oude meuk

Onderwerp

Robert Long (4 nieuwsberichten)

 • Zanger en songwriter Robert Long is op 63-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in België. Deze week werd bekend dat hij aan een ernstige vorm van kanker leed en nog maar kort te leven had. Long werdt bekend door zijn liedjes tegen kerk, kut en kapitaal en theaterprogramma's die het christelijk volksdeel regelmatig provoceerden. Met Leen Jongewaard en Dimitri Frenkel Frank maakte hij theaterproducties en revues. Begin jaren negentig schreef hij met de laatste de musical 'Tsjechov'. (Redactie, 14/12/06)

  meer over: overleden


 • De blote piemel op het affiche van de voorstelling 'Lang genoeg jong' van Robert Long blijft voor ophef zorgen. Dit keer is de hoofdstad in de ban van het manlijk naakt. In de advertentie van de voorstelling in de Volkskrant,blijkt een keurig balkje over het lid geplaatst te zijn. Wie is de moraalridder? De impressario Jacques Senf en Partners. Volgens medewerkster Lotje Dercksen wilden zij een advertentie "die zowel in het lokale sufferdje van Bemmel als in de Telegraaf moet passen". Dercksen is verbaasd dat er weer "gedoe is over die pik". In Amsterdam liepen de reacties hoog op. "Daar zijn affiches besmeurd, weggehaald en (...) met bijbelteksten beklad. (Volkskrant, 2/3/00)

  meer over: affiche, bloot


 • In Friesland zijn promotiefoto's voor de theatervoorstelling van Robert Long gekuist. Op de foto staat een geklede Long voor een oude en jonge man. De lul van één van de twee heren is zichtbaar en schoot schouwburgdirecteuren in Drachten en Dokkum in het verkeerde keelgat. Jos Jutte van theater De Lawei zegt dat hij rekening moet houden met het gedeelte van zijn publiek dat gereformeerd is. (Volkskrant, 9/9/99)
  zie ook: Toffie en Kee

  meer over: affiche, bloot, Friesland


 • Boudewijn de Groot zal opnieuw de titelrol spelen in de heropvoering van 'Tsjechov; de musical' over het leven van de Russische toneelschrijver. Hoewel de voorstelling opnieuw wordt geregisseerd door Eddy Habbema wordt het geen kopie. Er is een nieuw decor, nieuwe kostuums, een nieuwe choreografie en nieuw licht. Danny de Munk zal de rol van Maxim Gorki spelen en daarnaast doen onder anderen Caya de Groot en Wil van der Meer mee. De musical van Robert Long en Dimitri Frenkel Frank uit 1988 ging oorspronkelijk in première in 1991, na een opvoering in Duitsland en een plaatopname. De première is deze keer op 19 februari 2000 in Gouda. (AD, 8/7/99)

  meer over: Eddy Habbema, musical


praat mee

schrijf een mini