oude meuk

Onderwerp

multimedia (5 nieuwsberichten)

 • Het toneelstuk 'Deus Ex' dat het Kasseler Staatstheater in november zou opvoeren, gaat niet door. Het zou een interactief toneelstuk voor jongeren worden, gebaseerd op het gelijknamige post-apocalyptische computerspel met terroristen en geheim agenten. De maker van het spel heeft de filmrechten van 'Deus Ex' verkocht aan Columbia Pictures en trekt zijn toestemming voor de opvoering in. (ANP, 4/11/02)

  meer over: auteursrecht


 • Het Openluchtmuseum Arnhem gaat ingrijpend vernieuwen. Het meest in het oog springend wordt een groenkoper bekleed, eivormig gebouw, waarin het zogenaamde 'HollandRama' zal worden gevestigd. Decorontwerper Paul Gallis en dramaturge Janine Brogt zijn betrokken bij de multimediale voorstelling die in dit gebouw te zien zal zijn. Het gaat om een film met geuren, temperaturen en de wind van een Hollandse molen. Gallis hoopt dat het "een emotionele ervaring" wordt. Brogt: "De kijker moet opgewonden raken. Hij moet het leven van zijn oma herkennen, vervolgens de eerste televisie zien die bij hem in huis stond en dan de geur van koffie ruiken als hij langs de koffiemolen scheert van zijn oma." (Volkskrant, 20/3/99)

  meer over: museum


 • Vanaf september 1999 kunnen studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht kiezen voor een opleiding Design for virtual theatre and gaming. Deze afstudeerrichting leid op tot kunsttechnisch ingenieur en tot het curriculum behoren het ontwerpen van virtuele omgevingen, virtuele personages, interactieve scenario's en spelsituaties. (Theatermaker, 2/12/98)


 • De EU geeft 670.000 ecu (± f 1,3 miljoen) aan een project om historische theaters met behulp van de computer virtueel te reconstrueren. De Universiteit van Amsterdam doet mee aan het project in de vorm van Dr P. Eversmann van de vakgroep Theaterwetenschap. In de komende twee jaar moeten zo'n 20 theaters online beschikbaar komen. (Theatermaker, 29/4/98)


 • Op 2 en 3 mei is in het Openluchtmuseum 'Aardappeleters' te zien. Het gaat hier om een produktie van Telder, betaande uit beeldend kunstenaar Pieter Pol en Choreografe Paula Walta. 'Aardappeleters' is een onalledaagse, multimediale theaterbelevenis met videobeelden en bewegingsmateriaal naar het schilderij van Van Gogh. (CJP magazine, 28/4/98)

  meer over: museum


praat mee

schrijf een mini