordt veranderd van Publiekstheater in NT Gent, waarbij NT staat voor Nederlands Theater. Simons wil er een stadsgezelschap naar Duits model van maken, met een duidelijke band met de stad en met een repertoire van succesvoorstellingen die lang kunnen doorspelen. Daarvoor neemt hij een aantal voorstellingen mee uit Eindhoven, zoals 'De val van de Goden' en 'Richard III'. Ook gaan er een aantal acteurs mee, onder wie zijn vrouw Elsie de Brauw, Aus Greidanus jr. en Betty Schuurman. Daarnaast neemt hij Wim Opbrouck en Els Dottermans (beiden ex-Toneelhuis) en Steven van de Watermeulen (ex-Ro Theater) aan.
    Volgend seizoen opent NT Gent met voorstellingen van beroemde Duitse regisseurs, zoals Marthaler, Viebrock en Castorf. Simons zelf zal coproducties maken met de Volksbühne, Toneelgroep Amsterdam en de Opéra de Paris. (NRC, 11/6/04)

  • De voorstellingen van 'Van Gogh' van Het Toneel Speelt en ZT Hollandia komen deze maand te vervallen, omdat actrice Betty Schuurman ziek is. Het gaat om voorstellingen in Roosendaal, Dordrecht, Groningen, Tiel, Zaandam, Zoetermeer, Rijswijk en Gouda. (ANP, 15/4/03)

praat mee

schrijf een mini