discussies

spelregels

over stuggezaal

nieuwsbrief

bijeenkomsten

archiefgasthuisOver Stuggezaal.nl

Houd van theater, ga naar theater, maak theater...
en discussieer over theater op Stuggezaal.nl

Stuggezaal.nl is een project van
Gasthuis, werkplaats en theater en Moose, virtueel tijdschrift over Nederlands theater

Stuggezaal.nl is discussievoeren over theater. Op internet en tijdens live-bijeenkomsten. Stuggezaal.nl is ook een experiment, om na te denken over hoe je een zinvol debat over theater kan voeren met een brede groep mensen.

Gemengde standpunten en verschillende perspectieven dragen bij aan een zinvolle discussie. Stuggezaal.nl wil theatermakers, -medewerkers en -liefhebbers uit verschillende circuits en uit verschillende regio's op elkaars meningen en ideeën laten reageren.

Stuggezaal.nl is niet uit op het inhakken op elkaars meningen, maar op een debat waarin het onderwerp uitgediept wordt. Een debat dat ook interessant is om te lezen.

Stuggezaal.nl organiseert ook live-bijeenkomsten. Om de discussie een gezicht te geven, om ook in levenden lijve met elkaar door te praten. Live discussie voeren is niet bij voorbaat een succes. Vaak is een publiek debat onbevredigend of frustrerend. Discussievoeren gaat voor ons samen met stilstaan bij de manier waarop je dat doet. Om te ontdekken wat een zinvolle manier van discussiëren is gieten we iedere live-discussie in een vorm, met bijbehorende spelregels en gespreksleiders.

De redactie van Stuggezaal.nl bestaat uit: Floortje Bakkeren (Moose), Simon van den Berg (Moose), Simone Hogendijk (dramaturg, publicist), Daphne Richter (Gasthuis, Atelier D), Mark Timmer (artistiek leider Gasthuis) en Winfred Voordendag (zakelijk leider Gasthuis).

Ons emailadres: stuggezaal@moose.nl.

Stuggezaal.nl wordt financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB Fonds. Hosting verzorgd door Xpression.

Stuggezaal.nl dankt José Hakkens, Raymond Bookelman/Great Apes en Toffie en Kee.Prins Bernhard Fonds